Σκέψεις ,ειδήσεις και απόψεις χωρίς χαλιναγώγηση ή άλλα φίλτρα . santokoraki@gmail.com

Στη Σαντορίνη δεν υπάρχει ένα blog που να μπορεί ο κάθε ένας να πει την άποψη του δημοσία.

Σ αυτό το blog θα στέλνεις την άποψη σου και θα την ανεβάζουμε αυτούσια

Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Ορθά λέμε όχι στην επένδυση των 300 εκατ. Ευρώ των Γερμανικών φωτοβολταϊκών


Η Γερμανική εφημερίδα Bild πιστή στο καθήκον της να εξυπηρετεί τα γερμανικά συμφέροντα έχει δίκιο να φωνάζει υπέρ της επένδυσης των 300 εκατ ευρώ στο νησί Πεταλάς στην δυτική Ελλάδα, όμως δεν προκύπτει δυστυχώς από πουθενά ότι αυτή η επένδυση είναι και υπέρ της ελληνικής οικονομίας.
Ας το δούμε ποιο αναλυτικά.
Το ελληνικό Κράτος, δηλαδή ο έλληνας φορολογούμενος θα βάλει τα λεφτά για το κόστος αυτής της επενδύσεις μέσον του ΕΣΠΑ.
Τα Φωτοβολταϊκά θα κατασκευαστούν στην Γερμανία, άρα το κόστος της επενδύσεις θα εξαχθεί σχεδόν στο σύνολο του στην Γερμανία.

Μετά την ολοκλήρωση της επένδυσης ο ελληνικός λαός, δηλαδή αυτός που έβαλε τα λεφτά για αυτήν την επένδυση θα είναι και υποχρεωμένος για τα υπόλοιπα 20 χρόνια να αγοράζει το ρεύμα πέντε φορές ακριβότερο, από όσο το αγοράζει τώρα....


Επίσης, το σύνολο των κερδών των φωτοβολταϊκών θα φεύγει κάθε χρόνο για τα επόμενα είκοσι χρόνια εκτός της Ελλάδος.
Εγώ τώρα αναρωτιέμαι; είναι αυτή η επένδυση προς το συμφέρον της ελληνικής οικονομίας;
Κάποτε στην Ελλάδα πρέπει να μάθουμε και πότε μια ξένη επένδυση είναι προς το συμφέρον μας, αλλά και πότε δεν είναι προς το συμφέρον της ελληνικής οικονομίας.
Πχ. Δεν είναι προς το συμφέρον της ελληνικής οικονομίας η επένδυση μιας ξένης εταιρείας στην κατασκευή ενός σούπερ μάρκετ, γιατί απλά δεν προσθέτει κάτι καινούριο στην οικονομία μας, αφού απλά αυτό θα πάρει το μερίδιο των κερδών από ένα άλλο είδη υπάρχων σούπερ μάρκετ και θα το εξάγει εκτός Ελλάδας.
Κάτι ανάλογο είναι και τα Φωτοβολταϊκά των Γερμανών, απλά θα γίνουν ένα όχημα μέσον του οποίου κάθε χρόνο θα φεύγουν από την Ελλάδα μερικά εκατομμύρια Ευρώ.
Αν Γερμανοί θέλουν πραγματικά να επενδύσουν στην Ελλάδα, τότε να φέρουν εδώ δύο τρία εργοστάσια παραγωγής αυτοκινήτων, ή να κτίσουν δύο τρία ξενοδοχεία. Αυτά θα φέρουν στην Ελλάδα χρήμα και θα προσθέσουν πλούτο στην ελληνική οικονομία, τα υπόλοιπα δεν είναι επενδύσεις, είναι αφαίμαξη του ρευστού της Ελλάδος και μας οδηγούν μια ώρα νωρίτερα στην πτώχευση.
Κατά την γνώμη μου ορθά η Bild προβάλει το θέμα, όμως οι δικές μας πουλημένες εφημερίδες που βλέπουν το συμφέρον για την ελληνική οικονομία;
Κάποιος να μου απάντηση. Υπάρχει;

Ο κτηνοτρόφος από την Κρήτη.
lithosfotos.blogspot.gr

0 σχόλια: