Σκέψεις ,ειδήσεις και απόψεις χωρίς χαλιναγώγηση ή άλλα φίλτρα . santokoraki@gmail.com

Στη Σαντορίνη δεν υπάρχει ένα blog που να μπορεί ο κάθε ένας να πει την άποψη του δημοσία.

Σ αυτό το blog θα στέλνεις την άποψη σου και θα την ανεβάζουμε αυτούσια

Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Η "Κλειώ" του Γυμνασίου Οιχαλίας Τρικάλων η καλύτερη μαθητική ταινία


Το βραβείο καλύτερης ταινίας στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση απέσπασε το 2ο Γυμνάσιο Οιχαλίας Τρικάλων με την ταινία "Κλειώ".

Πρόσφατα μάλιστα το συγκεκριμένο σχολείο είχε τιμηθεί και με το Α' βραβείο στο 5ο Νεανικό Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Λάρισας Artfools (Ελληνικό - Διεθνές)....

Η εκδήλωση της απονομής των βραβείων έγινε την Τετάρτη στο υπουργείο Παιδείας, όπου βραβεύτηκαν τα σχολεία που διακρίθηκαν στον 3ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους.
"Δεν είμαστε τεμπέληδες, είμαστε δημιουργικοί και αυτό το απέδειξε η ποιοτική ταινία μας, που με ελάχιστα μέσα και μία δανική κάμερα καταφέραμε να τη δημιουργήσουμε αποσπώντας τον θαυμασμό. Τα πουλιά δεν κελαηδούν σε σπηλιές" είπε κατά τη διάρκεια της απονομής η μαθήτρια Άννα - Μαρία Σακελλαρίου, μία από τους συντελεστές της ταινίας "Κλειώ" του γυμνασίου Οιχαλίας Τρικάλων.
Στη τελετή βράβευσης, παρουσία του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, του αναπληρωτή υπουργού Πολιτισμού Κώστα Τζαβάρα και του υφυπουργού Παιδείας Θόδωρου Παπαθεοδώρου, η "Κλειώ" συγκίνησε το κοινό και απέσπασε ένα θερμότατο χειροκρότημα.
Όλα ξεκίνησαν όταν ο καθηγητής, Θωμάς Φωτόπουλος, έδωσε το έναυσμα.
Η Άννα-Μαρία Σακελλαρίου (μαθήτρια) έγραψε το σενάριο και ...μετονομάζεται σε "Κλειώ".
Η παρέα συγκεντρώνεται. Όλοι ενθουσιάζονται με το ενδεχόμενο. Δύο ερασιτεχνικές κάμερες, ένα μπουμ (μικρόφωνο) και τα γυρίσματα αρχίζουν.
Η σκηνοθετική επιμέλεια του κ. Φωτόπουλου και η καθοδήγησή του, αλλά και το μεράκι των μαθητών δίνουν ένα ιδιαίτερο καλλιτεχνικό αποτέλεσμα.
Οι καθηγητές και οι μαθητές που συμμετείχαν σε αυτό το εγχείρημα κατάφεραν, με πενιχρά μέσα, να γυρίσουν την ταινία και να αναδείξουν, μέσα από αυτήν, θέματα όπως η μετανάστευση, η φιλία, η τρίτη ηλικία.
Η ταινία πραγματεύεται τη ζωή μιας μαθήτριας, της Κλειούς, που ζει με τη γιαγιά της, καθώς οι γονείς της είναι μετανάστες στη Γερμανία. Αν και πρόκειται για ταινία μικρής διάρκειας, ζεις έντονα τις συναισθηματικές διακυμάνσεις που βιώνει η Κλειώ στο σχολικό περιβάλλον, αλλά και στην καθημερινότητά της, το δυνατό συναίσθημα της φιλίας, τη μοναξιά, την εγκατάλειψη, την αγάπη.
Η καταπληκτική φυσιογνωμία της γιαγιάς Βαγγελιώς "ξεδιπλώνει" συναισθήματα, ενώ περνάει και το μήνυμα της στοργής προς την τρίτη ηλικία.
Η ταινία, με αγγλικούς και γερμανικούς υπότιτλους, θα συμμετάσχει σε διεθνή φεστιβάλ σε χώρες του εξωτερικού.
Οι συντελεστές της ταινίας, η οποία έχει αναρτηθεί στο www. youtube.com, στο κανάλι tomasfotop, με αγγλικούς και γερμανικούς υπότιτλους είναι: Άννα-Μαρία Σακελλαρίου (ΚΛΕΙΩ), Θοδωρής Λουκάς (ΑΧΙΛΛΕΑΣ), Αποστόλης Ζαμζαράς (ΛΕΥΤΕΡΗΣ), Ανθή Χαλού (ΜΑΙΡΗ), Δήμητρα Φίλιου (ΘΑΛΕΙΑ), Ρούλα Χατζή (ΕΛΛΗ), Μαρία Γαρίτου (ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ), Νίκος Κυρίτσης (ΜΑΘΗΤΗΣ 1), Γιώργος Σταμουγιαννόπουλος (ΜΑΘΗΤΗΣ 2), Βαγγελιώ Σκαρίμπα (ΓΙΑΓΙΑ ΚΛΕΙΩΣ), Αποστόλης Νίκου (ΜΠΑΜΠΑΣ ΦΩΝΗ), ΠένυΠαπαχρήστου (ΜΑΜΑ ΦΩΝΗ), Θωμάς Γκουγκουστάμος (ΧΡΗΣΤΟΣ), Ρωξάνη Λακιάρα (ΕΛΕΝΗ), Φώτης Καψάλης (ΣΤΈΛΙΟΣ), Σωτήρης Σπίντζιος (ΗΧΟΛΗΠΤΗΣ), Αλέξανδρος Χαλός&Βένια Ρίζου (ΚΑΜΕΡΑ), Θωμάς Φωτόπουλος & Παρασκευή Μπελόγια (ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ).
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

0 σχόλια: