Σκέψεις ,ειδήσεις και απόψεις χωρίς χαλιναγώγηση ή άλλα φίλτρα . santokoraki@gmail.com

Στη Σαντορίνη δεν υπάρχει ένα blog που να μπορεί ο κάθε ένας να πει την άποψη του δημοσία.

Σ αυτό το blog θα στέλνεις την άποψη σου και θα την ανεβάζουμε αυτούσια

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Το καλεσμα του Σύλλογου Εργαζομένων ΟΤΑ Επαρχίας Θήρας




   Δεν είμαι σίγουρος αν ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Επαρχίας Θήρας μπορεί να χρησιμοποιεί, έστω, τις έννοιες ΕΛΠΙΔΑ ΑΓΑΠΗ ΑΛΛΗΓΓΥΗ απέναντι σε συνανθρώπους.
Άποψη μου είναι ότι, καπηλεύεται οτιδήποτε θα μπορούσε για να διεκδικήσει δημοσιότητα και προβολη.
Στην συγκεκριμένη περίπτωση θέλει να διασκέδαση την κάκιστη εντύπωση που δημιούργησε στους Σαντορινιούς με τις ανιστόρητες και υπερβολικές κινητοποιήσεις του ¨συλλόγου¨
Ο σύλλογος των εργαζομένων ΟΤΑ της Επαρχίας που κάθε άλλο παρά αυτόνομος είναι :
Υπόκειται στο γκέτο του εκλεκτού της ΠΑΣΚΕ   Θέμη  Μπαλασόπουλου....

Να θυμισω πως ο ¨Θεμης¨ είναι Διορισμένος στο Δήμο της Γλυφάδας το 1984 από τον τότε εκλεγμένο με το ΠΑΣΟΚ δήμαρχο Θόδωρο Σπονδυλίδη, ανέβηκε γρήγορα τα σκαλοπάτια της εσωτερικής ιεραρχίας, όχι όμως στον τομέα της καθαριότητας όπου είχε προσληφθεί αλλά στο γραφείο Τύπου, ως υπεύθυνος έκδοσης ενός περιοδικού του Δήμου.

Σεις κύριοι δεν είστε οι ίδιοι που καταλαμβάνεται τον χώρο εργασίας σας ο όποιος είναι Δημόσιος ,εμποδίζοντας όλους να συναλλαχτούν με το Δήμο, σαν να είναι το μαγαζί που μπαμπά σας ;
Σεις που δεν κάνετε απεργία αλλά κατάληψη για να πληρώνεστε κανονικά ;
Σεις δεν είστε οι ίδιοι, που εμποδίσατε μια νόμιμη διαδικασία ,δημοπρασίας με παράνομο τρόπο για να διαφυλάξετε  τα συντεχνιακά σας συμφέροντα , με την καθοδήγηση και εποπτεία του Πρόεδρου σας;
Πόσες απεργίες δημιουργείτε κάθε χρόνο; Πόσες παραγωγικές ώρες κατασπαταλάτε ;
Όταν  χρησιμοποιείτε  τα σκουπίδια ως... απ ασφαλισμένη χειροβομβίδα προς τους συνδημότες νομίζετε ότι ο κόσμος θα  είναι μαζί σας ;
 Υπάρχουν εργαζόμενοι ανάμεσα σας που κάνουν πράγματι μια δύσκολη δουλειά, αλλά έχουν εξαιρετικά προνόμια και πάντως έχουν κάθε συμφέρον να επιθυμούν να μην αλλάξει τίποτε, αν δεν τους βολεύει ή μήπως κάνω λάθος;
                 Τα κίνητρα σας είναι απολύτως συντεχνιακά.
   Την  ΑΓΑΠΗ  & ΑΛΛΗΓΓΥΗ  που επικαλείστε λοιπόν ,μόνο ως δημαγωγία την λαμβάνω.
  Ευτυχώς για όλους εμάς το Μαγαζί σας ,ΠΟΕ-ΟΤΑ θα είναι το πρώτο που θα τερματίσει τη λειτουργία του !
κουρουνα 

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ημερομηνία άρθρου !

ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ ΒΛΑΧΟΥ είπε...

ΣΑΝΤΟ ΚΟΡΑΚΙ……..
Καταρχήν να σε συγχαρώ για το πολύ επιτυχημένο και σωστό όνομά σου, αφού μόνο τα κοράκια σαν κι εσένα, παραμονεύουν τα θηράματά τους και τους επιτίθενται έτσι ύπουλα όπως εσύ.
Η συνείδησή μου αλλά και η πορεία της ζωής μου μέχρι σήμερα μου επιβάλλουν να πέσω έστω και για λίγα λεπτά στο επίπεδό σου και να σου απαντήσω για όλα αυτά τα αισχρά που είχες το θράσος να γράψεις.
Άκου λοιπόν προσεκτικά…………….
1. Διόλου δεν μας απασχολεί η δημοσιότητα και η προβολή, γιατί πολύ απλά εμείς εργαζόμενοι είμαστε, δεν είμαστε υποψήφιοι ούτε στο δήμο, ούτε στη βουλή. Τη δημοσιότητα λοιπόν την έχουμε ΓΡΑΜΜΕΝΗ στα………. παλιά μας τα παπούτσια.
2. Δεν επιτρέπουμε σε ΚΑΝΕΝΑΝ να χαρακτηρίζει τις κινητοποιήσεις μας «ανιστόρητες» και «υπερβολικές», τη στιγμή που σε όλη την Ελλάδα οι συνάδελφοί μας είναι στους δρόμους και παλεύουν για την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ τους. Αλήθεια αυτή τη λέξη την έχεις ακουστά;;;;;;
3. Για το αν ο σύλλογός μας είναι αυτόνομος, αυτό το έχουμε αποδείξει όταν εμείς τα πέντε αυτά άτομα του Δ.Σ. εντελώς διαφορετικά άτομα μεταξύ μας, αναλάβαμε το Σύλλογο στις δύσκολες αυτές ημέρες με μία υπόσχεση : Να παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για το καλύτερο των συναδέλφων μας και αυτό κάνουμε.
4. Ο Δήμος δεν είναι το μαγαζί του μπαμπά μας και έχε υπόψη σου ότι δεν πρόκειται να γίνει ΠΟΤΕ και το μαγαζί του δικού σου μπαμπά, που από ότι φαίνεται σε αυτό στοχεύεις. Είναι όμως το δεύτερο σπίτι μας κύριε κοράκι κι όσο για τα εξαιρετικά προνόμια που αναφέρεις πως έχουμε, έλα με μία δίμηνη σύμβαση ως εργάτης καθαριότητας στο δήμο να πάρεις κι εσύ μερικά από αυτά κι ίσως μετά μπορεί να κλείσεις τον οχετό που έχεις ανοίξει και ρέει και που μόνο δυσωδία και αηδία προκαλεί.
5. Αν τα κίνητρά μας για την πράξη αγάπης που αποφασίσαμε να κάνουμε και που θέλεις δεν θέλεις έχει μεγάλη ανταπόκριση –όχι από ανθρώπους σαν κι εσένα αλλά από Ανθρώπους με άλφα κεφαλαίο-, αυτό άσε να το πουν οι εκατοντάδες συμπολίτες μας που τις ημέρες των γιορτών δεν θα έχουν όχι παιχνίδι να αγοράσουν αλλά ούτε τα προς το ζην για παιδιά τους. Από ότι φαίνεται εσύ είσαι καλά βολεμένος μέσα στα ευρουλάκια και δεν σε απασχολεί αυτό.
6. Δυστυχώς για σένα και κάποιους ομοίους σου το «μαγαζάκι» μας όπως λες, η ΠΟΕ-ΟΤΑ όχι απλά δεν θα κλείσει αλλά θα παραμείνει ακλόνητη και στο ύψος των περιστάσεων αυτές τις δύσκολες ημέρες και θα βγαίνει στους δρόμους, και θα καταλαμβάνει κτίρια, και θα παλεύει για το μέλλον των παιδιών μας και στο τέλος για κακή σου τύχη θα καταφέρει αυτό που φοβάσαι και τρέμεις –από ότι φαίνεται στα γραφόμενά σου-, ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ.
Κλείνοντας να σε ευχαριστήσω θερμά για τα κακά σου λόγια, γιατί από ότι φαίνεται καταφέραμε αυτό που ΟΛΟΙ οι συνάδελφοί μου θέλαμε. Να πανικοβάλουμε και να απομακρύνουμε τα κοράκια σαν κι εσένα, που παραμονεύουν να αρπάξουν κάθε κοινωνικό χαρακτήρα των Δήμων, προκειμένου να εκμεταλλευτούν και να πλουτίσουν στις πλάτες του βασανισμένου μας λαού.
Αλήθεια για γράψε μας ποια υπηρεσία του Δήμου έχεις βάλει στο μάτι και σου χαλάμε τη σούπα;
Έχε υπόψη σου όμως πως δεν θα σου περάσει………………
Είμαστε πιο δυνατοί από σένα και τους ομοίους σου, γιατί εμείς παλεύουμε για το ΔΙΚΙΟ, την ΕΛΠΙΔΑ, την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, και το ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ, πράγματα που μάλλον εσένα σου είναι παντελώς άγνωστα.
Υ.Γ. Την επόμενη φορά που θα ανοίξεις το βόθρο και θα μολύνεις την αξιοπρέπεια και τον δίκαιο αγώνα μας, σε προειδοποιώ πως δεν θα αρκεστούμε απλά σε μια απάντηση…….
Γι αυτό ΕΧΕ ΤΟ ΝΟΥ ΣΟΥ…… ΚΟΡΑΚΙ όπως γράφεις ΑΝΩΝΥΜΑ καλυμμένος πίσω από ένα blog
ΕΠΩΝΥΜΑ ΚΑΙ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΟΥ
ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ ΒΛΑΧΟΥ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ο.Τ.Α.
ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΘΗΡΑΣ, Ν.Π.Δ.Δ. ΚΑΙ ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΑΥΤΩΝ

Ανώνυμος είπε...

Ειλικρινά σιχαίνομαι τις ατελείωτες αντιπαραθέσεις.
Τις συγκρούσεις των επιχειρημάτων, που δεν ξέρω τι σκοπό έχουν. Θυμίζουν τις ατελείωτες χαμένες ώρες των φοιτητικών συνελεύσεων.
Τότε που νομίζαμε ότι μπορούμε να παρέμβουμε και να αλλάξουμε τον κόσμο….
Δεν ξέρω γιατί θίχτηκε η κυρία των Δημοτικών εργαζομένων.
Μόνον εσείς, κυρία της ΠΑΣΚΕ σας, έχετε δικαίωμα να μιλάτε ;
Απαγορεύεται κάποιος να πει την άποψη του ; Όποια κι είναι ;

Κι εγώ εδώ ζω

Ανώνυμος είπε...

Κυρία Βλάχου
Γράφω τις απόψεις μου.
Δεν σας τις επιβάλω.
Ούτε επιθυμώ να σας πίσω για κάτι.
Και φυσικά δεν έχω κανέναν λόγο, να σας απαντήσω, αν και με προκαλείτε υβρίζοντας με.
Σας ευχαριστώ που μπήκατε στον κόπο να διαβάσετε τις σκέψεις μου.
κουρουνα

Ανώνυμος είπε...

Το εκπληκτικό λογύδριο της Σπυριδούλας με ανατρίχιασε.
Φεουδαρχικής λογικής γραφή, με φασιστικά στοιχεία, εκφρασμένα σε άλλο χρόνο και τόπο.
H ΤΟΥΛΑ

ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ ΒΛΑΧΟΥ είπε...

1. Κύριε ΑΝΩΝΥΜΕ..... Και φυσικά έχουν δικαίωμα να μιλούν όλοι και δεν απαγορεύεται σε κανέναν να εκφράζει την άποψή του όποια κι αν είναι αυτή, αρκεί να είναι ΕΠΩΝΥΜΗ και ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΗ. Άλλωστε αυτό σημαίνει ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Το να εκφράζεις όμως ύβρεις και ανακρίβειες κρυμμένος πίσω από την ανωνυμία, ε αυτό δεν σε τιμά. Όσο για το "Τότε που νομίζαμε ότι μπορούμε να παρέμβουμε και να αλλάξουμε τον κόσμο….", σε ενημερώνω πως τόσο εγώ όσο και όλοι μου οι συνάδελφοι ΕΥΤΥΧΩΣ το πιστεύουμε ακόμη.... Είτε είμαστε στην ΠΑΣΚΕ, είτε στη ΔΑΚΕ, είτε στην ΚΝΕ. Άλλωστε τη μόνη "ταμπέλα" που φοράμε όλοι εμείς είναι η ταμπέλα με τη λέξη ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ και δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να την ποδοποτά.
2. Κύριε ΚΟΥΡΟΥΝΑ δεν είχε τύχει να ξαναδιαβάσω τις σκέψεις σας, ούτε φυσικά και γνώριζα το blog σας. Κάποιοι συνάδελφοι εξαγριωμένοι με ενημέρωσαν για τα το αισχρό και υποτιμητικό ύφος που γράφατε για εμάς και θέλησαν μέσω εμού να σας απαντήσουν. Σταματήστε να υβρίζετε και να επιτίθεστε σε μια κοινωνική ομάδα όπως οι εργαζόμενοι και κοιτάξτε μέσω αυτού του blog πως μπορείτε να βοηθήσετε τον τόπο μας και γενικότερα τη χώρα μας αυτές τις δύσκολες μέρες που περνάμε. Καλή η κριτική αλλά πρέπει να γίνεται και με σωστό τρόπο. Με τέτοια κριτική μπορεί να λύσουμε προβλήματα και να διορθώσουμε λάθη..... ΟΧΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΥΦΛΗ ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΑΛΛΑ ΚΟΙΤΩΝΤΑΣ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ!!!! Είμαστε διατεθειμένοι οποτεδήποτε το θελήσετε να σας αποδείξουμε πόσο λάθος εντυπώσεις έχετε σχηματίσει για όλους εμάς!
3. Όσο για εσάς κυρία ΤΟΥΛΑ,θα σας πρότεινα να ανοίξετε έστω για λίγο τα μάτια σας, να κοιτάξετε τριγύρω τη ΔΥΣΤΥΧΙΑ που βασανίζει τους συνανθρώπους μας καθημερινά και σας παρακαλώ να με ενημερώσετε μετά αν και τότε ανατριχιάσατε όπως και τώρα..............

Ανώνυμος είπε...

9:30 η πρώτη απάντηση της κας Σπυριδούλας,15:41 η δεύτερη απάντησή της, το βγαλε και σήμερα το μεροκάματο στο Δήμο και έγραψε και υπερωρίες η κα πρόεδρος.
Πλέρωνε κορόιδο Σαντορινιέ.

ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ ΒΛΑΧΟΥ είπε...

Για την πρώτη απάντησή μου έχεις δίκιο. Εισηγήσου στο Δήμαρχο να μου κόψει 10 λεπτά από το μεροκάματό μου, γιατί όντως από τη δουλειά την έστειλα.
Όσο για τη δεύτερη δεν φταίει κανένας άλλος φταίω εγώ που στις 8:32 μ.μ. (άνοιξε τα μάτια σου και δες) αντί να ασχοληθώ με τα παιδιά μου ασχολούμαι με κάτι υποκείμενα σαν κι εσάς που το μόνο που ξέρετε να κάνετε είναι να προσβάλετε ανθρώπους για να γεμίζετε τις αναούσιες ώρες της ζωής σας...............

Ανώνυμος είπε...

Καλο μηνα παιδια,
χαλαρωστε λιγο μηνας γιορτων και χριστουγεννων.
Οι δημοσιοι υπαλληλοι θα παρουν τις αδειες του
συν μερικες μερες απο τη σημαια, θα ξεκουραστουν λιγο απο τις καταληψεις (οπως καναμε στο σχολειο για να χασουμε μαθημα)
και οταν ερθει ο καινουργιος χρονος θα επιστρεψουν με καινουργιες φασιστικες ιδεες.
Γιατι το να εχεις μια θεση στο δημοσιο σημενει εξουσια.
σφιγγα

Ανώνυμος είπε...

Αν παρακολουθούσατε το έργο της κας προέδρου στο Δήμο, αντι για τρόφιμα θα μαζεύαμε σφουγγάρια να μαζέψει τον ιδρώτα της. Αλλά να ναι καλά τα τραπέζια στους προισταμένους για νάμαστε αργόμισθοι. Δούλεψε λίγο κοπέλα μου, αρκετά το καβάλημα στο καλάμι.

ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ ΒΛΑΧΟΥ είπε...

Kύριε "ΚΟΥΡΟΥΝΑ". Με αφορμή αυτά που γράψατε για τους συναδέλφους μου αναγκάστηκα να σας γράψω ως όφειλα την απάντησή μου. Βέβαια με αυτό τον τρόπο είχα την ευκαιρία να γνωρίσω το blog σας, που δεν σας κρύβω ότι καυτηριάζει πολλά από αυτά που και εμείς θίγουμε. Δεν περίμενα όμως να βρουν χώρο κάποιοι κομπλεξικοί και να βγάλουν όλα τα απωθημένα τους για τους δημόσιους υπαλλήλους.

Αυτό που κατάλαβα και με χαροποιεί ιδιαίτερα είναι ότι εκτός από τις πολύ ενδιαφέρουσες ειδήσεις σας επιτελείτε και κοινωνικό-ψυχαναλυτικό έργο, μιας και δίνετε την ευκαιρία σε κάποιους κομπλεξικούς να βγάλουν τα εσώψυχά τους, να εκτονωθούν και τέλος να βγάλουν ότι κακό και άσχημο κρύβουν μέσα στις ψυχές τους. Κάτι είναι κι αυτό, αφού με αυτό τον τρόπο ο κάθε "ανώνυμος" καταφέρνει να νιώσει έστω και για λίγο καλύτερα.

Αν τώρα νομίζετε πως με κάποιο τρόπο μπορείτε να βοηθήσετε μέσω του blog σας (γιατί από ότι έμαθα σας διαβάζουν αρκετοί) κάντε ένα κάλεσμα στους συμπολίτες μας να φέρουν ότι ο καθένας μπορεί, γιατί πιστέψτε με κάθε μέρα που περνάει όλο και περισσότερες γίνονται οι περιπτώσεις συνανθρώπων μας που χρήζουν άμεσης βοήθειας.

Σας ευχαριστώ

Ανώνυμος είπε...

Πρόσεξες την αλλαγή στη φρασεολογία αλλά και στο στυλ της κουβέντας της, η κα Πρόεδρος;
Διάβασε το πρώτο της σχόλιο και μετά το τελευταίο. Σε λίγο θα ζητήσει από το κοράκι να γίνει το επίσημο όργανο των απόψεων των εργαζομένων στο Δήμο Θήρας. Το ¨Εργαζομένων¨ σε παρένθεση.
Από κει που λέει ότι δεν το γνώριζε το κοράκι (!!!) μεταλλάχτηκε σε ¨το διαβάζουν αρκετοί¨
Από τα αισχρά βρισίδια της ,το γύρισε στο πες και καμία καλή κουβέντα…
Κοίτα να σε τουμπάρει ΚΟΡΑΚΙ και να σε πάει με τα νερά της !
Άλλό-Θρησκος

Ανώνυμος είπε...

Σωστή η τελευταία παρατήρηση.
Τώρα η κουρούνα έγινε καλή και μας φταίει κυρία Πρόεδρος η ... κακούργα η κοινωνία (κομπλεξική που βγάζει τα εσώψυχά της).
Άντε μαζέψου κοπέλα μου και δούλεψε επιτέλους.
Αν σε ανέχονται στο Δήμο, έξω δεν τρώμε κουτόχορτο.

Ανώνυμος είπε...

Μια ερώτηση για την κα Βλάχου :
Στο τμήμα των πολικών γάμων ο Δήμος έχει έναν υπάλληλο που έχει κάνει τρελή περιουσία από αυτό.
Δεν θέλω να γράψω το άνομα του.
Η τιμή που χρεώνει ανά γάμο είναι 150 ευρουδάκια !!!
Είναι γνωστό ότι κάνει 3 γάμους την ημέρα το καλοκαίρι.
Αναφέρομαι στους γάμους που γίνονται εκτός των γραφείων του Δήμου Θήρας. Εντος Δήμου να το πω, είναι Δωρεάν.
Γίνονται πάρα πολλοί γάμοι με θέα κυρίως την καλντέρα σε πάρα πολλά ξενοδοχεία. Η ζήτηση για τις υπηρεσίες ενός ¨πολιτικού Παπά¨ είναι πολύ μεγάλη. Όταν ήταν ξεχωριστός Δήμος η Οια ,έδινε κάτι Ψιχουλακια στον εκεί συνάδελφο . Τώρα δεν δίνει καμία τελετή ….
Μην μου πείτε αγαπητή κυρία ότι τα μοιράζεται με τους συνάδελφους του. Γιατί επί σειρά ετών παρά τις πιέσεις που δεχόταν ακόμη και από τον Ντράστο, δεν ΄΄την μοίραζε την μπαλα΄΄.
Προφανώς θεωρούσε ότι, κάνεις υπάλληλος του τμήματος του δεν έχει τις ικανότητες του.
Τώρα ζει σαν προύχοντας. Γνωρίζεται την έπαυλη που διαθέτει ,ως το φτωχικό του. ( Καρτεράδος )Με 2 μισθούς Δημοσίων Υπάλληλων (της συζύγου)δεν τελειώνει ένα τέτοιο σπίτι σε χρόνο dt
Δεν σας άκουσα ποτέ ως σύλλογο εργαζομένων να του τραβήξετε το αυτί…
Με πολύ ενδιαφέρον θα περιμένω την τοποθέτηση σας ως Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Θήρας
Βίκτωρας

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Βικτωρα ,
η κα Βλαχου έψαξε πολύ, αλλά βρήκε τελικά, τα παλιότερα των υποδημάτων της, είχε και χώρο εκεί ,και απλά , σε έγραψε και σένα ….
Δημότης