Σκέψεις ,ειδήσεις και απόψεις χωρίς χαλιναγώγηση ή άλλα φίλτρα . santokoraki@gmail.com

Στη Σαντορίνη δεν υπάρχει ένα blog που να μπορεί ο κάθε ένας να πει την άποψη του δημοσία.

Σ αυτό το blog θα στέλνεις την άποψη σου και θα την ανεβάζουμε αυτούσια

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Υπάρχουν ΚΑΙ αυτές. Επιχειρήσεις δίνουν αυξήσεις στους εργαζόμενους


Την ώρα που οι περισσότερες βιομηχανίες στη χώρα ταλανίζονται από έλλειψη αντικειμένου και οι εργαζόμενοι ταλαιπωρούνται από μειώσεις μισθών, διακοπή επιδομάτων και εκ περιτροπής εργασία, υπάρχουν ακόμα επιχειρήσεις που αποτελούν τρανή εξαίρεση και φωτεινό παράδειγμα προς μίμηση, για εργασιακή ειρήνη μεταξύ διοικήσεων και εργαζομένων.
Μια από αυτές είναι η ΜΕΤΚΑ, η οποία μάλιστα πριν από λίγους μήνες και μετά από αίτημα των εργαζομένων για αύξηση 2% στους μισθούς τους, έκανε δεκτό το αίτημα, αναγνωρίζοντας την υπευθυνότητα και την επιμέλεια των εργαζομένων. Ταυτόχρονα με την αύξηση στους μισθούς των εργαζομένων η ΜΕΤΚΑ...
προχωρεί κανονικά και χωρίς καθυστερήσεις στην αποπληρωμή όλων των επιδομάτων, όπως τα μπόνους παραγωγικότητας, ενώ συνεχίζει κανονικά και καταβάλει ακόμα και χρηματικούς επαίνους στα παιδιά των εργαζομένων που αριστεύουν. Από την Διοίκηση, μάλιστα, παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο και για επιπλέον αύξηση μέσα στο 2013. Την ίδια στιγμή καλά επιβεβαιωμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Γαλακτοβιομηχανία ΦΑΓΕ ενημέρωσε τους υπαλλήλους της ότι θα προχωρήσει σε μονοψήφια αύξηση του μισθού τους. Σύμφωνα με πηγές, η αύξηση αυτή θα κινηθεί μεταξύ 2%-3%. Στο δρόμο των αυξήσεων κινείται και μια πολυεθνική εταιρεία, σύμφωνα με δηλώσεις τους ίδιου του Διευθύνοντα Συμβούλου της. Ο λόγος για την εταιρία Κraft Foods Hellas, που αναμένεται να προχωρήσει σε αύξηση 1%-2%.
 paraskhnio.gr

0 σχόλια: