Σκέψεις ,ειδήσεις και απόψεις χωρίς χαλιναγώγηση ή άλλα φίλτρα . santokoraki@gmail.com

Στη Σαντορίνη δεν υπάρχει ένα blog που να μπορεί ο κάθε ένας να πει την άποψη του δημοσία.

Σ αυτό το blog θα στέλνεις την άποψη σου και θα την ανεβάζουμε αυτούσια

Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

«Χαμένα» δημόσια ακίνητα με ενοίκιο… 50 ευρώ!


«Χαμένα» δημόσια ακίνητα με ενοίκιο… 50 ευρώ!

Σε εφαρμογή μπαίνει ένα πολύτιμο εργαλείο το οποίο θα ξεκαθαρίσει τι ανήκει στο Υπουργείο Πολιτισμού,ενώ παράλληλα θα επιτρέπει στους πολίτες να κερδίζουν χρόνο καθώς με το πάτημα ενός πλήκτρου θα μπορούν να ενημερωθούν για τα αρχαιολογικά βάρη της περιουσίας τους.

Η περιουσία του Δημοσίου έχει υπερτριπλασιαστεί και μάλιστα δεν το γνωρίζει.
Πληρώνει απαλλοτριώσεις και ύστερα επιστρέφει τα ακίνητα στους ιδιοκτήτες τους. Παραχωρεί φιλέτα στην Πλάκα και τη Ρόδο για πολιτιστικές δράσεις έναντι μηδαμινού ή ευτελούς μισθώματος και ανακαλύπτει πως έχουν μετατραπεί σε σπίτια και επιχειρήσεις....

Η θέση της γυναίκας στην Αρχαία Αθήνα και στην Αρχαία Σπάρτη




Η γυναίκα στους αρχαϊκούς και κλασικούς χρόνους θεωρούνταν, βιολογικά και ψυχολογικά, πλάσμα που δεν είχε την ικανότητα να ελέγξει τον εαυτό της και να αντισταθεί σε εξωτερικά ερεθίσματα. Έπρεπε να είναι σεμνή, όμορφη και υγιής, προκειμένου να συμβιβάζεται με τα πρότυπα μιας πατριαρχικής κοινωνίας, όπως ήταν η αρχαία ελληνική. Ακόμα και στην τέχνη είναι δυνατόν να παρατηρήσει κανείς ότι από την αρχαϊκή περίοδο ως και το τέλος περίπου της κλασικής περιόδου, όπου το θηλυκό κορμί απελευθερώνεται, η γυναίκα -ιδιαίτερα στη γλυπτική- παρουσιάζεται ευπρεπώς ενδεδυμένη, ενώ αποφεύγεται η έμφαση στα χαρακτηριστικά του φύλου. Στα πλαίσια αυτά θα εξετάσουμε σε δύο ενότητες αντίστοιχα τη θέση της στην οικογενειακή, κοινωνική και πολιτική ζωή σε Αθήνα και Σπάρτη και το στόχο που εξυπηρετούσε. Παράλληλα, θα αναφερθούμε στη διαφορετική αντιμετώπιση που τύγχαναν οι γυναίκες στις δύο σπουδαιότερες αρχαίες ελληνικές πόλεις.....

H VODAFONE παρακολουθεί κάθε σου κίνηση!


Untitled-3.jpg


Αυτό κι αν είναι παραβίαση προσωπικών δεδομένων!
Δείτε τι έπαθα ο άνθρωπος:
Στις 27 Οκτωβρίου, στις 14.30 το μεσημέρι μπαίνω σε Goody’s της Θεσσαλονίκης. Δυό λεπτά αργότερα έρχεται στο κινητό μου μήνυμα ότι ….
μέσα στα Goody’s δικαιούμαι δωρεάν σερφάρισμα. Εντοπίστηκα δηλαδή ότι βρίσκομαι μέσα σε κατάστημα, προφανώς από τον τριγωνικό εντοπισμό συντεταγμένων από τις κεραίες της κινητής (όχι από wi-fi ή gps ή bluetooth, ήταν κλειστά).
......

Για φαγητό μια φέτα ψωμί! "Κραυγή" αγωνίας από δασκάλους δημοτικού σχολείου



Τα πράγματα έχουν αλλάξει και μαζί τους τα δεδομένα και η καθημερινότητα των παιδιών και η οποία αντανακλάται και στο σχολείο.Ανέχεια, ανεργία, απόλυση, προβλήματα που από νωρίς μπαίνουν στις ζωές των μικρών μαθητών. Στα διαλείμματα τα παιδιά δεν έχουν μαζί τους ένα κουλούρι, ενώ το μεσημεριανό φαγητό στο ολοήμερο για κάποια είναι μονάχα μια φέτα ψωμί...

Αυτή την εικόνα περιγράφουν, μέσω του υπομνήματος που κατέθεσαν στη Βουλή, οι 13 δάσκαλοι του 62ου Δημοτικού Σχολείου της Πάτρας, στην πρόσφατη επίσκεψη που πραγματοποίησαν στο Κοινοβούλιο μαζί με τους μαθητές τους.

Οι δάσκαλοι περιγράφουν σε αυτό την καθημερινότητα των μαθητών τους, η οποία άλλαξε τραγικά λόγω της κρίσης, ενώ μεταφέρουν και την έντονη διαμαρτυρία τους για τις περικοπές στους μισθούς τους που τους οδηγεί σε εξαθλίωση....

Η στρατηγική σημασία του Αιγαίου και το πετρέλαιο.

                                     Άρθρο-ανάλυση

Γράφει ο Δρ. Ιωάννης Παρίσης
Υποστράτηγος ε.α., Διδάκτωρ Διεθνών Σχέσεων
parisis.wordpress.com
Το Αιγαίο ανήκει στην ευρύτερη μεσογειακή περιοχή και κατά συνέπεια εξετάζεται ως τμήμα του ευρύτερου μεσογειακού στρατηγικού περιβάλλοντος. Το τελευταίο παρουσιάζει υψηλή πολιτισμική και θρησκευτική διαφοροποίηση ενώ χαρακτηρίζεται από πολλά πραγματικά και πιθανά σημεία ανάφλεξης, συγκρούσεων και κρίσεων.

Στη διάρκεια της ιστορίας η Μεσόγειος Θάλασσα είχε καταστεί το κέντρο του κόσμου, ο χώρος όπου αναπτύχθηκαν οι μεγαλύτεροι πολιτισμοί και θρησκείες και οι σημαντικότερες αυτοκρατορίες, παράλληλα όμως και το θέατρο μεγάλων συγκρούσεων....

Aπόφαση Εβραϊκής εταιρίας - Δέσμευσαν τους λογαριασμούς του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.


Άνω κάτω έχει κάνει το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων η απόφαση Εβραϊκής εταιρίας να διεκδικήσει χρήματα από λογαριασμό νερού που υποτίθεται ότι χρωστούσε το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο από το 1967.

Αποκλειστικό ρεπορτάζ Μαρία Γιαχνάκη

Σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ του www.briefingnews.gr το χρέος τους το υπολόγισε η εταιρία 9 εκατομμύρια σέκελ δηλαδή 1 εκατομμύριο 800 χιλιάδες ευρώ περίπου.
Η ιστορία που σας αποκαλύπτουμε έχει ως εξής και πραγματικά αξίζει να προσέξετε τη διαδρομή της....

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ 250.000 ΕΥΡΩ ΣΤΟΝ ΑΝΤ1 ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΡ !!



Συνολικό πρόστιμο 220.000 ευρώ επέβαλλε το ΕΣΡ στον ΑΝΤ1 για παράνομη προβολή τυχερού παιγνίου (Τηλεκύβος), χωρίς την απαιτούμενη άδεια από την Εθνική Επιτροπή Ελέγχου Παιγνίων.Τα πρόστιμα ήταν 50.000, 70.000 και 100.000 ευρώ για τις 10/6, 23/7 και 25/7 αντίστοιχα. Πρόστιμο 30.000 ευρώ επιβλήθηκε, επίσης, στον ίδιο σταθμό για προβολή προγράμματος με εσφαλμένη σήμανση και ποιότητα γλώσσας, στις 6 και 7 Δεκεμβρίου του 2011. Στο αρχείο μπήκε από το Συμβούλιο το επεισόδιο του βουλευτή Κασιδιάρη σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του ΑΝΤ1....

Καφριλίκι» θηλυκού γένου




Tρελοκόριτσα σε απίθανες φάσεις.
......................

Προϋπολογισμός Βουλής: 300.000 ευρώ το χρόνο για να ζεσταίνονται


Μειωμένος κατά 22 εκατ. ευρώ σε σχέση με το προηγούμενο έτος είναι ο Προϋπολογισμός της Βουλής για το 2013 που κατατέθηκε το βράδυ στη Βουλή, αλλά εξακολουθεί να προκαλεί το κοινό αίσθημα!

Από τα 170,9 εκατ. ευρώ που κόστισε στον ελληνικό λαό η λειτουργία του Κοινοβουλίου το έτος 2012, για την επόμενη χρονιά το κόστος μειώνεται στα 148,8 εκατ. ευρώ.


Ωστόσο, παρά τις μειώσεις, αντίθετα αυξάνονται κατά περίπου 250 χιλιάδες ευρώ οι πιστώσεις για την κατανάλωση ρεύματος (τιμολόγια ΔΕΗ), όπως και το κονδύλι για τη θέρμανση κατά 70 χιλιάδες ευρώ. Δηλαδή ο Έλληνας φορολογούμενος θα χρειαστεί να επιβαρυνθεί με 300 χιλιάδες ευρώ για να εργάζονται σε ζεστό περιβάλλον οι Εθνοπατέρες μας.
...

Χιόνισε στις κορυφές του Γράμμου


Αυτό το βίντεο θα σου κόψει την ανάσα!

Το συγκεκριμένο βίντεο έχει ανέβει εδώ και λίγες μέρες και μετράει ήδη
14 134 000
Views.Δείτε τι κάνει...
ο τύπος που έχει ανέβει στα βράχια! Θα σας κοπεί η ανάσα!

Το βίντεο είναι του Devin Graham.


Εξαφανίστηκε στον Ειρηνικό πλοίο με 700 τόνους χρυσού


Τα ίχνη ενός φορτηγού πλοίου, το οποίο μεταφέρει 700 τόννους μετάλλευμα χρυσού και εννέα μέλη πλήρωμα, χάθηκαν στον Ειρηνικό Ωκεανό, κοντά στις ρωσικές ακτές, σήμερα - Τρίτη. Το μετάλλευμα που ανήκει στην εταιρεία Polymetal, μεταφερόταν για περαιτέρω επεξεργασία για χρυσό, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο...
ειδήσεων Ιτάρ-Τας. Ένα αεροσκάφος και πλοία ερευνούν για τον εντοπισμό του πλοίου Amurskaya κοντά στα νησιά Σαντάρ στη Θάλασσα του Οχότσκ, δήλωσαν αξιωματούχοι του υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων.

Το πλοίο κατευθυνόταν την Κυριακή στο Οχότσκ όταν έστειλε σήμα κινδύνου.


enimerwsi.gr

Αποκάλυψη-βόμβα για τη συντριβή του πολωνικού προεδρικού αεροσκάφους



Ένα δημοσίευμα, πολωνικής εφημερίδας είναι πολύ πιθανό να ρίξει φως στις σκιές γύρω από τη συντριβή του προεδρικού αεροσκάφους πριν από δύο χρόνια στη Ρωσία, παρασέρνοντας... στο θάνατο τον πρόεδρο Κατσίνσκι και άλλα 95 άτομα.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Rzeczpospolita, που δεν αποκαλύπτει τις πηγές της, στην άτρακτο του μοιραίου αεροσκάφους βρέθηκαν ίχνη εκρηκτικών....

Αυξάνονται διαρκώς τα θύματα της Σάντι


Εικόνα από ταινία καταστροφής θυμίζει η ερημωμένη και βυθισμένη στο σκοτάδι Νέα Υόρκη από το νέο πέρασμα του τυφώνα Σάντι.
Σε 15 Πολιτείες τουλάχιστον 6,9 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν μείνει χωρίς
ηλεκτρικό, πάνω από ένα εκατομμύριο έχει κληθεί να εγκαταλείψει τις
εστίες του, ενώ 52 άνθρωποι στις ΗΠΑ, ανάμεσά τους τρία παιδιά, έχουν χάσει
μέχρι στιγμής τη ζωή τους, σύμφωνα με δημοσίευμα της New York Post που ανεβάζει τον αριθμό των νεκρών στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης από 18 σε 22....

Καλημερα Συνδημοτες



Από φίλο της στήλης, που δεν νοιάζεται  ιδιαίτερα για τους δικούς μας πονοκέφαλους. 
               Aπολαμβάνει τη μέρα του αλλιώς ......

H Aποκομιδή των απορριμμάτων



                         Απάλλαξε ο δήμαρχος την επιτροπή
                             (Ποιμενιδης,Δανεζη,Βαλβη) 
 για την δημοπρασία της ανάθεσης σε ιδιώτη της αποκομιδής των απορριμμάτων της Σαντορίνης, μετά την κήρυξη της στάσης εργασίας των εργαζομένων.
 Αντικατέστησε μάλιστα με όποιον βρήκε μπροστά του....

(Προκειμένου να μην ακυρωθεί ο διαγωνισμός)


  Λουκάς Μπελόνιας   (με καθήκοντα σύμβουλου του ΔΗΜΑΡΧΟΥ )
  Ξαγοραρης Παρασκευάς  (δημοτικός σύμβουλος)
   Σιγαλας Αργυρης  (δημοτικός σύμβουλος)

   Δεν είμαι σίγουρος αν οι πιο πάνω κύριοι έχουν δικαίωμα υπογραφής σαν επιτροπή του Δήμου. ‘Η αν ο δήμαρχος θα πέσει σε άλλο ένα νομικό ατόπημα, δίνοντας λαβή για μια ακόμη άρση απόφασης.
                         Το θεμα όμως δεν είναι αυτό. 
                           .......

ΧΩΡΙΣ κανενα ΣΧΟΛΙΟ


Βραβευμένος Μετεωρολόγος Δηλώνει: Ο Τυφώνας Sandy Είναι Κατασκευασμένος !


meteorologos


Ο Μετεωρολόγος Scott Stevens δηλώνει σε συνέντευξη στον Alex Jones ότι αυτός και άλλοι συνάδελφοί του μετεωρολόγοι θεωρούν τελείως αφύσικη την δημιουργία καθώς και την πορεία που ακολουθεί ο τυφώνας Sandy!

Επιβεβαιώνει επίσης ότι η τεχνολογία μετατροπής καιρού υπάρχει στις ΗΠΑ από τη δεκαετία του 1960 και σήμερα έχει τελειοποιηθεί.


ΠΡΟΣ ΝΑΥΜΑΧΙΑ ΙΣΡΑΗΛ - ΙΡΑΝ







Σε νέα εστία έντασης μεταξύ Ισραήλ και Ιράν κινδυνεύει να μετατραπεί η Ερυθρά θάλασσα μετά την άφιξη και ελλιμενισμό στο Port Sudan μία ιρανικής φρεγάτας και ενός πλοίου ανεφοδιασμού, ενώ την ίδια στιγμή ισραηλινά πλοία διέσχισαν το Σουέζ και κατευθύνονται προς τα νότια προς τις ακτές του Σουδάν.
Τα ιρανικά πλοία ανήκουν στον 15ου στολίσκο του ιρανικού Ναυτικού, ενώ δεν θα πρέπει να προκαλέσει έκπληξη και το ενδεχόμενο στην Ερυθρά θάλασσα να περιπολεί και ένα ιρανικό υποβρύχιο κλάσης Kilo από τα τρία συνολικά που το Ιράν διαθέτει....

Η συντροφική στήριξη του ΚΚΕ στον Γιώργο Παπανδρέου ήταν αναμενόμενη.

  Όπως και τα “χαλασμένα καλαμπόκια”,

Είχε προηγηθεί η φοβερή δήλωση της ΓΓ του κόμματος στην ολομέλεια της βουλής: “Δεν φταίει ο Παπανδρέου, φταίει ο καπιταλισμός”.
Η σημερινή καταψήφιση λοιπόν του αιτήματος για κατάθεση του τ. πρωθυπουργού στην αρμόδια επιτροπή της βουλής από το ΚΚΕ, όσον αφορά την λίστα Λανγκάρντ, δείχνει πόσο βαθιά μπορεί να είναι τα σεντούκια της μεταπολίτευσης.
“Θα έφερνε συσκότιση η κατάθεση του” ήταν η αφορμή. Ενώ τώρα, χύθηκε άπλετο φως....
Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΜΕΣΩ...ΝΟΡΒΗΓΙΑΣ,


  ΟΤΙ ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΜΕΡΚΕΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ - ΚΡΑΤΟΥΣ»

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, συμμετείχε σήμερα (30.10.2012) με την ιδιότητα του μέλους της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής, σε κοινή σύσκεψη με αντιπροσωπεία Βουλευτών από το Κοινοβούλιο της Νορβηγίας, που επισκέπτεται την Αθήνα και την Άγκυρα.
Μετά το τέλος της σύσκεψης υπό την προεδρία του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, στην οποία μετείχαν από ένας βουλευτής της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ (απουσίαζαν από τα λοιπά κόμματα), ο Τέρενς Κουίκ έκανε την εξής δήλωση:...

Πόσοι Έλληνες σκοτώθηκαν στον Β’ Παγόσμιο πόλεμο;



Σαν σήμερα 30 Οκτωβρίου 1944, αποχωρούσε ο Γερμανικός στρατός από τη Θεσσαλονίκη, τερματίζοντας τη Γερμανική κατοχή. Δείτε τις απώλειες του έθνους από τη φασιστική εισβολή: …


taxalia.blogspot.com 

Μαθε πως να υπολογιζεις τον ΒΑΣΙΚΟ ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟ σου!!!


Σε αυτό το άρθρο θα δούμε πως μπορούμε με πολύ απλές μαθηματικές πράξεις να υπολογίσουμε τον μεταβολισμό μας!!! Ο Βασικός Μεταβολικός Ρυθμός (BMR Basal Metabolic Rate) καθώς και ο Ενεργός Μεταβολικός Ρυθμός (AMR Active Metabolic Rate) μας δείχνουν πόσες θερμίδες καταναλώνει το σώμα μας μέσα σε μια μέρα. Η διαφορά του Βασικού με τον Ενεργό είναι ότι ο πρώτος
υπολογίζει την ενέργεια που χρειαζόμαστε σε κατάσταση ηρεμίας, δηλαδή τις θερμίδες που χρειάζεται το σώμα μας για να συντηρήσει της φυσιολογικές λειτουργίες του (Καρδιά, Εγκέφαλος κτλ.), ενώ ο δεύτερος υπολογίζει την ενέργεια που χρειάζεται ο οργανισμός μας την ώρα που βρίσκεται σε κάποια φυσική δραστηριότητα. Ο Βασικός Μεταβολικός Ρυθμός αποτελεί το 75% (κατά μέσο όρο) των θερμίδων που καταναλώνουμε κάθε μέρα. Αντιθέτως, ο Ενεργός Μεταβολικός Ρυθμός κυμαίνεται βάση του τρόπου ζωής που κάνουμε (πχ: καθιστική, αθλητική κτλ.). 
  Οι μεταβολικοί ρυθμοί πέρα από την σωματική άσκηση είναι ανάλογοι με το φύλο του ανθρώπου, το βάρος, το ύψος, καθώς και την ηλικία και υπολογίζονται μέσω μαθηματικών τύπων. Ο μαθηματικός τύπος υπολογισμού του Βασικού Μεταβολικού Ρυθμού είναι ο εξής:
 Γυναίκες: βασικό μεταβολικό ρυθμό = 655 + (9.6 x βάρος σε κιλά) + (1.8 x ύψος σε εκατοστά) – (4.7 x ηλικία σε χρόνια) Άνδρες: βασικό μεταβολικό ρυθμό = 66 + (13.7 x βάρος σε κιλά) + (5 x ύψος σε εκατοστά) – (6.8 x ηλικία σε χρόνια)
   Παράλληλα, για να υπολογίσετε τον Ενεργό Μεταβολικό σας Ρυθμό θα πρέπει πρώτα να επιλέξετε τον τύπο και τη συχνότητα της καθημερινής φυσικής σας δραστηριότητας η οποία χωρίζεται σε 5 επίπεδα. Πολύ Μικρή – Σπάνια Άσκηση BMR x 1.2 Μέτρια – Άσκηση μέχρι 3 φορές την εβδομάδα BMR x 1.375 Έντονη – Άσκηση 3-5 φορές την εβδομάδα BMR x 1.55 Καθημερινή – Άσκηση κάθε μέρα BMR x 1.725 Αθλητική – Πολύ έντονη άσκηση κάθε μέρα BMR x 1.9 Με αυτό τον τρόπο μπορείτε εύκολα να υπολογίσετε τις καθημερινές ανάγκες του σώματος σας σε ενέργεια, δηλαδή σε θερμίδες, έτσι ώστε να γνωρίζετε πόση ενέργεια πρέπει να λαμβάνετε για να διατηρήσετε, να αυξήσετε, ή να μειώσετε το σωματικό σας βάρος.
 health-beauty-internet.blogspot.com

Η Ρωσική Εκκλησία καλεί τους Ορθόδοξους να την στηρίξουν


Η Ρωσική Εκκλησία καλεί τους Ορθόδοξους να την στηρίξουνΗ ρωσική εκκλησία διώκεται από αντιεκκλησιαστικούς κύκλους υποστηρίζει ο μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας
«Αχαλίνωτη καταδίωξη» σε βάρος του καταγγέλλει ότι δέχεται το Πατριαρχείο Μόσχας, κάνοντας έκκληση στους Ορθοδόξους Πατριάρχες και Αρχιεπισκόπους να στηρίξουν την Εκκλησία της Ρωσίας στην δοκιμασία που διέρχεται.

Σε επιστολή που φέρει την υπογραφή του θεωρούμενου υπουργού Εξωτερικών του Πατριαρχείου Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνα προς τους Ορθοδόξους Προκαθημένους χαρακτηρίζονται ως φαινόμενα καταδίωξης όσα συνέβησαν στο Ναό του Σωτήρος με το συγκρότημα Pussy Riot…

Οι πλούσιοι δεν δημιουργούν θέσεις εργασίας…




Μερικά μαθήματα οικονομίας σε όσους πιστεύουν ακόμα στους επενδυτές.




 

Μικρά κορίτσια-προσφυγόπουλα, από τη Συρία, πωλούνται σε σεΐχηδες της Σαουδικής Αραβίας και του Κατάρ!



Αυτός είναι ο “πολιτισμός” του Ισλάμ.
Αυτό θέλουν να επιβάλλουν αυτοί που τους στηρίζουν;;;


Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων FARS, μικρά κορίτσια που ζούσαν σε καταυλισμούς προσφύγων στα σύνορα με την Ιορδανία, αγοράζονται από σωματεμπόρους και πωλούνται στη συνέχεια σε σεΐχηδες της Σαουδικής Αραβίας και του Κατάρ.

Οι διακινητές επιλέγουν τα μικρά κορίτσια που βρίσκονται στις παραμεθόριες με την Ιορδανία περιοχές και στη συνέχεια περνούν τα σύνορα. Σύμφωνα με το επίσημο γραφείο που εγγράφονται γάμοι στην Ιορδανία, κατά το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους,έχουν καταγραφεί 189 επίσημοι γάμοι και 270 ανεπίσημοι γάμοι με κορίτσια από τη Συρία. 114 μη υπήκοοι Ιορδανίας, έχουν παντρευτεί κορίτσια από τη Συρία.

olympia.gr

Μετωπική ΣΥΡΙΖΑ με τις Ένοπλες Δυνάμεις

 Απειλούν τους Αρχηγούς των Επιτελείων!


Απειλές προς τους Αρχηγούς των Γενικών Εποτελείων απευθύνει εμμέσως πλην σαφώς ο ΣΥΡΙΖΑ για το ότι επέτρεψαν την εμπλοκή στρατιωτικών δυνάμεων σε καθήκοντα εσωτερικής ασφάλειας αρχικά με την ανακοίνωση χθες του υπεύθυνου Άμυνας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ, βουλευτής Πειραιά και Νησιών, Θ. Δρίτσα.

Ο οποίος μίλησε για «αδιαμφισβήτητη παρουσία ένοπλων στρατιωτών με στολές παραλλαγής και κόκκινα, πράσινα, μπλε μπερέ σε κεντρικά σημεία της Θεσσαλονίκης,....

Ερωτηση !




Πως γίνεται οι παραδοσιακοί ΠΑΣΟΚοι της Σαντορίνης να γλύφουν τόσο τον Νεοδημοκρατη Υπουργό Γ.  ΒΡΟΥΤΣΗ ;
   

Μισό να απεργήσω ένα πεντάλεπτο και επιστρέφω να σας εξυπηρετήσω




- Του Αντώνη Πανούτσου.
Πριν φτάσουμε στο «μισό να απεργήσω ένα πεντάλεπτο και επιστρέφω να σας εξυπηρετήσω», μερικά απλά πράγματα για τις απεργίες που στην Ελλάδα πάνε να γίνουν πιο συχνές και πιο σύντομες από τα one night stands στο Μανχάταν. Χωρίς να υποτιμήσω την ικανότητα της χώρας να ξεφτιλίζει κάθε έννοια, οι απεργίες είναι κάτι άλλο.
Με κάθε λογική, απεργία είναι η άρνηση να παρασχεθεί εργασία μέχρι να ικανοποιηθούν συγκεκριμένα αιτήματα των εργαζομένων. Κονομάει δηλαδή το αφεντικό, οι εργαζόμενοι δουλεύουν σε άθλιες συνθήκες, πεινάνε και λένε: «Σταματάμε να δουλεύουμε, ρε κερατά, να σταματήσεις να βγάζεις. Μέχρι να μας δώσεις κι εμάς τα αναλογούντα. Να βγάζεις εσύ αλλά να ζούμε σαν άνθρωποι κι εμείς»....

Κινδυνεύει να βγει στο σφυρί η πρώτη κατοικία του Μάκη Βορίδη!



 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΟΚ!

Το Aman To Mati Mou φέρνει σήμερα στο φως ένα άγνωστο δράμα που παίζεται στην κεντρική πολιτική σκηνή.

 Ο Μάκης Βορίδης προκάλεσε κύμα αγανάκτησης με την δήλωσή του περί της επέκτασης των πλειστηριασμών ΚΑΙ για την πρώτη κατοικία.

Λίγοι όμως γνωρίζουν το δράμα που παίζεται πίσω από τα λαμπερά φώτα της κεντρικής πολιτικής σκηνής.
Το MegaChannel, το σπίτι που μεγάλωσε και έθρεψε όχι μόνο τον Βορίδη, αλλά και μια ολόκληρη γενιά φελλών της πολιτικής σαν τον Μπίστη, τον Τατσόπουλο, τον Ψαριανό, την Διαμαντοπούλου και άλλες χαζοχαρούμενες μαριονέτες,
 συνεχίζει να έχει τεράστια χρέη....

Το Κατερινάκι συνεχίζει.


Και φυσικά ξαναπροκαλεί θυμηδία σε αρκετές “ανεξάρτητες” ιστοσελίδες (ειδικά αυτές που έχουν διαφημίσεις τραπεζών)……

Το πολύ το Βαξεβάνι κάνει το παιδί χαϊβάνι…


Ωραία πέρασε το Σαββατοκύριακο. Με υπερθέαμα, σασπένς και αγωνία.
Το έργο “Ο Βαξεβάνης ήρωας” παίχτηκε με εξαιρετικά κοστούμια, σκηνικά και σκηνοθεσία.
Ο Βαξεβάνης ανήκει στην κατηγορία των δημοσιογράφων που “από το υστέρημά τους” έγιναν εκδότες. Δηλαδή στην κατηγορία Μάκη, Θέμου, Τράγκα και Χατζηνικολάου. Και ο νοών νοείτω.
Όλη η πιάτσα ξέρει οτι μέχρι πριν λίγο καιρό κάθε “αποκάλυψη” του Βαξεβάνη το μόνο που “αποκάλυπτε” με ποιόν τα έχει βάλει ο Κοντομηνάς.

Και λοιπόν; Το θυμάται κανείς; Και πως να το θυμηθεί δηλαδή; Τί να θυμηθεί κανείς όταν η κοινωνία έχει σαπίσει ως το μεδούλι και είναι έτοιμη να ηρωποιήσει τον κάθε τυχάρπαστο.....

13 νεκροί από τον τυφώνα Sandy

Πρωτοφανείς εικόνες!  – Σκοτάδι στο Μανχάταν – 5,7 εκατ. χωρίς ρεύμα, συναγερμός για τον πυρηνικό σταθμό του Ν. Τζέρσεϊ


Αυτή είναι η εικόνα της Νέας Υόρκης: ΣΚΟΤΑΔΙ!

- Σχεδόν τα 10 μέτρα έφτασαν τα κύματα στο λιμάνι της Νέας Υόρκης

- Πλημμύρισε ακόμη και το μετρό της πόλης
- 10.000 κλήσεις ανά 30' δέχονται οι υπηρεσίες άμεσης δράσης
- Απομακρύνονται 200 ασθενείς από πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Νέας Υόρκης
- Έκκληση του δημάρχου της Ν.Υ. να μην κυκλοφορούν οι πολίτες αν δεν είναι απαραίτητο!
                                  

ΔΕΣ, ΤΙΣ  ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ .....

Απολύονται από το Δημόσιο όσοι δεν μπήκαν με ΑΣΕΠ;

Οι επίορκοι και όσοι βρίσκονται σε μακροχρόνια άδεια λόγω διαφόρων προβλημάτων υγείας δεν αρκούν για να καλύψουν τους αριθμούς των απολύσεων που ζητάει η τρόικα.
Έτσι πρέπει άμεσα να βρεθεί τρόπος από την κυβέρνηση ώστε ως το τέλος του 2012 να φύγουν από το Δημόσιο 2.000 άτομα, άλλοι 5.000 ως τον Μάρτιο του 2013 και συνολικά 25.000 άτομα ως το τέλος του 2013.
Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι πάμε προς κατάργηση όλων των θέσεων ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου η κάλυψη των οποίων έγινε εκτός διαγωνισμών του ΣΕΠ.
Από το 1994 και μετά οπότε καθορίστικε ο οργανισμός του ΑΣΕΠ ήταν δυνατή η πρόσληψη εκτός διαγωνισμού, κυρίως για συμβασιούχους έργου ή ορισμένου χρόνου οι οποίοι ωστόσο λίγο καιρό μετά μονιμοποιούνταν σε οργανικές θέσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.
Τώρα φαίνεται πως όλοι αυτοί οτι όλοι αυτοί οι υπάλληλοι μπαίνουν στο στόχαστρο προς απόλυση.
 

Διακοπες ;



                              κάποιοι , ξεκίνησαν ήδη τις διακοπές τους ....


Δεν έχω να πω κάτι. Μόνο ότι ζηλεύω ….Με την κακή έννοια …..