Σκέψεις ,ειδήσεις και απόψεις χωρίς χαλιναγώγηση ή άλλα φίλτρα . santokoraki@gmail.com

Στη Σαντορίνη δεν υπάρχει ένα blog που να μπορεί ο κάθε ένας να πει την άποψη του δημοσία.

Σ αυτό το blog θα στέλνεις την άποψη σου και θα την ανεβάζουμε αυτούσια

Τρίτη 28 Μαΐου 2013

«Αντρίκια» παρέμβαση Καφούρου για την κυκλοφορία στην Κίνα κόκκινου κρασιού “Σαντορίνη”

Την παρέμβαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, προκειμένου να προστατευθεί το όνομα του Σαντορινιού κρασιού στο εξωτερικό, ζήτησε με παρέμβασή του στην πρόσφατη συνεδρίαση του οργάνου στη Σαντορίνη του Προέδρου της ΕΔΟΑΟ (Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου) και της Ένωσης Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων κ. Μάρκου Καφούρου, για το θέμα που έχει δημιουργηθεί από την κυκλοφορία στην Κίνα κόκκινου κρασιού ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ....

Tην Πέμπτη 16 Μαΐου και ώρα 20:38  στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1, παρουσιάστηκε ως μεγάλη εθνική επιτυχία και ως παράδειγμα επιτυχημένης επιχειρηματικής δράσης η εταιρική σύμπραξη εταιρείας παραγωγής κοσμημάτων και εταιρείας διανομής κρασιού στην Κίνα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ για κάθε αγορά κοσμήματος της μιας εταιρείας θα προσφερόταν δωρεάν μία φιάλη κόκκινο κρασί ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ της εταιρείας διανομής.

Πέρα από το ανιστόρητο (ο καθένας ξέρει ότι την ονομασία ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ μπορούν να φέρουν μόνο τα λευκά κρασιά της Σαντορίνης), τέτοιες επιχειρηματικές πρακτικές εκμετάλλευσης του ονόματος ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ:
- Υπονομεύουν τον κόπο του Σαντορινιού αμπελουργού
- Υπονομεύουν την προσπάθεια των Σαντορινιών οινοποιών που με κόπο και χρήμα προσπαθούν να κτίσουν ένα αξιόπιστο brand name ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ.
- Υπονομεύουν όλη την Εθνική προσπάθεια να παρουσιάσουμε στο εξωτερικό ένα ποιοτικό και σύγχρονο πρόσωπο, υπό την ονομασία New Wines of Greece, με μπροστάρη της προσπάθειας το κρασί της Σαντορίνης.
Κυρίες και κύριοι επειδή τέτοιες πρακτικές αποτελούν κατάφωρη παραβίαση της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας, παρακαλούμε όπως:
1. Καταγγείλετε σε όλα τα φόρα τις πρακτικές αυτές που αμαυρώνουν ακόμη και την εικόνα και τις προσπάθειες του Πρωθυπουργού.
2. Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας να διερευνήσουν την προέλευση του συγκεκριμένου κρασιού, τον εμφιαλωτή, τον εξαγωγέα και να εφαρμοστούν οι κυρώσεις που προβλέπονται από την Εθνική και κοινοτική νομοθεσία.”
neasantorinis.gr 
                                                            σχολιο κουρουνα 


Δυστυχώς για το νησί μας υπάρχει ΜΟΝΟΝ ένας Μάρκος Καφούρος.

0 σχόλια: