Σκέψεις ,ειδήσεις και απόψεις χωρίς χαλιναγώγηση ή άλλα φίλτρα . santokoraki@gmail.com

Στη Σαντορίνη δεν υπάρχει ένα blog που να μπορεί ο κάθε ένας να πει την άποψη του δημοσία.

Σ αυτό το blog θα στέλνεις την άποψη σου και θα την ανεβάζουμε αυτούσια

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Ραβασάκια σε δημόσιους υπαλλήλους


Είστε σε αναδρομική εφεδρεία, φέρτε πίσω τους μισθούς σας


Δεκάδες εργαζόμενοι του δημοσίου δέχονται ραβασάκια από τις υπηρεσίες τους ότι βρίσκονται σε διαθεσιμότητα από την αρχή του έτους. Ζητούν επιστροφή του 50 - 60% των αποδοχών τους που έλαβαν το 2012

Μπορεί η περσινή εφεδρεία να απέτυχε και η φετινή διαθεσιμότητα στο δημόσιο να μην εφαρμόζεται, όμως οι δύο πολιτικές δεν απέχουν ιδιαίτερα μεταξύ τους.
Όπως παρουσιάζει η εφημερίδα "6 ημέρες", με έκπληξη κατά τις τελευταίες ημέρες, δεκάδες μόνιμοι υπάλληλοι του δημοσίου λαμβάνουν ραβασάκια από τις υπηρεσίες τους ότι βρίσκονται ήδη σε διαθεσιμότητα εδώ και έναν χρόνο και καλούνται ουσιαστικά να επιστρέψουν το 50 - 60% του εισοδήματός τους που έλαβαν το 2012, ως εργαζόμενοι κανονικά στις υπηρεσίες τους....

Και μετά την δωρεάν 12μηνη εργασία, τίθενται χρονοδιάγραμμα σε έναν χρόνο, δηλαδή στα τέλη του 2013, οι εν λόγω υπάλληλοι να συνταξιοδοτηθούν υποχρεωτικά.
Να σημειωθεί ότι οι δεκάδες δημόσιοι υπάλληλοι, τους οποίους αφορά το μέτρο, είναι μόνιμοι και όχι Ιδιωτικού Δικαίου.
Από την τυφλή εφαρμογή ενός καταργηθέντος στην πράξη νόμου, δεν ξέφυγε ούτε ανάπηρος υπάλληλος, αλλά ούτε υπηρεσίες - όπως είναι οι εφορίες - οι οποίες υποτίθεται, εξαιρέθηκαν του μέτρου της εφεδρείας, προκειμένου να συμβάλλουν στην δημοσιονομική ισορροπία της χώρας.
Υπενθυμίζεται πως η εργασιακή εφεδρεία αφορούσε σε προσυνταξιοδοτικό καθεστώς όσων ήθελαν δύο έτη εργασίας ακόμη για συνταξιοδότηση.
Σε αναδρομική διαθεσιμότητα εφοριακός
Για να βγάλει η αρμόδια διευθύντρια του υπουργείου Οικονομικών σε εφεδρεία εφοριακό - απόφαση που υπογράφει και ο αρμόδιος Γενικός Γραμματέας Γ. Μέργος - εικάζει ότι η υπάλληλος πληροί τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης σε έναν χρόνο από τώρα, γιατί έκανε αίτηση αναγνώρισης χρόνου στον ιδιωτικό τομέα.
Έστω και αν τελικά, δεν αναγνώρισε αυτό τον χρόνο και επισήμως, η υπηρεσία του δεν γνωρίζει τον συνολικό χρόνο ασφάλισης και το σε ποια συνταξιοδοτική κατηγορία ανήκει...
Ουσιαστικά και πέραν της αναδρομικής εφεδρείας με ένα καταργηθέντα, στην πράξη νόμο, η υπηρεσία κάνει χρήση στοιχείων άλλης υπηρεσίας, εν προκειμένω του ΙΚΑ, ως μη όφειλε ή / και παρανόμως, προκειμένου να ελαφρύνει το δημόσιο και να ικανοποιηθεί η τρόικα.
 news247.gr

0 σχόλια: