Σκέψεις ,ειδήσεις και απόψεις χωρίς χαλιναγώγηση ή άλλα φίλτρα . santokoraki@gmail.com

Στη Σαντορίνη δεν υπάρχει ένα blog που να μπορεί ο κάθε ένας να πει την άποψη του δημοσία.

Σ αυτό το blog θα στέλνεις την άποψη σου και θα την ανεβάζουμε αυτούσια

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Οι Βρυξέλλες απαγορεύουν τα ...Χριστουγεννιάτικα Δέντρα επειδή προσβάλουν τους Μουσουλμάνους!

         Σύντομα και στην Ελλάδα

Μοιάζει με απίστευτο και όμως είναι πέρα για πέρα αλήθεια!! Ποιά πόλη θα είναι η επόμενη; Το Λονδίνο, το Άμστερνταμ, η Στοκχόλμη, η Κοπεγχάγη, η Αθήνα;
Μέχρι πέρυσι στεκόταν περήφανο το ετήσιο χριστουγεννιάτικο δέντρο στο κέντρο της αγοράς Grote στις Βρυξέλλες. Η δημοτική σύμβουλος Bianca Debaets λυπάται για το ότι φέτος το παραδοσιακό δέντρο της αγοράς δεν θα βρίσκεται εκεί. "Υποψιάζομαι ότι η αναφορά στη χριστιανική θρησκεία ήταν ο αποφασιστικός παράγοντας", προσθέτει...

Η πόλη έχει ανακοινώσει ότι δεν θα υπάρχει δέντρο στο Grote Markt φέτος. Το δέντρο θα αντικατασταθεί από σύνθεση λαμπιονιών τα οποία θα σχηματίζουν το αειθαλές δέντρο. Η Debaets δεν είναι ευχαριστημένη με την απόφαση αυτή καθώς βλέπει ότι τα Χριστούγεννα σταδιακά αντικαταστούνται από την ορολογία του "Χειμερινού Εορτασμού!"
"Δεν είναι το ότι το χριστουγεννιάτικο δέντρο αποτελεί ένα χριστιανικό θρησκευτικό σύμβολο, αλλά αποτελεί προφανώς μια αναφορά στα ίδια τα Χριστούγεννα, γεγονός που ατοτελεί και τον λόγο που έχει απαγορευτεί από την αγορά. Και είναι κρίμα."
Η Debaets πιστεύει ότι μια ιστορική και πολυθρησκευτική πόλη όπως οι Βρυξέλλες, θα πρέπει να τηρεί ζωντανές τις ιστορικές παραδόσεις, επιτρέποντας ταυτόχρονα όλες τις ιδεολογίες (ακόμα και τις βίαιες όπως αυτή του Ισλαμ!). "Για πολλούς ανθρώπους (σ.σ. τους μουσουλμάνους), οι οποίοι δεν είναι χριστιανοί, το χριστουγενιάτικο δέντρο αποτελεί προσβολή" καταλήγει.
"Τι θα γίνει στη συνέχεια;" αναρωτιέται η Debaets. "Θα απαγορευθούν τα αυγά από την πόλη επειδή συμβολίζουν το Πάσχα; Αυτό κατάντησαν οι Βρυξέλλες; μια μουσουλμανική πόλη;"
Εν τω μεταξύ, ο Nicolas Dassonville, εκπρόσωπος του Δημάρχου Thielemans, υποστηρίζει ότι "η απαγόρευση δεν είχε καμία σχέση με αντι-θρησκευτικά κίνητρα." (Εδώ γελάμε ελεύθερα!! )
Ωστόσο μετά από όλα αυτά, δεν αποκλείεται να δούμε τον άη βασίλη, αντί να είναι επάνω σε ελκυθρο με τάραντους,... επάνω σε καμήλα! Οι δε χριστιανικές εκκλησίες να φέρουν αντί σταυρού στην κορυφή, κάτι πιο ουδέτερο, ίσως κάτι από ανεμοδείκτη!


Την ίδια στιγμή, μουσουλμανικές ομάδες στην Αγγλία καλούν το Ηνωμένο Βασίλειο να καταργήσει τα Χριστούγεννα! (βλέπε αφίσσα).
HellasOnTheWeb.Org
ellinonpaligenesia.blogspot.gr

0 σχόλια: