Σκέψεις ,ειδήσεις και απόψεις χωρίς χαλιναγώγηση ή άλλα φίλτρα . santokoraki@gmail.com

Στη Σαντορίνη δεν υπάρχει ένα blog που να μπορεί ο κάθε ένας να πει την άποψη του δημοσία.

Σ αυτό το blog θα στέλνεις την άποψη σου και θα την ανεβάζουμε αυτούσια

Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

Πλησιάζει ο ανασχηματισμός - Ποιοι φεύγουν, ποιοι μπαίνουν στην κυβέρνηση Πηγή: Πλησιάζει ο ανασχηματισμός - Ποιοι φεύγουν, ποιοι μπαίνουν στην κυβέρνηση

 Πλησιάζει ο ανασχηματισμός - Ποιοι φεύγουν, ποιοι μπαίνουν στην κυβέρνηση
Μπορεί το Μέγαρο Μαξίμου να διαψεύδει το ενδεχόμενο ανασχηματισμού στην παρούσα χρονική στιγμή, καθώς τα ανοιχτά μέτωπα που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση απαιτούν ηρεμία και συνοχή, ωστόσο ο πρωθυπουργός καλείται έως τα τέλη Μαρτίου να λύσει ένα σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες.
Και δεν είναι άλλο από τον ανασχηματισμό και τα πρόσωπα που θα αποχωρήσουν αλλά και αυτά που θα μπουν στο νεο κυβερνητικό σχήμα, ....
στο οποίο από τη μια είναι απαραίτητο να κρατηθούν οι ισορροπίες ανάμεσα στους τρεις κυβερνητικούς εταίρους και από την άλλη να τρέξουν με πιο γρήγορους ρυθμούς τα δημοσιονομικά προγράμματα και τα συμφωνηθέντα με τους δανειστές της χώρας.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Καθημερινής της Κυριακής» το εγχείρημα του ανασχηματισμού θα έχει βαθμό δυσκολίας για τον πρωθυπουργό, ανάλογο των αξιώσεων που θα προβάλει ο Ευάγγελος Βενιζέλος και δευτερευόντως ο Φώτης Κουβέλης.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, που προανήγγειλε ότι θα μετάσχει στην κυβέρνηση με πολιτικά πρόσωπα, έχει δεχθεί εισηγήσεις να ζητήσει να αυξηθεί ο αριθμός των «πράσινων» υπουργών και υφυπουργών -από τέσσερις που είναι σήμερα- στην κυβέρνηση, ώστε να υπάρξει αντιστοίχιση με τα ποσοστά που είχαν λάβει τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης στις εκλογές του Ιουνίου.
Αντιθέτως, ανάλογο αίτημα δεν είναι βέβαιο ότι θα προβάλει ο κ. Κουβέλης, που, πάντως, για πρώτη φορά δεν εμφανίζεται πλήρως αρνητικός στο ενδεχόμενο να συμμετάσχει και η ΔΗΜΑΡ με πολιτικά στελέχη στο κυβερνητικό σχήμα, καθώς υπάρχουν σχετικές πιέσεις και από τους βουλευτές της ΔΗΜΑΡ.
Ενα δεύτερο ερώτημα αποτελεί εάν ο κ. Βενιζέλος θα διεκδικήσει για τον ίδιο θέση αντιπροέδρου, ενδεχόμενο που άφησε ανοικτό στις αρχές της περασμένης εβδομάδας.
Πάντως, το «σενάριο» των αντιπροέδρων δεν φαίνεται πιθανό να υλοποιηθεί τελικά, καθώς πέραν των διαθέσεων του πρωθυπουργού, αρνητικός στο ενδεχόμενο να αναλάβει αντιπρόεδρος της κυβέρνησης φέρεται και ο τρίτος κυβερνητικός εταίρος, ο κ. Κουβέλης.
Όπως αναφέρει η Καθημερινή ενόψει ανασχηματισμού, αμετακίνητοι από το υπάρχον σχήμα θεωρούνται οι υπουργοί Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, Αμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος, Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης , Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης, Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη, Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης.
Στη θέση του δεν αποκλείεται να παραμείνει στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και ο Αντώνης Μανιτάκης όχι μόνο γιατί το επιθυμεί ο κ. Κουβέλης, αλλά και επειδή έχει καλό επίπεδο συνεργασίας με το Μέγαρο Μαξίμου.
Από την άλλη πλευρά στην έξοδο φαίνεται να οδηγούνται ο Ευριπίδης Στυλιανίδηw από το Εσωτερικών, ο Ανδρέας Λυκουρέντζος από το Υγείας και ο Γιάννης Βρούτσης από το Εργασίας. Στην ίδια κατηγορία με τους ανωτέρω ανήκουν ο υπουργός ΠΕΚΑ Ευάγγελος Λιβιεράτος, που λέγεται πως επιθυμεί και ο ίδιος να αποχωρήσει από την κυβέρνηση, ο υπουργός Ναυτιλίας Κωνσταντίνος Μουσουρούλης και ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης Θανάσης Καράογλου.
 iefimerida.gr

0 σχόλια: