Σκέψεις ,ειδήσεις και απόψεις χωρίς χαλιναγώγηση ή άλλα φίλτρα . santokoraki@gmail.com
Στη Σαντορίνη δεν υπάρχει ένα blog που να μπορεί ο κάθε ένας να πει την άποψη του δημοσία.
Σ αυτό το blog θα στέλνεις την άποψη σου και θα την ανεβάζουμε αυτούσιαΔευτέρα 29 Απριλίου 2013
Επειδή μας βομβαρδίζουν περί της γαστρονομίας
Σκέφτηκα να αναφέρω τον ορισμό
από wikipedia :
Γενικά με τον ελληνικό όρο γαστρονομία, διεθνή σήμερα, χαρακτηρίζεται
η τέχνη απόλαυσης εκλεκτής τροφής, στην οποία και συμπεριλαμβάνεται όχι μόνο η
επιλογή και η παρασκευή της τροφής αλλά και το σερβίρισμά της. Σύμφωνα με τον
πρώτο ορισμό που έδωσε ο διάσημος Γάλλος γαστρονόμος του 18ου αιώνα Σαβαρέν:
"Γαστρονομία είναι η βαθιά γνώση όλων όσων αφορούν την διατροφή του
ανθρώπου". Σήμερα ορίζεται γενικά ως τέχνη και επιστήμη της ανθρώπινης
διατροφής.....Στο διάβα των αιώνων οι γαστρονομικές συνήθειες των διαφόρων λαών αποτέλεσαν πολιτιστικό δεσμό ίσως ισχυρότερα από γλωσσικό, ή άλλου είδους επίδραση. Σήμερα οι διάφοροι λαοί μπορούν ακόμα και να διακριθούν ανάλογα με τις γαστρονομικές συνήθειές τους, ιδιαίτερα διακριτές των βορείων περιοχών, της Ασίας, της Μέσης Ανατολής, της Μεσογείου, της Λατινικής Αμερικής κ.λπ. που η κύρια διαφορά τους προέρχεται από την τοπική παραγωγή π.χ. του ρυζιού στην Άπω Ανατολή, των μπαχαρικών στη ΝΑ. Ασία, του ελαιόλαδου στη Μεσόγειο, ο αραβόσιτος στη Λατινική Αμερική κ.λπ.
Ποιος Ηρθε;
Από πού θα ξεκινήσουμε τελικα ;
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
1 σχόλια:
Μας το λέει έμμεσα ο κοράκης αλλά είναι σαφές:
Το πρόγραμμα περί του έτους γαστρονομίας δεν έχει φτάσει στη βάση. Στον κόσμο που τον αφορά και ΘΑ έπρεπε να συμμετέχει.
Το κάνουμε για να το κάνουμε. Οι μεν γιατί τους το έδωσαν έτοιμο, και τους είπαν ΘΑ προβληθεί η Σαντορίνη, άλλοι για την προβολή.
Αφού είναι οι λίγοι που γνωρίζουν τι είναι γαστρονομία και πράγματι προσφέρουν γνώση τέχνη ,άποψη και ουσία.
Και βεβαία ας μην παραβλέπουμε ότι πρόκειται για Ευρωπαϊκό πρόγραμμα προωθήσεως. Και πάλη ΕΝΑΣ θα τσιμπήσει παραδάκι.
Σε άλλη περίπτωση θα σου είχε γυρίσει την πλάτη του.
Ταβερνιάρης
Δημοσίευση σχολίου