Σκέψεις ,ειδήσεις και απόψεις χωρίς χαλιναγώγηση ή άλλα φίλτρα . santokoraki@gmail.com

Στη Σαντορίνη δεν υπάρχει ένα blog που να μπορεί ο κάθε ένας να πει την άποψη του δημοσία.

Σ αυτό το blog θα στέλνεις την άποψη σου και θα την ανεβάζουμε αυτούσια

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Άνοιξε τις πύλες της η διεθνής έκθεση τουρισμού FITUR 2013 στη Μαδρίτη

  Λιγότερος χώρος, ίδιες εθνικές συμμετοχές, περισσότερες καινοτομίες

- "Καταιδρωμένη" πλην στοιχειωδώς αξιοπρεπής η ελληνική συμμετοχή 
Θετικό γενικώς το κλίμα που διαμορφώνεται για τη νέα χρονιά από τις προβλέψεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού.
 Ωστόσο, η μεταβολή της πολιτικής πολλών μεγάλων προορισμών και
 τουριστικών οργανισμών για αναθεώρηση των συμμετοχών τους στις μεγάλες διεθνείς εκθέσεις είναι εμφανής στους χώρους της FITUR, με τις μεν κρατικές συμμετοχές να είναι στα ίδια περίπου επίπεδα με πέρυσι, ελαφρώς μειωμένες, αλλά με τον δεσμευμένο εκθεσιακό χώρο, να είναι λιγότερος κατά περίπου 30%....

Αισθητή είναι φέτος η απουσία μεγάλων τουριστικών οργανισμών της ισπανικής αγοράς.
Με την ψυχή στο στόμα, πάλι, η συμμετοχή του ΕΟΤ, καθώς ο πρόχειρος διαγωνισμός για την κατασκευή του περιπτέρου είχε βγει άγονος και επελέγη η λύση της απευθείας διαπραγμάτευσης με τον κατασκευαστή της έκθεσης, λίγες μέρες πρν τα εγκαίνια. Κάποιοι έχασαν λίγα χρόνια από τη ζωή τους, αλλά η Ελλάδα έχει τελικά περίπτερο και τηρουμένων των συνθηκών, μάλλον αξιοπρεπές.
Και μάλιστα σε δεσπόζουσα  θέση και με σχετικά καλή ροή επισκεπτών τις δύο πρώτες μέρες.
Τον ΕΟΤ εκπροσωπεί ο Α. Φιορεντίνος, μέλος του δ.σ. του Οργανισμού, αντιπρόεδρος του ΞΕΕ και γ.γ. της ΠΟΞ.
Μέχρι το τέλος της έκθεσης θα υπάρχουν και οι πρώτες ενδείξεις για τις τάσεις που υπάρχουν για Ελλάδα, όχι μόνον από την ισπανική αγορά.
Καινοτομία στη FITUR, η ενθάρρυνση των εκθετών και συνεκθετών να κάνουν μεγάλες προσφορές για το κοινό, τις δύο τελευταίες μέρες της έκθεσης, σε μία προσπάθεια να τονώσουν την επισκεψιμότητα. Υλοποιείται, μάλιστα, ειδική διαφημιστική εκστρατεία με αυτή τη διάσταση.
Θυμίζουμε ότι και η ITB φέτος, για πρώτη φορά στην ιστορία της, θα επιτρέψει σε εκθέτες και συνεκθέτες να πραγματοποιούν πωλήσεις κατά τη διάρκεια των ημερών που η έκθεση του Βερολίνου θα είναι ανοικτή για το κοινό.
Η Ισπανία, σύμφωνα με τα πρώτα στατιστικά στοιχεία του 2012, κρατήθηκε σε θετικά πρόσημα, ενώ ο εξερχόμενος τουρισμός επηρρεάζεται ως ένα βαθμό από την οικονομική κρίση.
Δυναμική είναι και φέτος η παρουσία στην έκθεση hosted buyers και επαγγελματιών από τις ισπανόφωνες αγορές της Λατινικής Αμερικής και από τη Βραζιλία, ενώ από πλευράς προορισμών, πιο επιθετικά κινούνται φέτος η Τουρκία, η Πολωνία και η Νορβηγία.
 tourismlobby.blogspot.gr

0 σχόλια: