Σκέψεις ,ειδήσεις και απόψεις χωρίς χαλιναγώγηση ή άλλα φίλτρα . santokoraki@gmail.com

Στη Σαντορίνη δεν υπάρχει ένα blog που να μπορεί ο κάθε ένας να πει την άποψη του δημοσία.

Σ αυτό το blog θα στέλνεις την άποψη σου και θα την ανεβάζουμε αυτούσια

Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

Ο σύζυγος διώκεται για «φακελάκι», η σύζυγος διορίστηκε διοικήτρια


ΠΡΩΤΟΦΑΝΉΣ  ΥΠΌΘΕΣΉ ΑΝΑΣΤΑΤΏΝΕΙ ΤΟ ΚΑΡΠΕΝΉΣΙ

Διόρισαν τη σύζυγο γιατρού που κατηγορείται για «φακελάκι» ως διοικήτρια στο ίδιο νοσοκομείο που συνελήφθη ο άντρας της!

Ο σύζυγος διώκεται για «φακελάκι», η σύζυγος διορίστηκε διοικήτρια
Το πρωτοφανές περιστατικό συνέβη στο Καρπενήσι, όπου μόλις 9 μήνες πριν, ο οφθαλμίατρος της περιοχής Χ.Σ. (τα πλήρη στοιχεία του στη διάθεση της εφημερίδας) είχε συλληφθεί επ' αυτοφώρω να λαμβάνει «φακελάκι» από ανάπηρο ασθενή που νοσηλευόταν σε ίδρυμα της πόλης. Για την υπόθεση μάλιστα εκκρεμεί έρευνα από το Πειθαρχικό Συμβούλιο του νοσοκομείου, ενώ σε βάρος του έχει ασκηθεί ήδη ποινική δίωξη.
Παρά πάσαν προσδοκίαν, ωστόσο, το υπουργείο Υγείας αποφάσισε να... «ανταμείψει» την οικογένεια του συλληφθέντος γιατρού...
Με απόφαση του υπουργού Α. Λυκουρέντζου που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ στις 28 Δεκεμβρίου του 2012 τοποθέτησε τη σύζυγό του ως αναπληρώτρια διοικήτρια στο ίδιο νοσοκομείο! Δεδομένου ότι και ο ίδιος ο γιατρός έχει επιστρέψει στη θέση του, αφού -σύμφωνα με τον νόμο- παρήλθε το 6μηνο αποπομπής του χωρίς να δικαστεί και να καταδικαστεί, όλα επανήλθαν στην... κανονικότητα χωρίς «ούτε γάτα ούτε ζημιά»...
Προφανώς, οικογενειακή ευθύνη δεν υπάρχει, ωστόσο σε σχέση με τον διορισμό της συγκεκριμένης αναπληρώτριας διοικήτριας πολλά ζητήματα και ερωτήματα εγείρονται, όπως πόσο αντικειμενική μπορεί να είναι η προϊσταμένη του νοσοκομείου στην πρόταση του Πειθαρχικού Συμβουλίου για αποπομπή του συζύγου της...


Ο σύζυγος διώκεται για «φακελάκι», η σύζυγος διορίστηκε διοικήτρια
Ολα ξεκίνησαν τον Απρίλιο του 2012, όταν σαν βόμβα είχε σκάσει στην τοπική κοινωνία του Καρπενησίου η είδηση ότι ο χειρουργός οφθαλμίατρος του Γενικού Νοσοκομείου της πόλης ζήτησε και πήρε 150 ευρώ από έναν άνδρα 52 ετών με αναπηρία, που ήταν μάλιστα τρόφιμος στο Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων στο Καρπενήσι, για εγχείρηση καταρράκτη.
Σύμφωνα με τα όσα είπε στην Αστυνομία η κοινωνική λειτουργός που συνόδευε τον ασθενή κατά τις επισκέψεις του στο νοσοκομείο, ο οφθαλμίατρος ζήτησε 150 ευρώ για την εγχείρηση. «Τι απόδειξη θα μπορώ να έχω για να τη δώσω στους συγγενείς του;», είπε, σύμφωνα με τη μαρτυρία της, η υπάλληλος του Ιδρύματος, για να λάβει μια απαξιωτική απάντηση του γιατρού, ο οποίος φάνηκε να μην καταλαβαίνει περί τίνος επρόκειτο.
Η κοινωνική λειτουργός ενημέρωσε τον προϊστάμενό της, διοικητή του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Ευρυτανίας Γιώργο Αθανασιά και στη συνέχεια προχώρησε σε καταγγελία στην Ασφάλεια Καρπενησίου. Οι αστυνομικοί προσημείωσαν τρία χαρτονομίσματα των 50 ευρώ και το επόμενο πρωί, σε προκαθορισμένο ραντεβού στο γραφείο του χειρουργού στο νοσοκομείο, του τα παρέδωσαν όπως είχαν συμφωνήσει. Ακολούθησε η έφοδος των αστυνομικών που βρήκαν τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα και συνέλαβαν τον 59χρονο. Μάλιστα, ο γιατρός έπαθε λιποθυμικό επεισόδιο και παρέμεινε φρουρούμενος, αρχικά στο Νοσοκομείο Καρπενησίου και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Λαμίας.
ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ
Καταγγελίες στα χέρια του Ρακιντζή
Απογοητευµένη, αλλά... αµετανόητη δηλώνει στο «Εθνος» η κοινωνική λειτουργός που κατήγγειλε το «φακελάκι» που της είχε ζητήσει ο γιατρός για λογαριασµό του τρόφιµου του Ιδρύµατος Χρονίων Παθήσεων τον οποίο συνόδευε. «Το ίδιο θα ξαναέκανα. Το χρωστάω στην πατρίδα µου, αλλά και στο παιδί µου, να καταγγέλλω συµπεριφορές που µας έφτασαν στο σηµείο που βρισκόµαστε σήµερα», µας είπε.
Στο µεταξύ, το ηλεκτρονικό ταχυδροµείο του γενικού επιθεωρητή Δηµόσιας Διοίκησης Λ. Ρακιντζή έχει κατακλυστεί -σύµφωνα µε πληροφορίες- από µηνύµατα για τον «φοροφυγά γιατρό, του οποίου η σύζυγος διορίστηκε παράνοµα στο Νοσοκοµείο Καρπενησίου». Σύµφωνα µε αυτά, «ζήτηµα προκύπτει και µε τους ίδιους τους διορισµούς (5 συνολικά) που έγιναν κατά παράβαση του πρόσφατου νόµου 4052/12, δηλαδή χωρίς προκήρυξη, όπως προβλέπεται».
Η «υποψηφιότητα» της συζύγου με τη ΝΔ
Το πρόωρο τέλος μιας πολιτικής καριέρας
Η σύλληψη του 59χρονου οφθαλμιάτρου προκάλεσε την άμεση αντίδραση του τότε διοικητή του Νοσοκομείου Λαμίας και Καρπενησίου Βασίλειου Αγγουρά, ο οποίος αποφάσισε την απομάκρυνσή του. Σύμφωνα με δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας «Ευρυτανικά Νέα», με το υπ' αριθμ. 10069/12-4-2012 κατεπείγον έγγραφό του, το οποίο κοινοποιήθηκε και στο Νοσοκομείο Καρπενησίου, «ανεστάλη προσωρινά η άσκηση των καθηκόντων του ιατρού και η υπόθεση παραπέμφθηκε στο Πειθαρχικό του νοσοκομείου, το οποίο θα λάβει και την τελική απόφαση».
Την ίδια περίοδο με τη σύλληψη του γιατρού, η σύζυγός του ετοιμαζόταν να κατέλθει στον στίβο της πολιτικής με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στις πρώτες εκλογές του 2012. Μάλιστα, στις δημόσιες εμφανίσεις της παρουσιαζόταν με το πλήρες όνομά της, που συμπεριελάμβανε το πατρικό της και του συζύγου της.
Υποψηφιότητα
Η σύλληψη του συζύγου της ανέκοψε την πολιτική της σταδιοδρομία τότε, αφού η παράταξη απέσυρε την υποψηφιότητά της και η ίδια ανακοίνωσε την «έξοδό» της από το ψηφοδέλτιο που επρόκειτο να κατατεθεί. Μόλις 9 μήνες μετά, ωστόσο, βρέθηκε τελικά η λύση για την πρώην υποψήφια, που πια εμφανίζεται με το πατρικό της όνομα: τη διόρισαν ως αναπληρώτρια διοικήτρια στο νοσοκομείο που είχε συλληφθεί ο σύζυγός της!
Οι πρόσφατες εξελίξεις προκαλούν αναστάτωση στην τοπική κοινωνία της Ευρυτανίας. Τη δυσαρέσκειά τους διατυπώνουν στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. που χειρίστηκαν την υπόθεση κεντρικά, αλλά και η διοίκηση του Ιδρύματος, του οποίου η υπάλληλος κατήγγειλε το περιστατικό.
«Οταν μια υπόθεση είναι υπό διερεύνηση, θα πρέπει όλοι να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί σε σχέση με τις θέσεις που αναλαμβάνουν συγγενικά μας πρόσωπα. Προσωπικά, δεν θα δεχόμουν σε έναν διορισμό για μια τέτοια θέση ευθύνης, αν επρόκειτο για τον σύζυγό μου. Καλό θα είναι να περιμένουμε να τελειώνει η ιστορία ώστε να μην υπάρχουν σκιές», δηλώνει στο «Εθνος» η ταμίας του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Βαρβάρα Ανεμοδουρά.
ΜΑΡΙΑ ΨΑΡΑ
ethnos.gr

0 σχόλια: