Σκέψεις ,ειδήσεις και απόψεις χωρίς χαλιναγώγηση ή άλλα φίλτρα . santokoraki@gmail.com

Στη Σαντορίνη δεν υπάρχει ένα blog που να μπορεί ο κάθε ένας να πει την άποψη του δημοσία.

Σ αυτό το blog θα στέλνεις την άποψη σου και θα την ανεβάζουμε αυτούσια

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Εικοσαετής φυλάκιση σε εφοριακό και επιχειρηματία για κομπίνα στη ΔΟΥ Πύλου


  Ένοχοι κρίθηκαν ο εφοριακός και ο επιχειρηματίας που είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην κομπίνα στη ΔΟΥ Πύλου και η οποία ζημίωσε το δημόσιο κατά 720.000 ευρώ
Ένοχος για απιστία σε βαθμό κακουργήματος κρίθηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο εφοριακός ενώ καταδικάστηκε και ο επιχειρηματίας, οι οποίοι είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στο σκάνδαλο που αποκαλύφθηκε πριν λίγα χρόνια στη ΔΟΥ Πύλου.
Ο εφοριακός, ο οποίος ήταν ελεύθερος και παρέμενε εν ενεργεία, καταδικάστηκε σε 20ετή φυλάκιση για απιστία λόγω του ότι προκάλεσε ζημιά στο δημόσιο ύψους 722.606 ευρώ ενώ η ίδια ποινή κάθειρξης επιβλήθηκε στον επιχειρηματία για ηθική αυτουργία...

Ο υπάλληλος αποκαλύφθηκε ότι από το 2001 έως το 2006 κρατούσε κρυμμένες 57 επιταγές οφειλετών, οι οποίες δεν εισπράχτηκαν από την υπηρεσία. Κατά συνέπεια τα χρήματα έμεναν στον τραπεζικό λογαριασμό των οφειλετών ενώ το χρέος τους φαινόταν ότι είχε αποπληρωθεί.
Ο εφοριακός, ο οποίος αξίζει να σημειωθεί ότι είχε πιαστεί και το 1994 να κάνει το ίδιο αλλά τότε εξόφλησε τα ποσά και το θέμα έληξε εκεί, υποστήριξε ότι έκανε ότι έκανε με καλή πίστη, προκειμένου να διευκολύνει τους οφειλέτες. Μάλιστα στην απολογία του ισχυρίστηκε ότι αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα και ακολουθούσε αγωγή.
 eleftheriaonline.gr

0 σχόλια: