Σκέψεις ,ειδήσεις και απόψεις χωρίς χαλιναγώγηση ή άλλα φίλτρα . santokoraki@gmail.com

Στη Σαντορίνη δεν υπάρχει ένα blog που να μπορεί ο κάθε ένας να πει την άποψη του δημοσία.

Σ αυτό το blog θα στέλνεις την άποψη σου και θα την ανεβάζουμε αυτούσια

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το Πολυνομοσχέδιο.Περαστικά ... μας!



ΕΝ ΜΕΣΩ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ
Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το βράδυ της Δευτέρας, εν μέσω αντιπαράθεσης, το νομοσχέδιο για τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, που ορίζουν μια σειρά από δημοσιονομικά, μισθολογικά και άλλα θέματα, όλα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης. Ειδικότερα, «ναι» ψήφισαν 166 βουλευτές, «όχι» 123 και ένας δήλωσε «παρών»....

Κατά την τοποθέτησή του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας χαρακτήρισε  το νομοσχέδιο ως το νομοθέτημα με το οποίο η κυβέρνηση συνεχίζει την υπεύθυνη και συνεπή πολιτικής της για να ανταποκριθεί στην κρισιμότητα της κατάστασης, ενώ τόνισε πως αποτελεί προαπαιτούμενο για τη λήψη της δόσης του Ιανουαρίου....

Μετά την Ασημίνα Ξυροτήρη (ΔΗΜΑΡ) και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, ήρθε η σειρά του Προκόπη Παυλόπουλου (ΝΔ), να υπογραμμίσει πως δεν τίθεται ζήτημα παραχώρησης εθνικής κυριαρχίας σε περίπτωση μη ανταπόκρισης της Ελλάδας προς τις δανειακές της υποχρεώσεις, καθώς ακόμα και με το αγγλικό δίκαιο, τα δικαστήρια του Λουξεμβούργου μπορούν μονάχα να καθορίσουν το ποσό της αποζημίωσης που θα πρέπει να πληρώσει η χώρα. Το τι θα εκποιηθεί για την αποπληρωμή, το καθορίζουν τα ελληνικά δικαστήρια, συμπλήρωσε. «Η αναγκαστική εκτέλεση δεν θα γίνει επί παντός στοιχείου της Ελλάδας. Ελληνικό δικαστήριο θα κρίνει από πού. Υπόκεινται σε αναγκαστική εκτέλεση μόνον εκείνα τα στοιχεία που υπόκεινται για οποιοδήποτε ελληνικό ή άλλο φυσικό πρόσωπο» τόνισε ο κ. Παυλόπουλος.

«Εμείς δεν είπαμε πως θα έρθουν και θα κατασχέσουν την Ακρόπολη. Το θέμα είναι πως μπορούν να πάρουν την εκμετάλλευση της Ακρόπολης, που είναι ιδιωτικό περιουσιακό στοιχείο του Δημοσίου» ανέφερε αργότερα ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης. «Μπορούν να πάρουν την εκμετάλλευση των παραλιών μας, του ορυκτού πλούτου, του πετρελαίου. "Ιδιωτική περιουσία" μπορεί να είναι ακόμα και τα πολεμικά του σκάφη, ο χρυσός που είναι στο εξωτερικό, η εκμετάλλευση των παραλιών του» επεσήμανε. «Όλα αυτά τα έχετε παραδώσει. Τώρα μας λένε πως ο τρόπος εκτέλεσης θα είναι ελληνικός. Θα μας κρεμάσουνε και θα διαλέξουμε εμείς το σκοινί. Αυτό μας λέει ο κ. καθηγητής» σημείωσε ο κ. Λαφαζάνης. 

«Χρωστάμε 240 δισ. Πόσα είναι πια αυτή η περιουσία μας στο εξωτερικό; Η μήπως πρόθεσή μας είναι να μην πληρώσουμε αυτά τα χρήματα; Πάτε να φάτε και τα λεφτά των κρατών πλέον;» ρώτησε απευθυνόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Μάκης Βορίδης. «Σηκώνετε αυτή τη συζήτηση, δημιουργείτε θόρυβο, πλαστές εντυπώσεις στον ελληνικό λαό» κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Βορίδης, ο οποίος παρουσίασε μάλιστα και φωτοτυπία ενός χαρτονομίσματος της Ζιμπάμπουε. «Μου έστειλαν αυτή τη φωτοτυπία. Είναι 100 τρισ. δολάρια Ζιμπάμπουε, που ισοδυναμούν με 20 δολάρια ΗΠΑ. Το καταθέτω για να δει ο κάθε ενδιαφερόμενος, από τι γλυτώσαμε, από την πληθωριστική δραχμή…» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.

Αντίστοιχα, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης (ΠΑΣΟΚ) σημείωσε πως επιδίωξη της Ελλάδας είναι να πληρώσει το χρέος της το οποίο μετά το κούρεμα έχει μειωθεί και θα μειωθεί και στο μέλλον. «Η χώρα θα μείνει ουσιαστικά με ελάχιστο χρέος. Θα μείνει η μοναδική χώρα στην οποία διαγράφηκε τόσο μεγάλο χρέος» πρόσθεσε.

Για «ρήτρα αποικίας» στη σύμβαση και «κοινωνικό Αρμαγεδδώνα» έκανε λόγο ο ΑλέξηςΜητρόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ). Λίγο αργότερα, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής αναρωτήθηκε «γιατί θα πρέπει να κατέχει τη μοναδική αλήθεια ο κ. Παυλόπουλος, και να μην δεχθούμε την άποψη του δασκάλου όλων μας, του κ. Κασιμάτη, του κ. Χρυσόγονου ή του κ. Μητρόπουλου;»

«Δεν ήμασταν εμείς που λέγαμε πως το Μνημόνιο έπρεπε να ψηφιστεί από 180 βουλευτές» σχολίασε ο Π. Κουρουμπλής, υπενθυμίζοντας παλαιότερες δηλώσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου (σ.σ. συμβάσεις παραχώρησης εθνικής κυριαρχίας, υπερψηφίζονται με αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών). «Αφού δεν τίθεται ζήτημα, ας συμπεριλάβουν ρητά διάταξη εξαίρεσης της δημόσιας περιουσίας κάθε είδους και σκοπού. Και ας αποσαφηνιστεί για να καθησυχάσουν την ανησυχία της αντιπολίτευσης» συμπλήρωσε ο βουλευτής.

«Το Συμβούλιο της Επικρατείας αξιολόγησε τη ρήτρα του αγγλικού δικαίου με το πρώτο Μνημόνιο. Μήπως δεν είναι πατριώτες εκείνοι;» αντέταξε ο εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ, Νίκος Τσούκαλης. Ο κ. Τσούκαλης χαρακτήρισε και ως «θετικότατη πράξη και ενέργεια» τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Βόλφανγκ Σόιμπλε και εξέφρασε τη βεβαιότητα πως «δεν θα του μίλησε για καταγγελία του Μνημονίου». Αναφερθείς, μάλιστα, στη στάση της κυπριακής Βουλής απέναντι στο δικό της Μνημόνιο, σημείωσε: «Μέσα σε μια μέρα, υπερψήφισε 25 νομοσχέδια εκ των οποίων τα 23 ομόφωνα. Έξω απ' το Κοινοβούλιο διαδήλωναν ανάπηροι, εκπαιδευτικοί, δημόσιοι υπάλληλοι. Και όταν ψηφίστηκαν αυτά τα νομοσχέδια, η Κύπρος βρισκόταν σε προεκλογική περίοδο. Κανένα όμως απ' τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν επένδυσαν στην αγανάκτηση του κυπριακού λαού…».

«Για το τι είπε ο Αλέξης Τσίπρας με τον κ. Σόιμπλε, περιμένετε να το ακούσετε σε λίγες ώρες και μην προτρέχετε» απάντησε ο Μανώλης Γλέζος (ΣΥΡΙΖΑ).

Ένταση από νωρίς

Σημειώνεται ότι η συζήτηση ξεκίνησε σε κλίμα έντασης, με την αντιπολίτευση να καταγγέλλει το κατεπείγον της διαδικασίας και το ΚΚΕ να αποχωρεί από τη συζήτηση. 

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης τόνισε ότι η διαδικασία των Πράξεων Νομοθετικών Περιεχομένου «δεν αφήνει τίποτα όρθιο από το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής» και ότι αυτές οι διαδικασίες «δεν παράγουν κανένα έννομο αποτέλεσμα, είναι διάτρητες». Η αναφορά του κ. Λαφαζάνη για πραξικοπηματικές πρακτικές, με τις οποίες νομοθετεί η κυβέρνηση, προκάλεσε την αντίδραση της Σοφίας Βούλτεψη. «Άκουσα ότι είμαι περίπου πραξικοπηματίας. Είμαι ίσως όμως το μοναδικό παιδί που το πρωί της 21ης Απριλίου ξύπνησα με το περίστροφο στην πλάτη» σχολίασε η βουλευτής. 

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει ξεπεράσει κάθε όριο και ότι με διαδικασίες κατεπείγοντος ανοίγει επικίνδυνους δρόμους με τη λογική τού «αποφασίζουμε και διατάζουμε». Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουΐκ κατήγγειλε τη διαδικασία συζήτησης του νομοσχεδίου, διαδικασία με την οποία -όπως είπε- «καλείται η Βουλή να εκχωρήσει την εθνική κυριαρχία».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς προειδοποίησε ότι ο ίδιος ο ελληνικός λαός θα ακυρώσει το νομοσχέδιο με τις Πράξεις, γιατί -όπως υποστήριξε- δεν είναι χωράφι της κυβέρνησης η εθνική κυριαρχία να την πουλάει και την δίνει στους πιστωτές. 

Απαντώντας στους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας επισήμανε πως οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου έχουν δημοσιευθεί στο ΦΕΚ στο διάστημα από 12 Νοεμβρίου 2012 έως και 12 Δεκεμβρίου 2012. 

Ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος, από την πλευρά του έκανε λόγο για πρακτικές βίας και διχασμού, σχολιάζοντας τις φράσεις βουλευτών των κομμάτων της αντιπολίτευσης, «κατάπτυστο νομοσχέδιο», «χούντα», «συμμορία», «θα λογοδοτήσουν όσοι ψηφίσουν υπέρ». «Είναι αισχρή αναίδεια να αποκρύπτετε την αλήθεια» δήλωσε απευθυνόμενος στα έδρανα της αντιπολίτευσης ο υπουργός Υγείας και κατήγγειλε όσους θέλουν να κρατήσουν την Ελλάδα δέσμια και έχουν κάνει τρόπο άσκησης πολιτικής, στοιχεία όπως η βία, το μίσος, οι απειλές, οι προπηλακισμοί.

«Η Ελλάδα δεν μπορεί να επιστρέψει εκεί από όπου άλλοι λαοί δραπέτευσαν. Από όλα αυτά που χρέωσαν γενιές ολόκληρες και σήμερα δεν μπορείτε να καταθέσετε ένα επιχείρημα, με στόχο να κερδίσετε πρόσκαιρη επιρροή» τόνισε ο κ. Λυκουρέντζος και αναρωτήθηκε αν αυτός ο ιδεολογικός εξοπλισμός είναι η συμβολή τους στην πατρίδα. «Δραπετεύετε από την ευθύνη και δεν μας λέτε πώς θα εξευρεθούν οι πόροι. Αυτή είναι η μεγαλύτερη απάτη απέναντι στον ελληνικό λαό. Αυτές οι έξαλλες τοποθετήσεις. Αιδώς Αργείοι! Σας το λέμε χωρίς να απειλούμε» υπογράμμισε ο υπουργός Υγείας.

Προσωρινή αποχώρηση ΣΥΡΙΖΑ

Νέα ένταση σημειώθηκε λίγο αργότερα με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την πρόθεση του υπουργού Δημόσιας Τάξης να τοποθετηθεί για το πρωινό κτύπημα στα γραφεία της ΝΔ, με αποτέλεσμα να υπάρξει προσωρινή αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ από τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Λαμβάνοντας τον λόγο, ο Νίκος Δένδιας εκτίμησε πως η αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ οφείλεται στο ότι «δεν ήθελε να ακούσει αυτά που είχα να πω. Η χώρα βρίσκεται, όλον αυτό τον καιρό, επί ξηρού ακμής. 
 Πάρα πολλά πράγματα σ' αυτό τον τόπο έχουν γίνει στραβά, από το 1974 μέχρι σήμερα. Δεν είναι δυνατόν όμως να προχωρήσουμε σε ανάπτυξη, αν δεν δεχθούμε, ως αδιαμφισβήτητες αλήθειες, ότι η νομιμότητα πρέπει να είναι αποδεκτή απ' όλους.
 Περίμενα πως όλος ο πολιτικός κόσμος θα καταδικάσει την επίθεση- και με οδύνη είδα καινοφανείς θεωρίες περί παρακρατικών της Δεξιάς και, μάλιστα, προερχόμενες από εκείνους που έλεγαν πως τα ευρήματα στη Βίλα Αμαλία ήταν στοιχεία απαραίτητα για κάθε ελληνικό νοικοκυριό.
 Δεν ήλθα εδώ, παρά για να διατυπώσω βαθύτατη έκκληση να στηρίξει ο πολιτικός κόσμος την προσπάθεια του υπουργείου Δημοσίας Τάξεως. Δεν είναι δικαίωμα κανενός να σπάει, να λεηλατεί, να πετά βόμβες μολότοφ.
 Είναι απαράδεκτες πρακτικές για οποιαδήποτε χώρα».
 thesecretrealtruth.blogspot.com

0 σχόλια: