Σκέψεις ,ειδήσεις και απόψεις χωρίς χαλιναγώγηση ή άλλα φίλτρα . santokoraki@gmail.com
Στη Σαντορίνη δεν υπάρχει ένα blog που να μπορεί ο κάθε ένας να πει την άποψη του δημοσία.
Σ αυτό το blog θα στέλνεις την άποψη σου και θα την ανεβάζουμε αυτούσιαΚυριακή 4 Νοεμβρίου 2012
Στη Bουλή το ρεπορτάζ του ΘΕΜΑτος για το Ρούπελ
Το
εκτενές ρεπορτάζ της περασμένης Κυριακής του ΘΕΜΑτος, για την κατάσταση
στην οποία έχουν περιέλθει τα ιστορικά Οχυρά της «Γραμμής Μεταξά»
("Πουλάνε τα "Οχυρά Ρούπελ" για σκραπ στη Βουλγαρία") έφτασε στη Bουλή,
με σχετικές ερωτήσεις που κατέθεσαν βουλευτές της Ν.Δ, των Ανεξάρτητων
Ελλήνων και της Χρυσής Αυγής....
Συγκεκριμένα. με ερώτηση προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής Ευάγγελο Λιβιεράτο, η βουλευτής Σερρών της Ν.Δ Φωτεινή Αραμπατζή, ζήτησε να πληροφορηθεί εάν στις προθέσεις του υπουργείου είναι να τροποποιηθεί η ισχύουσα νομοθεσία, ώστε πρώην στρατιωτικές εγκαταστάσεις επί της «Γραμμής Μεταξά» που έχουν αποδεσμευτεί και επιστραφεί στο δημόσιο, και βρίσκονται μέσα σε δασικές εκτάσεις, θα μπορούν να παραχωρούνται στους οικείους δήμους ή στην ιδιωτική πρωτοβουλία προκειμένου να αξιοποιηθούν για ήπιες μορφές τουρισμού.
Από την πλευρά της, η βουλευτής Σερρών των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, ζήτησε να πληροφορηθεί από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Παναγιωτόπουλο, ποιες ενέργειες έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα μετά και την κατάθεση του υπομνήματος από τον δήμο Σιντικής Σερρών, για την ανάδειξη και την αξιοποίηση των οχυρών αλλά και της μάχης του Ρούπελ.
Τέλος, ο βουλευτής Β΄ Αθηνών Ηλίας Παναγιώταρος, παρουσιάζοντας το δημοσίευμα του ΘΕΜΑτος, ζήτησε από τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Παναγιώτη Κραάμπελα, να πληροφορηθεί σε τι κόστος και έκταση υπολογίζονται οι ζημιές που έχουν υποστεί τα οχυρά και οι λοιπές παροπλισμένες στρατιωτικές εγκαταστάσεις της «Γραμμής Μεταξά», και τι μέτρα προτίθεται να λάβει το υπουργείο για την αποκατάσταση, αλλά και πως σκοπεύει να εξασφαλίσει τη φύλαξη τους.
Απαντώντας στον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Παναγιώταρο, αλλά και των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίας Κόλλια Τσαρουχά, που εκείνη την ώρα προήδρευε του σώματος, ο υφυπουργός Παναγιώτης Καράμπελας επεσήμανε πως υπάρχουν οχυρά τα οποία αξιοποιούνται και είναι επισκέψιμα, όπως του Ρούπελ, του Ιστίμπεη και του Λίσσε, ενώ τα υπόλοιπα επιτηρούνται σχετικά καλά σε σχέση με τη δύναμη του στρατού στις συγκεκριμένες περιοχές. Ο ίδιος επεσήμανες πως υπάρχει πρόβλημα με τα υπόλοιπα κτίρια, τα οποία αποδεσμεύτηκαν και επέστρεψαν στο δημόσιο ή σε οικείους δήμους, αλλά για αυτά πλέον δεν έχει ευθύνη το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
infoserres.gr
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου