Σκέψεις ,ειδήσεις και απόψεις χωρίς χαλιναγώγηση ή άλλα φίλτρα . santokoraki@gmail.com

Στη Σαντορίνη δεν υπάρχει ένα blog που να μπορεί ο κάθε ένας να πει την άποψη του δημοσία.

Σ αυτό το blog θα στέλνεις την άποψη σου και θα την ανεβάζουμε αυτούσια

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

ΠΟΤ: Στο 3%-4% η αύξηση του τουρισμού το 2013, ποιοι "άφησαν" τα περισσότερα λεφτά το 2012

Στο 4% σταθεροποιήθηκε η 
αύξηση των αφίξεων παγκοσμίως το 2012, ξεπερνώντας όπως έχουμε αναφέρει ξανά τον “μαγικό” αριθμό του ενός δισ. και με κυριότερο χαρακτηριστικό την πιο δυναμική ανάπτυξη των αναδυόμενων αγορών έναντι των...

...ανεπτυγμένων, αύξηση 4,% έναντι 3,6%. Περαιτέρω ανάπτυξη της παγκόσμιας τουριστικής οικονομίας προβλέπεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού και για το 2013, με τις αρχικές προβλέψεις να την τοποθετούν μεταξύ 3% και 4%....
Ασία και Ειρηνικός ήταν οι περιοχές με την μεγαλύτερη ανάπτυξης, γύρω στο 7%, ενώ σε περιφερειακό επίπεδο, η Βόρειος Αφρική και η και η Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, είχαν τα πρωτεία, με 9% και 8% αντίστοιχα.
Για τη Νότιο Ευρώπη, επισημαίνεται ότι κινήθηκε με ποσοστό αύξησης μόλις 2%, το οποίο θεωρείται ως εξισορρόπηση των πολύ καλών ποσοστών που είχε το 2011, κυρίως λόγω της αραβικής Άνοιξης.
Για το 2013, καλύτερες είναι οι προβλέψεις για την Ασία και τον Ειρηνικό, με αύξηση 5% έως 6%, για την Αφρική με +4% έως +6% και από εκεί και πέρα η Β. και Ν. Αμερική μεταξύ του 3% και 4%, η Ευρώπη με 2% έως 3% και η Μέση Ανατολή με ευρύτερο φάσμα από 0 έως 5%.
Πολύ ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα στοιχεία του ΠΟΤ για τις αγορές προέλευσης τουριστικών δαπανών. Τις χώρες δηλαδή των οποίων οι πολίτες δαπανούν τα περισσότερα χρήματα στα ταξίδια τους.
Τα μεγαλύτερα και πιο εντυπωσιακά ποσοστά προήλθαν από την Κίνα με 42% και τη Ρωσία με 31%.
Πολύ σημαντικές αυξήσεις κατεγράφησαν σε μικρότερες αγορές που όμως χρήζουν στενότερης παρακολούθησης για τα επόμενα χρόνια. Τέτοιες αγορές - και προσέξτε λίγο, κάποιες χώρες - ήταν η Βενεζουέλα (+31%), η Πολωνία (+19%), οι Φιλλιπίνες (+17%), η Μαλαισία (+15%), η Σαουδική Αραβία (+14%), το Βέλγιο (+13%), Νορβηγία και Αργεντινή (+12% αμφότερες), Ελβετία και Ινδονησία (+10%).
 tourismlobby.blogspot.gr

0 σχόλια: