Σκέψεις ,ειδήσεις και απόψεις χωρίς χαλιναγώγηση ή άλλα φίλτρα . santokoraki@gmail.com
Στη Σαντορίνη δεν υπάρχει ένα blog που να μπορεί ο κάθε ένας να πει την άποψη του δημοσία.
Σ αυτό το blog θα στέλνεις την άποψη σου και θα την ανεβάζουμε αυτούσιαΔευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013
...2013 ΕΤΟΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ στη Σανορινη
Σταθήκαμε λοιπόν στο Μπελλώνειο με ιδιαίτερη προσμονή
Πολύς ο κόσμος. Από το χώρο των εστιατορίων ,των οινοποιείων
,ξενοδόχοι, όλων των κατηγοριών, και αλλων λιγωτερο εμπλεκόμενων
επαγγελμάτων.
Το έτος γαστρονομίας φαντάζει μια υπέροχη ιδέα για την προβολή
της Σαντορίνης. Αλλά !
Προσωπικά διαπίστωσα ότι,
δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ.
Στην πολύ απλή ερώτηση που θα μου κάνει ένας επισκέπτης, τι ακριβως είναι το έτος. Γαστρονομίας
δεν έχω να του απαντήσω. Και κανείς από τους ομιλητές δεν κάλυψε αυτή την ερώτηση.
ΑΛΗΘΕΙΑ:
Η ιδέα να μιλήσει ο ηφαιστειολόγος για τα Σαντορινιά
προϊόντα πιανού ήταν ;
Και αφού στην κεντρική εκδήλωση δεν φάνηκε ούτε υποψία οργανωτικής
δομής, είναι φανερό ότι μιλάμε για ένα μεγάλο καλοφουσκωμένο μπαλόνι.....
Βέβαια δεν νομίζω να εννοείτε ότι αν οι σύλλογοι κάνουν τις εκδηλώσεις
στο πλαίσιο του έτους γαστρονομίας, πιάσαμε
το στόχο.
Θα έπρεπε να υπάρχει κάποια
προτροπή ή κατεύθυνση προς τους εστιάτορες σε κάποια Σαντορινιά προϊόντα για
την ανάδειξη τους. Αυτό λέει η λογική. Κι
όταν λέμε εστιατόρια δεν εννοούμε 3 gourmet μαγαζιά.....
Ποια είναι τα προϊόντα
μας ; η Φάβα ,το ντοματάκι, η άσπρη μελιτζάνα, το κατσούνι, το χλωρό τυρί ,το ντόπιο
λουκάνικο, το καπαροφυλο , το κρασι.
Όποιο πιάτο φτιάχνεται με κάποιο από τα πιο πάνω είναι τοπική
γαστρονομία.
-Υπάρχει κάποιος εντεταλμένος να βεβαιώνει ποια είναι αυτά τα μαγαζιά που μπορούν να συμμετέχουν
σ αυτή τη εξαιρετική προσπάθεια ανάδειξης της τοπικής κουζίνας ;
- Μπαίνει λοιπόν ο επισκέπτης που ενημερώθηκε περί του έτους
γαστρονομίας σε ένα κάποιο εστιατόριο να φάει .
-Τι θα του πούμε όταν θα δοκιμάσει φάβα Τουρκίας ;
-Όταν η Σαντορινιά σαλάτα τον Ιούνιο έχει cherry tomatoes
-Όταν η μελιτζάνα είναι από τα Σκόπια.
-Όλοι γνωρίζουμε ότι πάνω
από το 40% των μαγαζιών
δεν σερβίρει Σαντορινιό κρασί.
-Θα εξακολουθούμε να βαφτίζουμε το φτηνό λευκό κρασί αμφιβόλου προελεύσεως ,Σαντορινιό ;
-Θα εξακολουθούμε να βαφτίζουμε το φτηνό λευκό κρασί αμφιβόλου προελεύσεως ,Σαντορινιό ;
Γαστρονομία το θεωρείτε όταν η Σαντορινιά ταβέρνα χρησιμοποιεί
κρασί Θήβας,Αυστραλίας ή θα κάνουμε όπως
μέχρι τώρα, ότι δεν συμβαίνει τίποτα.
Γαστρονομία δεν προσφέρει μόνο το πανάκριβο εστιατόριο που χρησιμοποίει
άριστες πρώτες ύλες. Αλλά και ο γεράκος στο γραφικό μαγαζάκι του, που θα σερβίρει
τη φάβα από το χωράφι του με ωμό κρεμμύδι. Που θα τηγανίσει την πατάτα απ το χωράφι
τού αδελφού του. Που θα σου πει έβρασα χόρτα δικά μου, να βάλω;
Οι επαγγελματίες έφυγαν
από την εκδήλωση της Κυριακής στο ΜΠΕΛΛΩΝΕΙΟ με απογοήτευση.
-Αφού δεν είχαν να
πουν κάτι, τι μας μάζεψαν εδώ; Μου είπε κάποιος
-Ποιο το νόημα , ρώτησε κατα την έξοδο , ένας εστιάτορας κάποιον
συνάδελφο του ;
Το 2013 ετος γαστρονομίας για την Σαντορίνη είναι μια ΑΡΙΣΤΗ
ιδέα.
Αλλά,κουνώντας σημαιάκια και κάνοντας εκθεσιακά gala, παρουσιάσεις με ακριβά κουστούμια
,TV ,δηλώσεις
και παχιά λόγια , δεν θα αποδώσουμε αυτό που ΠΡΕΠΕΙ.
Φοβάμαι ότι, όταν δηλώνεις γαστρονομία και δεν έχεις οργανώσει
τίποτα να δείξεις, το κεφάλαιο ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ το καίς μόνος σου.
Και αντί
να κάνεις καλό κάνεις μεγάλο κακό.
Κουρουνα
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου