Σκέψεις ,ειδήσεις και απόψεις χωρίς χαλιναγώγηση ή άλλα φίλτρα . santokoraki@gmail.com

Στη Σαντορίνη δεν υπάρχει ένα blog που να μπορεί ο κάθε ένας να πει την άποψη του δημοσία.

Σ αυτό το blog θα στέλνεις την άποψη σου και θα την ανεβάζουμε αυτούσια

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

ΙΝΚΑ: Πώς θα εντοπίζετε προϊόντα ελληνικής παραγωγής, όχι απλώς συσκευασίας


Φωτογραφία για ΙΝΚΑ: Πώς θα εντοπίζετε προϊόντα ελληνικής παραγωγής, όχι απλώς συσκευασίας


Το Ινστιτούτο Καταναλωτών Ελλάδας με δελτίο Τύπου εφιστά την προσοχή των καταναλωτών στην επιλογή προϊόντων με βάση την χώρα παραγωγής, καθώς σε πολλές περιπτώσεις εντοπίζεται… αναγραφή της χώρας συσκευασίας, χωρίς αναγραφή της χώρας προέλευσης και παραγωγής.
«Αρκετά προϊόντα, αναφέρουν στη συσκευασία τους πως είναι ελληνικά, όμως με μια πιο προσεκτική ματιά το ΙΝΚΑ, διαπίστωσε πως γράφουν ότι συσκευάζονται ή παρασκευάζονται από ελληνική εταιρεία, ενώ ταυτόχρονα δεν αναγράφεται η χώρα προέλευσης – παραγωγής», αναφέρει η Γενική Συνομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδος – ΙΝΚΑ.... Το δελτίο Τύπου έρχεται μία ημέρα πριν την Τσικνοπέμπτη και ενόψει των δύο τριημέρων, της Αποκριάς-Καθαρής Δευτέρας και της 25ης Μαρτίου, οπότε και αναμένεται μεγάλος αριθμός καταναλωτών να προχωρήσει σε αγορές τροφίμων.
Σύμφωνα με την κείμενη ευρωπαϊκή και ελληνική νομοθεσία, αν ένα προϊόν προέρχεται από μονάδα εντός της ΕΕ, μπορεί να αναγράφει στην συσκευασία του την ένδειξη «Προϊόν ΕΕ», αλλιώς αν είναι από χώρα εκτός ΕΕ, να αναγράφει τη χώρα από την οποία προέρχεται.
Στο πλαίσιο της υποστήριξης των ελληνικών προϊόντων που επιδιώκουν οι καταναλωτές, το ΙΝΚΑ σημειώνει ότι πρέπει να είναι προσεκτικοί στις επιλογές τους, εάν θέλουν να υποστηρίξουν προϊόντα που παράγονται στη χώρα μας.
e-go.gr

0 σχόλια: