Σκέψεις ,ειδήσεις και απόψεις χωρίς χαλιναγώγηση ή άλλα φίλτρα . santokoraki@gmail.com

Στη Σαντορίνη δεν υπάρχει ένα blog που να μπορεί ο κάθε ένας να πει την άποψη του δημοσία.

Σ αυτό το blog θα στέλνεις την άποψη σου και θα την ανεβάζουμε αυτούσια

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Για παράνομη δωροληψία κατηγορείται επισήμως ο Σαρκοζί


Για παράνομη δωροληψία κατηγορείται επισήμως ο Σαρκοζί

Στο μικροσκόπιο της γαλλικής δικαιοσύνης, μπαίνει και επισήμως ο Νικολά Σαρκοζί.
Οπως γνωστοποίησαν οι δικηγόροι του, από το βράδυ της Πέμπτης, ο Γάλλος πρώην Πρόεδρος κατηγορείται και επισήμως από τις γαλλικές Αρχές -ενώπιον των οποίων σύντομα θα κληθεί να δώσει προανακριτικές εξηγήσεις- ότι κατά την προεκλογική εκστρατεία του 2007 εισέπραξε παράνομες δωρεές ύψους χιλιάδων ευρώ από την Λιλιάν Μπετανκούρ, κληρονόμο της L'Oreal και θεωρούμενη ως πλουσιότερη γυναίκα της Γαλλίας.....

Ο δικαστής Ζαν Μισέλ Ζεντίλ (Jean-Michel Gentil) που προϊσταται της ανακριτικής διαδικασίας, κλήτευσε αιφνιδίως τον κ. Σαρκοζί σε κατ' αντιπαράσταση εξέταση με μπάτλερ της κυρίας Μπετανκούρ, ονόματι Πασκάλ Μπονφουα (Pascal Bonnefoy), στο Μπορντώ.
Κατόπιν της ακροαματικής διαδικασίας, η εγκαλούσα αρχή ανακοίνωσε ότι ο πρώην Πρόεδρος τίθεται και επισήμως υπό ανάκριση με την κατηγορία της εκμετάλλευσης ανθρώπου ευρισκομένου εν αδυναμία, εν προκειμένω για εκμετάλλευση αδυναμίας της -σήμερα 90χρονης- Λιλιάν Μπετανκούρ.
Δημοσιεύματα του γαλλικού Τύπου που είχαν αναδείξει αρχικά την υπόθεση, υπεστήριζαν ότι στελέχη του Νικολά Σαρκοζί είχαν εισπράξει από ανθρώπους της Μπετανκούρ, το ποσό των 150.000 ευρώ ως ενίσχυση για την (τελικά νικηφόρο) προεκλογική καμπάνια του 2007.
Ο ίδιος ο Σαρκοζί έχει απορρίψει ως κουτσομπολιά τις σχετικές αιτιάσεις.
Οι δικηγόροι του δημοσιοποίησαν την πρόθεση του εντολέα τους να «ασκήσει άμεσα προσφυγή» κατά της απόφασης, την οποία χαρακτηρίζουν «άδικη και ανυνάρτητη».
 

0 σχόλια: