Σκέψεις ,ειδήσεις και απόψεις χωρίς χαλιναγώγηση ή άλλα φίλτρα . santokoraki@gmail.com

Στη Σαντορίνη δεν υπάρχει ένα blog που να μπορεί ο κάθε ένας να πει την άποψη του δημοσία.

Σ αυτό το blog θα στέλνεις την άποψη σου και θα την ανεβάζουμε αυτούσια

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

“Οι Γερμανοί έχουν και δεύτερο περιουσιακό στοιχείο: Την Ελλάδα”

“Οι Γερμανοί έχουν και δεύτερο περιουσιακό στοιχείο: Την Ελλάδα”

Να ειρωνεύονται όλοι, αλλά να ειρωνεύονται και οι κλέφτες;

Τις τελευταίες ημέρες, τα βαγόνια του λονδρέζικου μετρό, έχουν γεμίσει με μια ειρωνική, για την Ελλάδα και τους Έλληνες, αφίσα.

Σε αυτή, γράφει:

Οι περισσότεροι Γερμανοί έχουν και δεύτερο περιουσιακό στοιχείο: Ονομάζεται Ελλάδα”.

Πρόκειται για τη διαφημιστική καμπάνια του -συντηρητικού- βρετανικού περιοδικού Spectator. Του περιοδικού που ανήκει στους ιδιοκτήτες της Daily Telegraph, David και Frederick Barclay.

Η καμπάνια είχε επαναληφθεί μερικούς μήνες πριν και, αφού έκανε το γύρο του κόσμου, κρίθηκε επιτυχημένη και επαναλαμβάνεται.

Μόνο που τώρα, στην αφίσα γράφεται: “Αν θέλετε ένα δωρεάν τεύχος του περιοδικού μας, στείλτε μας SMS με τη λέξη Ελλάδα για να το παραλάβετε”.

Οι πανέξυπνοι Βρετανοί στους οποίους είναι πολύ δύσκολο να πάει στο νου τι -επικίνδυνα- μηνύματα μπορεί να κρύβει η διαφήμισή τους, δεν σκέφτηκαν βέβαια δύο πράγματα.

Ότι αυτή η καμπάνια μπορεί να τους κοστίσει ακριβά, αν κάποιος φορέας σκεφτεί να τους πάει στα δικαστήρια για συκοφαντική δυσφήμιση (λέμε τώρα) και το κυριότερο:

Ότι αν θα έπρεπε να ειρωνευτούν μια χώρα, σίγουρα αυτή θα έπρεπε να είναι πρώτα η δική τους, η οποία συνεχίζει να διατηρεί και να εκθέτει υπερήφανη στο μεγαλύτερο μουσείο της, το Βρετανικό, ΚΛΕΜΜΕΝΕΣ ελληνικές αρχαιότητες.

Μέχρι να επιστρέψουν (τουλάχιστον) την καρυάτιδα, οι κλέφτες δεν δικαιούνται να ομιλούν…


itabloid.gr

0 σχόλια: