Σκέψεις ,ειδήσεις και απόψεις χωρίς χαλιναγώγηση ή άλλα φίλτρα . santokoraki@gmail.com
Στη Σαντορίνη δεν υπάρχει ένα blog που να μπορεί ο κάθε ένας να πει την άποψη του δημοσία.
Σ αυτό το blog θα στέλνεις την άποψη σου και θα την ανεβάζουμε αυτούσιαΚυριακή 26 Μαΐου 2013
ΦΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ ΚΟΝΤΑ ΣΕ Wi-Fi ROUTER
ΠΕΙΡΑΜΑ ΑΠΟ ΠΕΝΤΕ ΦΟΙΤΗΤΡΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΣΑΛΟ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ
Πέντε νεαρά κορίτσια της ενάτης τάξης από τη Δανία, δημιούργησαν πρόσφατα ένα επιστημονικό πείραμα που έχει προκαλέσει σάλο στην επιστημονική κοινότητα.
Ξεκίνησαν με μια παρατήρηση και μια ερώτηση. Τα κορίτσια παρατήρησαν ότι αν κοιμόταν με τα κινητά τους τηλέφωνα κοντά στο κεφάλι τους τη νύχτα, είχαν συχνά δυσκολία συγκέντρωσης στο σχολείο την επόμενη μέρα.Ήθελαν να δοκιμάσουν την επίδραση της ακτινοβολίας των κινητών τηλεφώνων για τους ανθρώπους , αλλά το σχολείο τους, στο Hjallerup School στη Δανία, δεν έχουν τον εξοπλισμό για να χειριστούν ένα τέτοιο πείραμα... Έτσι αντ 'αυτού, τα κορίτσια, σχεδίασαν ένα πείραμα που θα δοκίμαζαν την επίδραση της ακτινοβολίας των κινητών τηλεφώνων σε ένα φυτό.
Οι μαθητές τοποθέτησαν έξι δίσκους που γέμισαν με ένα
είδος κάρδαμου, σε ένα δωμάτιο χωρίς ακτινοβολία, και έξι δίσκους με σπόρους σε ένα άλλο δωμάτιο δίπλα σε δύο δρομολογητές που σύμφωνα με τους υπολογισμούς των κοριτσιών, εκπέμπουν το ίδιο είδος ακτινοβολίας όπως ενα συνηθισμένο κινητό τηλέφωνο.
Τις επόμενες 12 ημέρες, τα κορίτσια παρατήρησαν, μέτρησαν, ζύγισαν και φωτογράφησαν τα αποτελέσματά τους. Παρά το γεγονός ότι μέχρι το τέλος του πειράματος, τα αποτελέσματα ήταν ολοφανερά - οι σπόροι απο κάρδαμο που τοποθετήθηκαν κοντά στο router δεν είχαν μεγαλώσει. Πολλοί από αυτούς ήταν εντελώς νεκροί. Ενώ οι σπόροι απο κάρδαμο που φυτεύτηκαν στο άλλο δωμάτιο, μακριά από τα routers, άνθισαν.
Το πείραμα πέτυχε, και τα κορίτσια κέρδισαν κορυφαίες διακρίσεις σε περιφερειακό ανταγωνισμό επιστήμης και ενδιαφέροντος των επιστημόνων σε όλο τον κόσμο.
Σύμφωνα με την Κιμ Horsevad, καθηγήτρια στο Hjallerup Skole στη Δανία, για το πείραμα με το κάρδαμο που πραγματοποιήθηκε, ενδιαφέρθηκε ένας καθηγητής νευροεπιστήμης από το Ινστιτούτο Καρολίνσκα στη Σουηδία, για την επανάληψη του πειράματος σε ελεγχόμενα επαγγελματικό επιστημονικό περιβάλλον.
atheatignosi
oimaskespeftoun.blogspot.com
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου