Σκέψεις ,ειδήσεις και απόψεις χωρίς χαλιναγώγηση ή άλλα φίλτρα . santokoraki@gmail.com

Στη Σαντορίνη δεν υπάρχει ένα blog που να μπορεί ο κάθε ένας να πει την άποψη του δημοσία.

Σ αυτό το blog θα στέλνεις την άποψη σου και θα την ανεβάζουμε αυτούσια

Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Είναι εκατομμυριούχος και καθαρίζει δρόμους

Μια Κινέζα εργάζεται στις υπηρεσίες καθαριότητας, παρά το γεγονός ότι είναι πάμπλουτη. Πώς εξηγεί η ίδια τη στάση της



Εάν δει κάποιος στο δρόμο την Yu Youzhen δεν θα πιστέψει ότι αυτή η γυναίκα είναι εκατομμυριούχος. Θέλοντας να δώσει το καλό παράδειγμα στα παιδιά της εδώ και σχεδόν είκοσι χρόνια ξυπνάει στις τρεις το πρωί και επί έξι ώρες καθαρίζει συγκεκριμένο κομμάτι δρόμου μήκους 3 χιλιομέτρων στην πόλη  Wuhan έναντι μισθού 1,420 γουάν.
Το ποσό είναι ψίχουλα μπροστά στα ενοίκια που παίρνει από τα εκατοντάδες ακίνητα που της ανήκουν....

Στις αρχές της δεκαετίας του 80 η Yu ήταν μια απλή αγρότισσα που καλλιεργούσε λαχανικά στο χωρίο Huojiawan. Εκεί εργαζόταν σκληρά με τη βοήθεια του συζύγου της για να μπορεί να επιβιώσει.
Μετά από χρόνια κατάφεραν να κατασκευάσουν ένα τριώροφο σπίτι. Εκείνη την εποχή, πολλοί άνθρωποι πήγαιναν στο Wuhan να εργαστούν και πολλοί από αυτούς χρειάζονται ένα μέρος για να μείνουν.
Έτσι η Yu ξεκίνησε να νοικιάζει δωμάτια του σπιτιού της για  50 γιουάν το  μήνα. Η πολυμήχανη  γυναίκα χρησιμοποίησε τα επιπλέον κέρδη για την κατασκευή ακόμη περισσότερων σπιτιών με αποτέλεσμα σε λίγα χρόνια να έχει τρεις πενταώροφες πολυκατοικίες τις οποίες σήμερα έχει εκμισθώσει.
Αντί να μείνει στο σπίτι και τα  καταμετρά τα  πλούτη της η  Yu συνέχισε να εργάζεται ως καθαρίστρια.
"Θέλω να δώσω το παράδειγμα στο γιο και την κόρη μου. Να τους κάνω να καταλάβουν ότι δεν μπορεί κάποιος να κάθεται σπίτι και να τρώει την περιουσία. Μάλιστα τους έχω απειλήσει ότι αν δεν βρουν δουλειά, θα τα χαρίσω όλα στο κράτος" τους προειδοποίησε.
Ο γιος της εργάζεται  ως οδηγός λεωφορείου έναντι 2.000 γουάν στην Donghu Scenic Area  και κόρη της ως υπάλληλος γραφείου έναντι 3.000 γουάν.
 news247.gr

0 σχόλια: