Σκέψεις ,ειδήσεις και απόψεις χωρίς χαλιναγώγηση ή άλλα φίλτρα . santokoraki@gmail.com
Στη Σαντορίνη δεν υπάρχει ένα blog που να μπορεί ο κάθε ένας να πει την άποψη του δημοσία.
Σ αυτό το blog θα στέλνεις την άποψη σου και θα την ανεβάζουμε αυτούσιαΤετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013
Πάνω από 10 δισεκατομμύρια ευρώ θα είχε εισπράξει η χώρα μας
Ποιος και γιατί μπλοκάρει τη συμφωνία με την Ελβετία;
- Πάνω από 10 δισεκατομμύρια ευρώ θα είχε εισπράξει η χώρα μας από τη φορολόγηση των καταθέσεων που έχουν εκεί Έλληνες
- Έχουν στείλει οι Ελβετοί το σχέδιο από μήνες στο υπουργείο ΟικονομικώνΈχουν ξεζουμίσει τους συνταξιούχους, κόβουν επιδόματα ακόμη και από τους αναπήρους,έχουν μειώσει πάνω από 50% τους μισθούς, έφθασε να παίρνει 1.850 ευρώ ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων και 1.650 ευρώ ο Αρχηγός της Αστυνομίας, ο κ. Μέργος άνοιξε τον δρόμο για το κατέβασμα ακόμη πιο κάτω του κατώτατου μισθού και τώρα ετοιμάζονται να φορολογήσουν μέχρι και τα αγροτεμάχια στα... κατσάβραχα, για να καλύψουν τα 3,5 δισ. ευρώ που λείπουν ώστε να εκταμιευθεί η δόση του Φεβρουαρίου,.... ενώ λιμνάζουν στην Ελβετία από 10 έως 15 δισ. ευρώ! Και δεν πρόκειται για... πέτσινα χρήματα που δεν θα εισπραχθούν στον αιώνα τον άπαντα. Είναι ζεστά λεφτά που θα μπορούσαν ήδη να βρίσκονται στο ταμείο του ελληνικού κράτους.
Το σχέδιο το έστειλε το υπουργείο Οικονομικών της Ελβετίας και η συμφωνία θα έπρεπε να είχε υπογραφεί από τον Δεκέμβριο, πλην όμως μπαίνουμε στον Μάρτιο και τίποτε δεν έχει γίνει. Για το γιατί, καμιά εξήγηση δεν υπάρχει από την πλευρά του κ. Στουρνάρα. Ποιος ο λόγος που δεν έχει προχωρήσει η υπογραφή; Η μόνη λογική εξήγηση, με βάση ότι όλοι ζούμε στην... Ιερουσαλήμ, είναι ότι κάποιος μεγαλόσχημος, που προφανώς έχει μεγάλες καταθέσεις στην Ελβετία, έχει μπλοκάρει τη συμφωνία, που θα έφερνε αμέσως 10 με 15 δισ. ζεστά ευρώ.
Και δεν πρόκειται για εκτιμήσεις του αέρα... Οι καταθέσεις Ελλήνων στην Ελβετία, σύμφωνα με στοιχεία που έχει το υπουργείο Οικονομικών, υπολογίζονται σε 40 με 50 δισ. ευρώ. Ο συντελεστής φορολόγησής τους συζητείται να είναι μεταξύ 20% και 30%, με κίνητρο για τον καταθέτη ότι θα διατηρηθεί η ανωνυμία του. Από τη φορολόγηση αυτή το Ελληνικό Δημόσιο μπορεί άνετα και αμέσως από τη στιγμή που θα υπογραφεί η ελληνοελβετική συμφωνία να εισπράξει από 10 ως 15 δισ. ευρώ. Ως προς το ύψος του συντελεστή φορολόγησης δεν υπάρχει οριστική συμφωνία, γιατί υπάρχουν ενστάσεις.
Πρέπει να σημειωθεί ότι πέραν των χρημάτων που θα εισπράξει η Ελλάδα από τη φορολόγηση του κεφαλαίου των καταθέσεων, θα έχει κάθε χρόνο και τα έσοδα από τη φορολόγηση των τόκων, όπου το επιτόκιο θα είναι μεταξύ 10% και 15%.
Οι Ελβετοί είναι υπέρ της υπογραφής της συμφωνίας.
Το ερώτημα που μπαίνει είναι αν η Ελλάδα θέλει και... μπορεί.
Για να μην έχει απαντήσει ακόμη το υπουργείο Οικονομικών ως προς το σχέδιο που έστειλε το αντίστοιχο υπουργείο της Ελβετίας, σημαίνει ότι κάποιοι ισχυροί αντιδρούν.
Κατόπιν αυτού, τον λόγο έχει ο ίδιος ο πρωθυπουργός.
Το
Παρόν
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου