Σκέψεις ,ειδήσεις και απόψεις χωρίς χαλιναγώγηση ή άλλα φίλτρα . santokoraki@gmail.com

Στη Σαντορίνη δεν υπάρχει ένα blog που να μπορεί ο κάθε ένας να πει την άποψη του δημοσία.

Σ αυτό το blog θα στέλνεις την άποψη σου και θα την ανεβάζουμε αυτούσια

Κυριακή 7 Απριλίου 2013

«Το ταχύτερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο παραγωγής»


«Το ταχύτερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο παραγωγής» 


Νέο διθέσιο, σπορ μοντέλο από την Detroit Electric

«Πρόκειται για το ταχύτερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο παραγωγής στην αγορά: 249 χλμ./ώρα τελική ταχύτητα και 3,7 δλ. για τα 0-100 χλμ./ώρα». ....

Τα παραπάνω στοιχεία αναφέρονται στην ανακοίνωση της κατασκευάστριας εταιρείας, της Detroit Electric, για το Detroit Electric SP:01, το διθέσιο ηλεκτρικό σπορ μοντέλο, που θα κατασκευαστεί συνολικά σε 999 μονάδες στο Wayne County του Michigan.

Ο ηλεκτρικός κινητήρας του αυτοκινήτου έχει ισχύ 201 ίππων.

Η αυτονομία του SP:01 ανέρχεται στα 300 περίπου χιλιόμετρα και η παραγωγή του θα ξεκινήσει τον Αύγουστο. Η πλήρης φόρτισή του ολοκληρώνεται σε χρόνο λίγο περισσότερο των τεσσάρων ωρών και η τιμή απόκτησής του στις ΗΠΑ υπολογίζεται στα 135.000 δολάρια.




Το SP:01 είναι το πρώτο ηλεκτρικό όχημα που βγάζει η Detroit Electric στην παραγωγή, από το μακρινό 1939. Την ίδια εκείνη χρονιά η εταιρεία έκανε ένα ρεκόρ, που στη συνέχεια κράτησε δικό της, έχοντας κατασκευάσει περίπου 13.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα παραγωγής στη διάρκεια της σταδιοδρομίας της (1907-1939, ρεκόρ εικοστού αιώνα).

Στα σχέδια της εταιρείας είναι και η εξέλιξη ενός οικογενειακού ηλεκτρικού μοντέλου παραγωγής, που θα ενταχθεί στη γκάμα της στα τέλη του 2014.







  4troxoi.gr

0 σχόλια: