Σκέψεις ,ειδήσεις και απόψεις χωρίς χαλιναγώγηση ή άλλα φίλτρα . santokoraki@gmail.com

Στη Σαντορίνη δεν υπάρχει ένα blog που να μπορεί ο κάθε ένας να πει την άποψη του δημοσία.

Σ αυτό το blog θα στέλνεις την άποψη σου και θα την ανεβάζουμε αυτούσια

Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Νέα επίθεση Βαξεβάνη κατά Βενιζέλου

Με άρθρο του στην κυριακάτικη έκδοση των New York Times, ο Κώστας Βαξεβάνης, εξαπολύει για ακόμα μια φορά επίθεση στον Ευάγγελο Βενιζέλο για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ και αναφέρεται στη “λειψή Δημοκρατία” της Ελλάδας...

Συγκεκριμένα, στο άρθρο του με τίτλο «Η σαθρή δημοκρατία της Ελλάδας», ο δημοσιογράφος ασκεί σφοδρή κριτική στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας πως όταν εκείνος έφυγε από το Υπουργείο Οικονομικών πήρε μαζί του τη λίστα και μόνο όταν ο Γιάννης Στουρνάρας δήλωσε στους Financial Times ότι δεν παρέλαβε ποτέ τη λίστα, αποφάσισε να την παραδώσει στο γραφείο του πρωθυπουργού. Στην συνέχεια, αναφέρεται στην δημοσίευση της λίστας από το περιοδικό του, γεγονός που τον οδήγησε στα δικαστήρια. Ο δημοσιογράφος κατηγορεί επίσης ότι «κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου τα ελληνικά media ήταν απόντα αν και το θέμα ήταν στη κορυφή του διεθνή τύπου», προσθέτοντας πως η ελληνική κυβέρνηση δεν έκανε καμία δήλωση για την δημοσίευση της λίστας....
Οι κατηγορίες κατά του κ. Βενιζέλου δεν περιορίζονται σ’ αυτό, με τον δημοσιογράφο να μιλά στο αμερικανικό κοινό για τον φορολογικό νόμο που εισήγαγε εκείνος το 2011 ως υπουργός Οικονομικών.
Ο πυρήνας του άρθρου του αφορά την «ολιγαρχία της Ελλάδας», όπως την ονομάζει. Αναφέρεται στην ελίτ των πλουσίων και στην επιρροή που ασκούν στην πολιτική. «Μερικές φορές αγοράζουν μια ποδοσφαιρική ομάδα προκειμένου να αποκτήσουν την λαϊκή υποστήριξη και να κάνουν τα εγκληματά τους με την υποστήριξη του λαού, όπως έκανε ο βαρόνος ναρκωτικών Pablo Escobar στην Κολομβία και ο ηγέτης των παρακρατικών στη Σερβία Arkan», επισημαίνει.
Ο Κώστας Βαξεβάνης παρομοιάζει στο άρθρο του την δημοκρατία με το ποδήλατο: αν δεν κάνεις συνέχεια πετάλι πέφτεις. Προσθέτει όμως ότι «το ποδήλατο της Ελλάδας είναι σπασμένο εδώ και καιρό», ξεκινώντας από το 1974, οπότε κατά τη γνώμη του δημιουργήθηκε ένα υβρίδιο δημοκρατίας. Στην συνέχεια, περιγράφοντας την βαθιά κρίση της Ελλάδας, τονίζει πως «και λίγα έχουν ειπωθεί για την κρίση, αυτό το πεδίο μάχης συμφερόντων και ιδεολογιών».
Το άρθρο προχωρά σε προτροπές προς τον λαό, τους δημοσιογράφους και τους πολιτικούς. Ο κ. Βαξεβάνης αναφέρει ότι οι Έλληνες πρέπει να μάθουν να οδηγούν και πάλι το ποδήλατο της δημοκρατίας, «απαιτώντας να σταματήσει η εξαπάτηση και η διαφθορά. Οι δημοσιογράφοι πρέπει να αντισταθούν στη χειραγώγηση και να ανακαλύψουν ξανά το δημοσιογραφικό χρέος τους και η κυβέρνηση να αναβιώσει την αρχαία κληρονομιά της δημοκρατίας αντί να σκοτώνει τον αγγελιοφόρο».


ysterografa.gr

0 σχόλια: