Σκέψεις ,ειδήσεις και απόψεις χωρίς χαλιναγώγηση ή άλλα φίλτρα . santokoraki@gmail.com

Στη Σαντορίνη δεν υπάρχει ένα blog που να μπορεί ο κάθε ένας να πει την άποψη του δημοσία.

Σ αυτό το blog θα στέλνεις την άποψη σου και θα την ανεβάζουμε αυτούσια

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Αλ. Παπαρήγα: «Όχι» σε κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ

 «Σήμερα είμαστε και θα είμαστε μαζί με το λαό, στην πρώτη γραμμή γιατί και μόνο η εφαρμογή των μέτρων που πάρθηκαν με τα Μνημόνια είναι πραγματική κόλαση, χώρια στα καινούργια που μας περιμένουν αν δεν υπάρξει αποφασιστική αντεπίθεση ρήξης και ανατροπής» υπογράμμισε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, στην εκδήλωση της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής (ΚΟΑ) του κόμματος, για την επέτειο των 94 χρόνων από την ίδρυση του ΚΚΕ, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας....
Η κ. Παπαρήγα είπε ότι το ΚΚΕ υπέστη εκλογικά και πολιτικά τραύματα, προσθέτοντας «για σκεφθείτε το ΚΚΕ να δίνει ψήφο εμπιστοσύνης ή να μετέχει σε μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ που ενώ στα χαρτιά δεν αμφισβητεί το μονοπωλιακό-καπιταλιστικό χαρακτήρα της ΕΕ, στην πράξη αμφισβητεί μόνο τη γερμανική κυριαρχία στην ευρωζώνη. Τον ΣΥΡΙΖΑ που αποδίδει στον νεοφιλελευθερισμό τους αντιλαϊκούς στόχους της ΕΕ, δίνοντας έτσι συγχωροχάρτι στους σοσιαλδημοκράτες συμμάχους, στις δικές του δυνάμεις που τάχθηκαν υπέρ της ΕΕ και της συμμετοχής της Ελλάδας σ' αυτήν».
«Για σκεφθείτε το ΚΚΕ να στηρίζει ή να μετέχει σε μια κυβέρνηση που κινείται στην γραμμή της ΕΕ του ευρωστρατού. Σε μια κυβέρνηση που διατυμπανίζει την εθνική ανεξαρτησία και αξιοπρέπεια την ίδια ώρα που η ΕΕ έχει αποφασίσει την προτεραιότητα του ιμπεριαλιστικού κοινοτικού δικαίου έναντι του εθνικού. Σε μια κυβέρνηση που θεωρεί ότι υπάρχουν καλά μονοπώλια, καλοί καπιταλιστές. Σε μια Ε.Ε. που υποστηρίζει ως επίσημη ιδεολογία την εξίσωση του φασισμού με τον κομμουνισμό, που υποστηρίζει τον αποκλεισμό της Κούβας» πρόσθεσε η κ. Παπαρήγα.
Αναφερόμενη στις διακηρύξεις άλλων κομμάτων κυρίως, της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, η κ. Παπαρήγα είπε ότι «η ανάκαμψη όταν έλθει θα πατήσει επί πτωμάτων, στα ερείπια των κοινωνικών δικαιωμάτων, στη σχετική και απόλυτη εξαθλίωση».
«Δεν γυρίζουμε πίσω. Όσοι πιστεύουν ότι μπορεί να ξαναγυρίσουμε έστω στο 2000, το 2009 θα την πάθουν σαν την γυναίκα του Λοτ. Γι' αυτό έγιναν τα Μνημόνια τα πρόσφατα και τα αυριανά, για να εξασφαλίσουν την μέγιστη κερδοφορία σε συνθήκες που ο καπιταλιστικός ανταγωνισμός θα κλείνει και νέες επιχειρήσεις σε όφελος των ισχυρότερων» υπογράμμισε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ.
Η κ. Παπαρήγα ανέφερε στην ομιλία της ότι το ΚΚΕ έχει διαπράξει λάθη «που πρώτοι απ' όλους τα πληρώσαμε ακριβά, και χωρίς να τα δικαιολογούμε, ξεκαθαρίζουμε, δεν ήταν λάθη από επιλογή να προδώσουμε το λαό, δεν ήταν λάθη από δειλία και φόβο μπροστά στις θυσίες. Τα αστικά κόμματα δεν κάνουν λάθη;».
 

0 σχόλια: