Σκέψεις ,ειδήσεις και απόψεις χωρίς χαλιναγώγηση ή άλλα φίλτρα . santokoraki@gmail.com

Στη Σαντορίνη δεν υπάρχει ένα blog που να μπορεί ο κάθε ένας να πει την άποψη του δημοσία.

Σ αυτό το blog θα στέλνεις την άποψη σου και θα την ανεβάζουμε αυτούσια

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Νέο Δ.Σ. στον Σύνδεσμο Ελληνικού Οίνου

Στην εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου προχώρησε ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου, κατά τις αρχαιρεσίες της Γενικής Συνέλευσης της 8ης Φεβρουαρίου 2013. Η σύνθεση του νέου διοικητικού συμβουλίου έχει ως εξής: πρόεδρος ο κ. Άγγελος Ρούβαλης, αντιπρόεδροι οι κ.κ. Γιώργος Τσάνταλης και Ιωάννης Boγιατζής, Γενικός Γραμματέας, Γιώργος Σκούρας, Έφορος, Τάσος Αθανασόπουλος και μέλη οι κ.κ. Δημήτρης Γκουράβας, Στέλλιος Μπουτάρης, Πάρις Σιγάλας, Αρίστος Σπανός, Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου και Κώστας Τσιλιλής....

Ο κύριος Άγγελος Ρούβαλης που επανεξελέγη ομόφωνα πρόεδρος του Δ.Σ. δήλωσε αμέσως μετά: «Το Ελληνικό κρασί βρίσκεται αντιμέτωπο με μεγάλες καθυστερήσεις σε θεσμικό και νομοθετικό επίπεδο ενώ έχει απέναντί του συντεχνιακές αντιλήψεις που προωθούν παράλογα μέτρα όπως η απαγόρευση νέων φυτεύσεων αμπελιού και οι οποίες βρίσκουν αντίκρισμα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Σε βαθμό που θα προχωρήσει ο θεσμικός εκσυγχρονισμός του τομέα και στο βαθμό που το τρίπτυχο «προϊόντα ποιότητας – γαστρονομία – τουρισμός» αποτελέσει βασικό πυλώνα ενός Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου Ανάπτυξης, θα ευτυχίσουμε να δούμε πρόοδο και ανάπτυξη στον αμπελοοινικό τομέα της χώρας μας, αντίστοιχη της ποιοτικής προόδου που κάναμε τα τελευταία χρόνια οι Έλληνες οινοποιοί».
Ο Σ.Ε.Ο. αντιπροσωπεύει το 70% της παραγωγής κρασιού στην Ελλάδα το 80% της εμπορίας και το 90% των εξαγωγών του Ελληνικού κρασιού.
 imerisia.gr

0 σχόλια: