Σκέψεις ,ειδήσεις και απόψεις χωρίς χαλιναγώγηση ή άλλα φίλτρα . santokoraki@gmail.com

Στη Σαντορίνη δεν υπάρχει ένα blog που να μπορεί ο κάθε ένας να πει την άποψη του δημοσία.

Σ αυτό το blog θα στέλνεις την άποψη σου και θα την ανεβάζουμε αυτούσια

Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Γράμμα-Σοκ:

Κινέζος εργάτης παιχνιδιών ζητεί βοήθειa !

 

Κραυγή απόγνωσης από Κινέζο εργάτη που έγραψε γράμμα και το έβαλε μέσα σε κουτί παιχνιδιών. Ο καταναγκασμός, οι μισθοί και ανάγκη για βοήθεια.

 Τις απάνθρωπες συνθήκες εργασίας θέλησε να καταγγείλει ένας Κινέζος εργάτης μέσα από ένα γράμμα, το οποίο έκρυψε σε ένα κουτί παιχνιδιών. Το μήνυμα που συγκλόνισε και επιβεβαιώσε για ακόμη μία φορά πως η χαρά που προσφέρουν τα παιχνίδια αποτελεί την ''καταδίκη'' των ανθρώπων που δουλεύουν για αυτά.


Δες συγκλονιστικές φωτογραφίες από τους ''σκλάβους'' των παιχνιδιών
στο τελος  μέροςτου αρθρου.
Η σκληρή πραγματικότητα της κατασκευής παιχνιδιών σε εργοστάσια της Κίνας αποτυπώθηκε σε ένα γράμμα απόγνωσης από εργάτη που μη μπορώντας να ζει άλλο υπό το βάρος της εκμετάλλευσης θέλησε να γνωστοποιήσει στο δυτικό κόσμο πώς ζουν και πώς εργάζονται.....

Το γράμμα αυτό ταξίδεψε ως την άλλη άκρη της γης και έφθασε στα χέρια μιας 42χρονης Αμερικανίδας, η οποία δεν πίστευε αυτό που αντίκρισε όταν άνοιξε το κουτί.

  ''Αυτό που δεν περίμενα ήταν μια απεγνωσμένη έκκληση για βοήθεια από έναν Κινέζο εργάτη ο οποίος αναγκάζεται  να φτιάχνει πράγματα κάτω από βίαιες συνθήκες'', ανέφερε η ίδια.
''Δεν αντέχω άλλο. Βοηθήστε μας! Χιλιάδες άνθρωποι κάτω από τον Κινεζικό Κομμουνισμό θα σας ευχαριστούν και θα σας θυμούνται για πάντα'', αναφέρει.
Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες εργασίας
Δουλεύουν 15 ολόκληρες ώρες την ημέρα, χωρίς αργίες, χωρίς Σαββατοκύριακα γα ένα κομμάτι ψωμί στην κυριολεξία, καθώς αμείβονται με 1,61 δολάρια μηνιαίως.
Τα εργοστάσια παιχνιδιών είναι για αυτούς τους ανθρώπους στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας. Στο γράμμα ο εργάτης προτρέπει όποιον το βρει να το στείλει στην Παγκόσμια Οργάνωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Η Διευθύντρια στο Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Κίνας, Sophie Richardson, δήλωσε στο Oregonian ότι η καταγωγή ή η αυθεντικότητα της επιστολής δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί.
''Νομίζω ότι είναι δίκαιο να πούμε ότι οι συνθήκες που περιγράφονται στην επιστολή είναι αληθινές με όσα γνωρίζουμε σχετικά με τις συνθήκες που επικρατούν στα στρατόπεδα εργασίας''.




 news247.gr

0 σχόλια: