Σκέψεις ,ειδήσεις και απόψεις χωρίς χαλιναγώγηση ή άλλα φίλτρα . santokoraki@gmail.com

Στη Σαντορίνη δεν υπάρχει ένα blog που να μπορεί ο κάθε ένας να πει την άποψη του δημοσία.

Σ αυτό το blog θα στέλνεις την άποψη σου και θα την ανεβάζουμε αυτούσια

Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Η LIDL φέρνει τους Γερμανούς στα κατεχόμενα …. Μέσω του ταξιδιωτικού της γραφείου προτείνει στους Γερμανούς να ταξιδεύουν στα κατεχόμενα

Αντιδράσεις προκάλεσε η αποκάλυψη της παραπολιτικής στήλης της Κυριακάτικης Καθημερινής πως σε διαφημιστικά φυλλάδια της γερμανικής αλυσίδας σουπερμάρκετ LIDL που διανέμονται στις υπεραγορές της στην Γερμανία διαφημίζεται ως προορισμός διακοπών η κατεχόμενη Κύπρος. Πηγές της εταιρείας ενημέρωσαν την Κ πως τα συγκεκριμένα φυλλάδια αφορούσαν είτε διαγωνισμό που απευθύνεται κυρίως στην μεγάλη τουρκική κοινότητα της Γερμανίας, είτε αφορούσαν πολύ παλιά φυλλάδια.....
Η ''Κ'' ερεύνησε σε περισσότερο βάθος το ζήτημα και με μία απλή έρευνα της στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα της LIDL στην Γερμανία βρέθηκαμε μπροστά σε μία πληθώρα επιλογών και προσφορών του ταξιδιωτικού γραφείου της LIDL, το οποίο λειτουργεί μέσω της επίσημης ιστοσελίδας με την ίδια λογοτύπηση, για διακοπές στην "βόρεια Κύπρο", με πτήσεις προς την Αττάλεια και ακολούθως προς το παράνομο αεροδρόμιο του Ερκάν.

Σύμφωνα με την εικόνα που δίδει η εταιρεία μέσω της ιστοσελίδας της αλλά και της πληθώρας των προσφορών και επιλογών, η πρωτοφανής αυτή επιχειρηματική κίνηση της LIDL κάθε άλλο παρά ως ένα μονωμένο συμβάν μπορεί να παρουσιαστεί, άλλα μάλλον εμφανίζεται ως μια στρατηγική επιλογή της εταιρείας για ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος των κατεχόμενων. Προς αυτό το συμπέρασμα συνηγορεί και η υποβάθμιση των διακοπών προς την Κυπριακή Δημοκρατία. Σε έρευνά μας στην ιστοσελίδα "http://www.lidl-reisen.de'' για διακοπές για "Κύπρο" ως προορισμό, και με προδιαγραφές 3*+ ξενοδοχείων, 7 στα δέκα ξενοδοχεία που προτείνει η ιστοσελίδα είναι στην κατεχόμενη Κερύνεια και Αμμόχωστο, και μόνο 3 στις ελεύθερες περιοχές.

Η ''Κ'' επικοινώνησε με τις εταιρεία LIDL και ζήτησε την άποψη της για το όλο θέμα με την τελευταία να μην τοποθετείται προς το παρόν. Η ''Κ'' θα ζητήσει την άποψη τόσο της κυβέρνησης όσο και των κομμάτων για την στάση της.

Η εταιρεία LIDL είναι ιδιωτική εταιρεία με βάση την Γερμανία (Neckarsulm, Baden-Württemberg) η οποία λειτουργεί άνω των 10.000 καταστημάτων σε όλη την Ευρώπη, και σύμφωνα με την wikipedia θεωρείται "αλυσίδα προσφορών". Στην Κύπρο δραστηριοποιείται με σημαντική επιτυχία τα τελευταία χρόνια και λειτουργεί 13 καταστήματα σε όλες τις πόλεις με μερίδιο αγοράς σύμφωνα με ανεξάρτητους αναλυτές το οποίο ξεπερνά το 15%.

0 σχόλια: