Σκέψεις ,ειδήσεις και απόψεις χωρίς χαλιναγώγηση ή άλλα φίλτρα . santokoraki@gmail.com

Στη Σαντορίνη δεν υπάρχει ένα blog που να μπορεί ο κάθε ένας να πει την άποψη του δημοσία.

Σ αυτό το blog θα στέλνεις την άποψη σου και θα την ανεβάζουμε αυτούσια

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Χανιά: Στοχευμένη επαναπροσέγγιση της γερμανικής αγοράς



Σχολιο: Το άρθρο για τους  Σαντορινιούς ξενοδόχους , είναι εκπαιδευτικού χαρακτήρα.
Μπορεί εδώ να μοιάζουμε «μπαχαλάκηδες»
 Στα Χανιά μάλλον δουλεύουν ομαδικά ,και φέρνουν αποτέλεσμα.
                                   Ομαδικά, 
ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ  ΤΟΥ!!!                                             (το διευκρινίζω)

- Θετικά τα μηνύματα από τις κύριες αγορές
- "Ορατό" το επίπεδο των 800.000 αφίξεων, φέτος.

Με στοχευμένες δράσεις και πολλαπλασιαστές ισχύος όπως ενέργειες που στοχεύουν στην εκτενέστερη ενημέρωση για τον προορισμό, σχεδιάζει να προσεγγίσει τη Γερμανική αγορά η Ένωση Ξενοδόχων Χανίων, σε μία προσπάθεια να αυξήσει το σχετικά μικρό μερίδιο αγοράς της στη Γερμανία. Όπως μας ανέφεραν...

ο πρόεδρος Μ. Γιαννούλης και τα μέλη του δ.σ. της Ένωσης, ο Γραμματέας Κ. Παπαδάκης και τα μέλη του δ.σ. Γ. Μαθιουλάκης και Γ. Νικάκης, που βρέθηκαν στο Βερολίνο με αφορμή την έκθεση ITB, τα Χανιά δέχθηκαν το 2012 κάτι λιγότερο από 40.000 Γερμανούς, αριθμός που αντιστοιχεί στο 5,4% του συνόλου των επισκεπτών που επσικέπτονται τον προορισμό.
Σε πρώτη φάση και ύστερα από έναν μεγάλο κύκλο επαφών και συναντήσεων με στελέχη tour operators, τουριστικών γραφείων και δημοσιογράφων, η Ένωση θα οργανώσει ημερίδα στα Χανιά με προσκεκλημένους όλους τους tour operators της γερμανικής αγοράς, εκδήλωση που θα πλαισιωθεί από ειδικά σχεδιασμένη παρουσίαση του προορισμού.
Γενικά, η χρονιά εξελίσσεται θετικά για τα Χανιά και ο στόχος να προσεγγιστεί φέτος η οροφή των 800.000 αφίξεων, έναντι 717.595 πέρυσι, αυτήν τη στιγμή, θεωρείται εφικτός.
Τα κύρια μηνύματα που εισέπραξαν τα μέλη της Ένωσης Ξενοδόχων από τις συναντήσεις τους είναι:
  • Η Ελλάδα έχει βελτιωμένη εικόνα από πέρυσι δεδομένου ότι ο κίνδυνος εξόδου από το Ευρώ υπολογίζεται να είναι αισθητά μειωμένος αλλά και η πολιτική αστάθεια να είναι περιορισμένη σε σύγκριση με πέρυσι.
  • Οι Σκανδιναβικές χώρες (που ενδιαφέρουν ιδιαίτερα τον προορισμό, εφόσον αντιστοιχούν  περίπου στο 62% των αφίξεων) δείχνουν θετικά σημάδια ιδίως λόγο της πτωτικής πορείας του Ευρώ σε σχέση με τα νομίσματά τους αλλά και λόγο των τιμών που έχουν προσφέρει οι ξενοδόχοι.
  • Η Αγγλική και Πολωνική αγορά εμφανίζουν θετική εξέλιξη, όσον αφορά στα Χανιά. 
  • Η Ρωσική αγορά εμφανίζει θετικά σημάδια για την Ελλάδα ως προορισμό. Στα Χανιά το 2012 αφίχθησαν μόνο 3.239 Ρώσοι επισκέπτες. Το 2013 προβλέπεται αυτό το νούμερο να υπερδιπλασιαστεί, αν και θα παραμείνει μικρό σε σχέση με τις άλλες αγορές.

Μεγαλύτερη βαρύτητα θα δωθεί ειδικά στην Πολωνική αγορά, από την οποία τα Χανιά απολαμβάνουν αύξηση του ρυθμού κρατήσεων για τη φετινή περίοδο της τάξης του 48%.
 tourismlobby.blogspot.gr

0 σχόλια: