Σκέψεις ,ειδήσεις και απόψεις χωρίς χαλιναγώγηση ή άλλα φίλτρα . santokoraki@gmail.com

Στη Σαντορίνη δεν υπάρχει ένα blog που να μπορεί ο κάθε ένας να πει την άποψη του δημοσία.

Σ αυτό το blog θα στέλνεις την άποψη σου και θα την ανεβάζουμε αυτούσια

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Σαντορίνη : Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ



Ας ασχοληθούμε σοβαρότερα με τοΤουριστικό μας προϊόν!


 Δεν χρειάζεται να πούμε  ότι πρέπει να υπάρχει κεντρικός σχεδιασμός στο νησί  για το που στοχεύουμε .
 Βαδίζουμε με τον αυτόματο πιλότο. Δεν έχουμε κανένα σχέδιο. Κανένα στόχο. Κανένα έλεγχο. Μόνο αναμασάμε  « ο πρώτος προορισμός του κόσμου » 
   --Πρέπει να γίνει  ένα λιμάνι Από την ανατολική πλευρά .
 Όπως τόνισε ο πρόεδρος του λιμενικού ταμείου Γιώργος Δαρζεντας   Το 1880 ξεκίνησε η διαδικασία για τη δημιουργία λιμανιού στη Σαντορίνη… Το 2012 δεν υπάρχει λιμάνι στη Σαντορίνη…
-- Ο Αθηνιος μπορεί και είναι ανάγκη να γίνει μια σπουδαία μαρίνα.. Πως θα ελκύσουμε τα πανάκριβα γιωτ που πλέουν στη Μεσόγειο ; Με την βοήθεια της ιδιωτικής πρωτοβουλίας .Ναι δεν είναι κακό. Μια  πρωτοποριακή Μαρίνα με εκπληκτικές παροχές για τα σκάφη που θα προσεγγίζουν.
 --Μια τουλάχιστον ακόμη μαρίνα για τα μικρότερα σκάφη από την ανατολική πλευρά .Να απόσυμφορεθει    το καταφύγιο των ψαράδων στη Βλυχαδα και αποδοθεί στη χρήση για την οποία σχεδιάστηκε .
  --Όταν η παροχή των υπηρεσιών στην μαρίνα του Αθηνιού είναι υψηλών απαιτήσεων  ,τότε το κόστος για την προσέγγιση των κρουαζιέροπλοιων θα είναι μεγαλύτερο . Αυτόματα κάποιοι πλοία θα απομακρυνθούν. Μας ενδιαφέρει η ποιότητα  και όχι ο όχλος.
    Τι να το κάνω εγώ το δεύτερο τελεφερίκ .Να βγαίνουνε κατά εκατοντάδες οι επισκέπτες και να επιβιβάζονται στην ατελείωτη αλυσίδα πούλμαν προς την Οια .Και φτάνοντας εκεί ένας χείμαρρος  τουριστών θα ορμα  προς το κάστρο.
  Ο επισκέπτης που έχει καταλύσει στην Οια για να την απολαύσει τις ολιγοήμερες διακοπές του πληρώνοντας ίσως και πάνω από €500, τι λαμβάνει ; Ας μην το πω !
  Υπάρχει λοιπόν ο κίνδυνος να χαλάσουμε την εκπληκτική Οια .Χαθήκαμε τότε
  Είναι η στιγμή που πρέπει να σηκώσουμε τα μανίκια και να πάρουμε αποφάσεις. Η Σαντορίνη ανήκει στην ελιτ του τουρισμού. Όμως χωρίς παροχές η ελιτ δεν θα μας χτυπήσει την πόρτα .

           ΠΟΙΟΣ ΟΜΩΣ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ   ;

              Κουρουνα 


0 σχόλια: