Σκέψεις ,ειδήσεις και απόψεις χωρίς χαλιναγώγηση ή άλλα φίλτρα . santokoraki@gmail.com

Στη Σαντορίνη δεν υπάρχει ένα blog που να μπορεί ο κάθε ένας να πει την άποψη του δημοσία.

Σ αυτό το blog θα στέλνεις την άποψη σου και θα την ανεβάζουμε αυτούσια

Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Τα ¨συνδικαλιστικά στελέχη¨ είναι, ο βραχίονα του πελατειακού κράτους.

Εκατοντάδες φάκελοι με υποθέσεις επίορκων υπαλλήλων του Δημοσίου μένουν στα συρτάρια της Διοίκησης. Μετά το τελεσίγραφο της τρόικας, οι Αρχές ψάχνουν τρόπους για να «ξαναζωντανέψει» η διαδικασία.



Ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης είχε καταγγείλει στο πρόσφατο παρελθόν ότι τα πειθαρχικά συμβούλια που έχουν ακόμα και σήμερα πλειοψηφία δημοσίων υπαλλήλων στη σύνθεσή τους, παρά το γεγονός ότι σύμφωνα με το νέο πειθαρχικό δίκαιο που έχει ψηφιστεί από το 2012 θα έπρεπε να είχαν πλειοψηφία δικαστικών, λειτουργούν ως «πλυντήρια» αθωωτικών αποφάσεων για να σώσουν τους συναδέλφους τους από την ποινή της αργίας....
Την ίδια στιγμή, χαρακτηριστικό του παράλυτου κράτους είναι ότι αρκετοί υπουργοί μέχρι και πρόσφατα δεν πίεζαν -ως όφειλαν ως πειθαρχικοί προϊστάμενοι των υπηρεσιών που εποπτεύουν- να συγκροτηθούν τα νέα πειθαρχικά, κάνοντας τα «στραβά μάτια» στην ελλιπή λειτουργία των οργάνων που έχουν την ευθύνη της επιβολής κυρώσεων
Σημαντικό πρόβλημα στην άσκηση πειθαρχικών κυρώσεων εντοπίζεται σε υποθέσεις όπου καταδικάζεται ένας υπάλληλος για αδίκημα χωρίς να αναζητείται και η ευθύνη των ανωτέρων του για πλημμελή έλεγχο. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι η μέχρι πρότινος σύνθεση των πειθαρχικών συμβουλίων με πλειοψηφία δημοσίων υπαλλήλων αποτέλεσε σε αρκετές περιπτώσεις βραχίονα του πελατειακού κράτους, καθώς οι παρεμβάσεις πολιτικών στελεχών σε συνδικαλιστικά στελέχη για την αθώωση «ημετέρων» υπαλλήλων ήταν στην ημερήσια διάταξη.
Εντύπωση βέβαια προκάλεσε το γεγονός ότι το υπουργείο έδειχνε αδύναμο να συγκροτήσει τα νέα πειθαρχικά από τον περασμένο Οκτώβριο, οπότε είχαν γίνει οι πρώτες αναφορές στο θέμα.
 Αυτή την περίοδο, ειδική ομάδα που λειτουργεί στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ελέγχει την πειθαρχική πορεία των συγκεκριμένων υποθέσεων.
Για παράδειγμα : Στο υπουργείο Παιδείας έχουν καταγραφεί 67 περιπτώσεις επίορκων, εκ των οποίων οι 56 αφορούν εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Καθηγητής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης παραπέμφθηκε στη Δικαιοσύνη για προμήθεια, κατοχή και διανομή υλικού παιδικής πορνογραφίας, ενώ τρεις συνάδελφοί του κατηγορούνται για κατοχή και χρήση ναρκωτικών.
 Σε πρόσφατη υπόθεση του 2012 έχει κατηγορηθεί δάσκαλος για συμμετοχή σε ληστεία, ενώ δύο συνάδελφοί του για κατάχρηση ανηλίκων για ασέλγεια κατά συρροήν....
Από το ΕΘΝΟΣ της Κυριακής

0 σχόλια: