Σκέψεις ,ειδήσεις και απόψεις χωρίς χαλιναγώγηση ή άλλα φίλτρα . santokoraki@gmail.com

Στη Σαντορίνη δεν υπάρχει ένα blog που να μπορεί ο κάθε ένας να πει την άποψη του δημοσία.

Σ αυτό το blog θα στέλνεις την άποψη σου και θα την ανεβάζουμε αυτούσια

Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Επιχείρηση Africom: Οι Η.Π.Α «εισβάλλουν» και στην Αφρική

Pentagon Announces Troop Deployment in 35 African Nations mali«Επιχείρηση» Africom ή αλλιώς ή νέα εφαρμογή του απόλυτα επεκτατικού ιμπεριαλισμού των Η.Π.Α.. Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι θα αναπτύξει μέσα στον επόμενο χρόνο στρατεύματα σε περισσότερα από 35 Αφρικανικά έθνη.
Η συγκεκριμένη ανακοίνωση ακολουθεί την απόφαση αποστολής χιλιάδων στρατιωτών στο Μάλι με στόχο την αντιμετώπιση ισλαμιστών εξτρεμιστών της Αλ-Κάιντα από το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Associated Press “οι ομάδες στρατευμάτων θα περιοριστούν σε ενέργειες εκπαίδευσης και εξοπλισμού, και δεν θα τους επιτραπεί η διενέργεια στρατιωτικών επιχειρήσεων δίχως να προυπάρχει ειδική και πρόσθετη έγκριση από του Υπουργείο Άμυνας’’....


Η επίσημη ρητορεία και προπαγάνδα του Λευκού Οίκου και του Πενταγώνου στηρίζεται στην «ευθεία απειλή της Βόρειας Αφρικής από ένοπλες ομάδες που συνδέονται στενά με την al-Qaeda με ειδικότερη μνεία στην αυξημένη δράση της ομάδας των Boko Haram στη Νιγηρία. Τα Δυτικά Αφρικανικά έθνη, θα πρέπει να σημειώσουμε, αποδεικνύονται ζωτικής σημασίας για την διατήρηση της ισχύος των πετροδολαρίων δοθέντων των τεράστιων πηγών και αποθεμάτων πετρελαίου.
Το Πεντάγωνο ισχυρίζεται ότι η ομάδα των Σαλαφιστών των Boko Haram έχει στενή διασύνδεση με την Al-Qaeda στην Ισλαμική Maghreb (AQIM). Η Boko Haram έχει κατηγορηθεί και καταδικαστεί ακόμη και από μουσουλμανικές ομάδες για τον αποτρόπαιο διωγμό, τρομοκρατία και τις δολοφονίες Χριστιανών.
Το Πεντάγωνο έχει ήδη σχεδιάσει την πραγματοποίηση περισσότερων από 100 στρατιωτικών ασκήσεων και ασκήσεων εκπαίδευσης ως μέρος της ολοκληρωμένης εκστρατείας Africom.
Το συγκεκριμένο σχέδιο σταδιακής μετάβασης στρατευμάτων προς την Αφρική είχε ανακοινωθεί από το 2007 – το έτος 2013 θα αποτελέσει απλώς το έτος υλοποίησης ακόμη μίας επεκτατικής κίνησης του αμερικανικού στρατού..
Ο Timothy Alexander Guzman συνοψίζει με πολύ εύστοχο τρόπο την στρατηγικότητα της κίνησης: “Ο στόχος της εκστρατείας AFRICOM είναι να εκμηδενιστεί η επιρροή της Κίνας και άλλων διεθνών παικτών στην περιοχή.. Οι φυσικοί πόροι της Αφρικής αποτελούν ακόμη ένα πολύ σημαντικό στοιχείο που θα πρέπει να αναλύσουμε. Η Αφρικανική ήπειρος είναι πλούσια σε πετρέλαιο, διαμάντια, χαλκό, χρυσό, ουράνιο, βοξίτη, ασήμι, υλοτομία αλλά και τροπικά φρούτα.”
Σχόλιο pentapostagma.gr: Το πιο πιθανό είναι ότι προετοιμάζεται το έδαφος για σταδιακές στρατιωτικές επεμβάσεις σε Αφρικανικές χώρες στρατηγικής σημασίας για τα πολλαπλά συμφέροντα των Η.Π.Α, σε μία ακόμη προσπάθεια του Λευκού Οίκου για το παγκόσμιο ηγεμονικό προβάδισμα υπό τις γνωστές προφάσεις της εγκατάστασης της «ελευθερίας» και της «δημοκρατίας».

pentapostagma.gr

0 σχόλια: