Σκέψεις ,ειδήσεις και απόψεις χωρίς χαλιναγώγηση ή άλλα φίλτρα . santokoraki@gmail.com

Στη Σαντορίνη δεν υπάρχει ένα blog που να μπορεί ο κάθε ένας να πει την άποψη του δημοσία.

Σ αυτό το blog θα στέλνεις την άποψη σου και θα την ανεβάζουμε αυτούσια

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟ να χαθεί στα ψιλά γράμματα!


Γράφει ο Δημήτρης Καμπανός
Το νέο, που δεν αποτελεί προσωπικά νέο, αλλά είχε προβλεφθεί τις ημέρες της απεργίας στο Δήμο Θήρας, τότε που ξεπουλήθηκε η καθαριότητα στην ιδιωτική εταιρεία, Ελληνική Βιομηχανία Περιβαλλοντικών Συστημάτων ΑΕΒΕ – HELESI είναι πλέον γεγονός.Πριν όμως αναφερθώ στα ...δικά μας, παραθέτω εμβόλιμα μερικά από τα άρθρα που θα σας γνωρίσουν τον Ιδιώτη Εργολάβο που ανέλαβε την αποκομιδή σκουπιδιών στη Σαντορίνη.
(Ποια είναι η εταιρεία που κέρδισε τον διαγωνισμό για τα σκουπίδια στη Σαντορίνη? http://ixnos.blogspot.gr/2012/05/blog-post_2875.html, http://www.prlogos.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=240, http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=33149 ).
     Στα δικά μας τώρα, και στον εκπρόσωπο της εν λόγω εταιρείας στη Σαντορίνη, κ. Κουκούλη, αν δεν κάνουμε λάθος το όνομα.
ΑΠΟΚΛΕΙΟΥΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
     Η HELESI εκπροσωπούμενη από τον κ. Κουκουλη, έναν συνεργάτη του και μια γραμματέα απέκτησαν προσφάτως έδρα, στα πρώην γραφεία της ΔΕΠΟΤΑ Θήρας στον Καρτεράδο. Εκεί στήθηκε το στρατηγείο και από εκεί όλα δείχνουν, ότι θα διοικείται η καθαριότητα φέτος. Ήδη έχει ξεκινήσει η ανάγνωση των αιτήσεων που κατατέθηκαν προ 1ος μήνα στα γραφεία του Δήμου από τους υποψήφιους εργαζόμενους...

     Αλλά όλως παραδόξως και χωρίς καμία περαιτέρω ενημέρωση συνεχίζεται η παραλαβή (πλάγια οδός ίσως) και νέων αιτήσεων στον Καρτεράδο.
   Το σημαντικό γεγονός όμως είναι, ότι ο εργολάβος προφασιζόμενος οργανωτικό πρόβλημα της εταιρείας και χωρίς καμία ενημέρωση έχει προχωρήσει στον αποκλεισμό των εργαζόμενων άνω των 50 χρόνων.
   Η άποψη αυτή του εργολάβου στηρίζεται στο ότι ΟΑΕΔ και ΙΚΑ, κατά τα λεγόμενα του εκπρόσωπου του, υποχρεώνουν την ιδιωτική εταιρεία να ασφαλίζει για μεγαλύτερο, της σύμβασης της, χρονικό διάστημα τους μεσήλικες εργαζόμενους.
   Για συμφέροντα και όχι μόνο θα μπορούσε να μιλήσει κανείς, αν συνυπολογίσει ότι ένας νεότερος και χωρίς οικογενειακά βάρη εργαζόμενος, κοστίζει μηνιαία πολύ λιγότερα στον ιδιώτη. Πράγμα το οποίο παλιότερα δεν συνέβαινε, όταν η καθαριότητα ήταν εξ' ολόκληρου στα χέρια του Δήμου.
   Ακόμα και για κοινωνικό ρατσισμό θα γινόταν αναφορά να δεν γνωρίζαμε όλοι, πως χειρίζονται τα θέματα οι ιδιωτικές εταιρείες, που αυτοσκοπός τους είναι το υπερκέρδος. Βέβαια εδώ μπορούμε να διαπιστώσουμε ιδίοις όμμασι τι κρύβεται πίσω από την άποψη των 3 κομμάτων που υποστηρίζουν ως αναπτυξιακό το ξεπούλημα των πάντων σε ιδιώτες. Εάν ο αποκλεισμός μερίδας του λαού λόγω ηλικίας δεν είναι κοινωνική αδικία και δεν χρήζει καταγγελίας από την διοίκηση του Δήμου τότε μπορούμε να υποθέσουμε ότι και ο Δήμος με πρωταίτιο τον δήμαρχο Θήρας υποθάλπει τέτοιες ρατσιστικές συμπεριφορές.
   Ο αποκλεισμός αυτός έρχεται να επιβεβαιώσει όλες τις προβλέψεις που έλεγαν ότι ο ιδιώτης θα είναι αδίστακτος και σύντομα θα βρεθούν πολλοί συμπατριώτες μας χωρίς δουλειά.
   Τέλος τα γραφεία στον Καρτεράδο, σύμφωνα με πληροφορίες ανήκουν στο Δήμο Θήρας και δεν υπάρχει τουλάχιστον μέχρι σήμερα απόφαση ΔΣ για την εκμίσθωση ή παραχώρηση γραφείων στην ιδιωτική εταιρεία καθαριότητας.
   Τα ερωτήματα που γεννώνται ζητούν απάντηση από τον Δήμο Θήρας και το ΔΣ και τον Δήμαρχο, μόνο ως υπαιτιότητας τους λόγω της απόφασης ξεπουλήματος της καθαριότητας, αλλά και ως μόνους αρμόδιους να επανορθώσουν.
Δημήτρης Καμπανός
neasantorinis.gr

0 σχόλια: