Σκέψεις ,ειδήσεις και απόψεις χωρίς χαλιναγώγηση ή άλλα φίλτρα . santokoraki@gmail.com

Στη Σαντορίνη δεν υπάρχει ένα blog που να μπορεί ο κάθε ένας να πει την άποψη του δημοσία.

Σ αυτό το blog θα στέλνεις την άποψη σου και θα την ανεβάζουμε αυτούσια

Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Τέλος χρόνου για τους αιώνιους φοιτητές - Διαγράφονται στα 8 χρόνια!


 Τέλος χρόνου για τους αιώνιους φοιτητές - Διαγράφονται στα 8 χρόνια!

- Πάνω απο 18.000 φοιτητές έχει διαγράψει τα τελευταία χρόνια το ΤΕΙ Αθήνας
- Προβλέπεται διαγραφή από τα μητρώα για όσους είναι άνω των 26
- Δείτε αναλυτικά για ποιους χτυπά το ...κουδούνι τους σχολάσματος
Τελειώνει ο χρόνος για χιλιάδες φοιτητές που παραμένουν εδώ και χρόνια στα μητρώα των ΑΕΙ και ΤΕΙ.
Σύμφωνα με τις νέες θεσμικές διατάξεις για τα ΑΕΙ, με διαγραφή απειλείται άμεσα όποιος φοιτητής συμπληρώνει το 8ο έτος σπουδών σε τετραετή προγράμματα σπουδών, ή δέκα σε πενταετή προγράμματα Πολυτεχνείων και Γεωπονικών Τμημάτων....

Σύμφωνα με τον Τύπο της Κυριακής, τα τελευταία χρόνια το ΤΕΙ Αθηνών έχει διαγράψει περισσότερους από 18.000 φοιτητές ενώ την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά χιλιάδες φοιτητές ΑΕΙ, άνω των 26 θα δουν την πόρτα εξόδου από τα πανεπιστημιακά ιδρύματα.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ελάχιστα είναι τα ιδρύματα που έχουν προχωρήσει σε αυτόματη διαγραφή φοιτητών επειδή παρέλειψαν να ανανεώσουν την εγγραφή τους για δύο συνεχόμενα εξάμηνα. Η διάταξη αυτή υπήρχε και στον παλαιό νόμο-πλαίσιο, όμως παρέμεινε “νεκρή” ενώ τόσο η Μαριέττα Γιαννάκου το 2007 όσο και η Άννα Διαμαντοπούλου το 2011 προσπάθησαν να την “αναστήσουν”.
                                         Ποιοι φεύγουν
- Οι φοιτητές που κατά το τέλος του ακαδημαϊκού έτους 2011-2012 (Ιούλιος 2012) θα έχουν συμπληρώσει 2ν+1 έτη σπουδών (όπου ν=4 έτη και 2ν= 8 έτη) θα διατηρούν τη φοιτητική ιδιότητά τους έως και το τέλος του ακαδημαϊκού έτους 2013-2014.
- Οι φοιτητές που κατά το τέλος του ακαδημαϊκού έτους 2011-2012 (Ιούλιος 2012) θα έχουν συμπληρώσει ν+2 έτη σπουδών θα διατηρούν τη φοιτητική τους ιδιότητα έως και το τέλος του ακαδημαϊκού έτους 2014-2015.
- Οι φοιτητές που κατά το τέλος του ακαδημαϊκού έτους 2011-2012 (Ιούλιος 2012) δεν θα έχουν συμπληρώσει  ν+2 έτη σπουδών θα διατηρούν τη φοιτητική τους ιδιότητα  για το διπλάσιο χρόνο σπουδών σε σχέση με τα κανονικά έτη σπουδών.
 gr.news.yahoo.com

0 σχόλια: