Σκέψεις ,ειδήσεις και απόψεις χωρίς χαλιναγώγηση ή άλλα φίλτρα . santokoraki@gmail.com

Στη Σαντορίνη δεν υπάρχει ένα blog που να μπορεί ο κάθε ένας να πει την άποψη του δημοσία.

Σ αυτό το blog θα στέλνεις την άποψη σου και θα την ανεβάζουμε αυτούσια

Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Για το site του δήμου πήρε ο Ευτυχης Μαρκοζαννες σε 4 χρόνια 248.083,68 €



Μάλλον θα πρέπει να αλλάξει τόνο στο  όνομα του, και να το κάνει Ευτυχής, αφού τσέπωσε άκοπα τόσο παραδάκι. 

( 248.083,68 € για 4 χρόνια.)  
   Βέβαια, χωρίς το απαιτούμενα στηρίγματα δεν γίνονται αυτά.

Το ποσό αυτό, είναι πιθανόν, να συμπεριλαμβάνει την προμήθεια για την ανάθεση αυτής της υπέροχης δαπάνης.  

             Παραθέτουμε την ανακοίνωση του Δήμου:  ....

                             (απο τα  neasantorinis.gr)


santorini gr 2Προς αποκατάσταση της αλήθειας και όλων όσων ακούγονται και γράφτηκαν τις τελευταίες μέρες σχετικά με την τουριστική ιστοσελίδα του Δήμου Θήρας , ανακοινώνονται τα ακόλουθα:Σχετικά με την λειτουργία της τουριστικής σελίδας έως τις 26.07.2012

Η κατασκευή, λειτουργία και διαχείριση/συντήρηση της τουριστικής σελίδας του Δήμου Θήρας για τα έτη 2008-2009-2010-2011 είχε ανατεθεί στις εταιρείες «Ευτύχιος Μ. Μαρκοζάννες» και «Μαρκοζάννες Ε. – Διγενής Ε. Ο.Ε.». Τα κόστη για το σύνολο των παραπάνω εργασιών και του συνοδευτικού εξοπλισμού/οργάνων για τις ανάγκες της σελίδας ανήλθαν σύμφωνα με τα στοιχεία της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου Θήρας ανά έτος ως εξής:

Έτος
Ποσόν
2008
51.960,53 €
2009
103.827,57 €
2010
57.296,25 €
2011
34.999,33 €
Σύνολο
248.083,68 €
Επίσης πρέπει να σημειωθεί ότι με τον τρόπο με τον οποίο είχε κατασκευαστεί η ιστοσελίδα (με την υποχρεωτική πιστοποίηση σε συγκεκριμένο λογισμικό και με την αγορά δικαιωμάτων) δεν ήταν ουσιαστικά δυνατή η συντήρησή/ανανέωση της από άλλη εταιρεία πλην αυτής που το κατασκεύασε. Αυτό φαίνεται άλλωστε από το γεγονός του ότι στους αντίστοιχους διαγωνισμούς που πραγματοποιήθηκαν κατά τα προηγούμενα έτη συμμετείχε μόνο η κατασκευάστρια/διαχειρίστρια εταιρεία.
Για την κατασκευή εκ νέου της νέας σελίδας του Δήμου Θήρας το καλοκαίρι του 2012
Ο Δήμος Θήρας αναγνωρίζοντας τα προβλήματα που υπήρχαν με την προηγούμενη μορφή της, αποφάσισε την εκ νέου κατασκευή της. Συνειδητά επιλέχτηκε η δημιουργία της σελίδας σε ανοιχτό (ελεύθερο δικαιωμάτων χρήσης) σύστημα. Να σημειωθεί ότι πολλοί από τους επαγγελματίες που συνεργάστηκαν για την δημιουργία του νέου site είναι κάτοικοι του νησιού μας (π.χ. επαγγελματίας φωτογράφος) και την τελική επιμέλεια των κειμένων την πραγματοποίησε εθελοντικά (χωρίς αμοιβή) ο συμπατριώτης μας νομικός και εκδότης Εμμανουήλ Α. Λιγνός. Επίσης είναι προφανείς οι λόγοι για τους οποίους αποφασίστηκε η μη προβολή επιχειρήσεων στην τουριστική σελίδα του Δήμου καθώς είναι πρακτικά αδύνατο να προβάλλονται ισότιμα όλες οι επιχειρήσεις του νησιού, και δεν είναι δυνατόν να προβάλλονται μόνο συγκεκριμένες επιχειρήσεις όπως ήταν η πρακτική των περασμένων ετών. Η κατασκευή εκ νέου της σελίδας μαζί με όλο το υλικό (κείμενα, φωτογραφίες κτλ) και την ανανέωση του περιεχομένου σε τακτά χρονικά διαστήματα κόστισε 24.470,00 ευρώ. Για το έτος 2013 το προβλεπόμενο κόστος ανέρχεται στις 11.500,00 ευρώ (το οποίο περιλαμβάνει όλα τα λειτουργικά έξοδα της σελίδας, την επικοινωνία και ανανέωση της, την λειτουργία και ανανέωση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που συνδέονται με την σελίδα και την καθημερινή επικοινωνία με επισκέπτες της σελίδας αλλά και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης). Αυτό είναι και το ποσό το οποίο προενέκρινε το Δ.Σ. του Δήμου Θήρας στην πρόσφατη συνεδρίασή του.
Για την μετάφραση του περιεχομένου της τουριστικής σελίδας
Η Σαντορίνη ως ένας από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως πρέπει να έχει την δυνατότητα να απευθυνθεί σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κοινό. Για το λόγο αυτό η Δημοτική Αρχή εξετάζει τη βέλτιστη λύση προκειμένου να μεταφραστεί η σελίδα και σε άλλες γλώσσες. Για αυτό το σκοπό ζήτησε καταρχάς από το Δημοτικό Συμβούλιο την προέγκριση των ακολούθων ποσών που αφορούν την μετάφραση σε 7 γλώσσες (2.460,00 ή 3.567,00 ανά γλώσσα) και τις εργασίες για την ανάρτηση και την προσαρμογή των μεταφρασμένων κειμένων στην σελίδα (1.820,40 ανά γλώσσα).
Από όλα τα παραπάνω προκύπτει ότι το συνολικό κόστος της λειτουργίας της σελίδας είναι κατά πολλές φορές μικρότερο σε σχέση με αυτό των προηγουμένων ετών.
              

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όσοι έχετε την τύχη να μην γνωρίζεται τι εστί Ευτυχιος Μαρκοζανης πράγματι δεν χάνετε κάτι.
Κατά την νεκρώσιμη ακολουθία του πάτερα του στην Μητρόπολη Θήρας, εντός του Ναού, τα αδέλφια του θανόντος του επιτέθηκαν κατηγορώντας τον ,για αδιαφορία στο θάνατο του αδελφού τους. Επίσημα δεν έγινε κάποια καταγγελία ….
Η πρώην γυναίκα του η Μαρία που διαχειρίζονταν το τουριστικό γραφείο στο κέντρο των Φηρών, ιδιοκτησίας Μαρκοζανε πολλές φόρες είχε εμφανή σημάδια από χειροδικία. Εν τέλει τον παράτησε.
Αυτά τα λίγα λόγια για τον κο Ευτυχη
Δημοτικός

Ανώνυμος είπε...

καλο θα ηταν ο δημος να κανει
http://smartcityapps.urenio.org/improve-my-city.html

πς είπε...

το ποσό είναι πολύ μεγάλο και δεν θέλω να πιστέψω, ότι ο Δήμος έχει δώσει αυτά τα χρήματα εν μέσω κρίσεις, τι άλλο να πω αν είναι αλήθεια και η ξευτίλα τους είναι μεγαλύτερη... πς

Ανώνυμος είπε...

Αυτή η ανακοίνωση του Δήμου, είναι η πρώτη με τόσο τσαγανό, από την ανάληψη της σημερινής Δημοτικής αρχής.
Είναι μια αντιπαράθεση με τις συμφωνίες του προηγούμενου Δημάρχου, από της οποίες ,δείχνει να θέλει να απαγκιστρωθεί.
Μια γενναία πράξη, με την όποια ο Κος Ζωρζος θέλει και πρέπει, να δείξει την ισχύ του.
Πιστεύω ότι θα σπάσει κι άλλα αποστήματα και μάλιστα σύντομα.
ο Ψαράς

Ανώνυμος είπε...

Να αγιάσει το χεράκι του και μακάρι να βρεθούν συμπολίτες μας που να πρεσβέβουν την τιμιότητα και την ηθική.

Ανώνυμος είπε...

ΠΟ ΠΟ ΤΟ 2009 ΕΓΙΝΕ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ ΠΑΙΔΙΑ!!

ΑΝΤΕ ΚΑΛΟΦΑΓΟΤΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΑΓΑΖΑΚΙ ΠΑΝΤΩΣ ΕΥΤΗΧΗ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΟ ΕΒΓΑΛΕΣ.

ΚΑΙΜΕΝΕ ΣΑΝΤΟΡΙΝΙΕ...

Ανώνυμος είπε...

εγώ πάντος πιστεύω πως θα πληρωνόταν μακροχρόνια και απλά οι τόκοι ανέβασαν το ποσό...

ε ρε κλήσεις που φάγαμε για να πληρωθεί το "site"