Σκέψεις ,ειδήσεις και απόψεις χωρίς χαλιναγώγηση ή άλλα φίλτρα . santokoraki@gmail.com

Στη Σαντορίνη δεν υπάρχει ένα blog που να μπορεί ο κάθε ένας να πει την άποψη του δημοσία.

Σ αυτό το blog θα στέλνεις την άποψη σου και θα την ανεβάζουμε αυτούσια

Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Γερμανός αστυνομικός θα είναι «τα μάτια και τα αυτιά» των Γερμανών στο αεροδρόμιο Ηρακλείου.


Μπότα Γερμανού αξιωματικού της Αστυνομίας πατάει στο αεροδρόμιο Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης»! Κι όχι μόνο πατάει αλλά θα παραμείνει, αποκτώντας και το δικό του γραφείο, πλησίον των Ελλήνων συναδέλφων του που αποτελούν την ελληνική δύναμη του αστυνομικού τμήματος αερολιμένα.
Η πρωτοφανής για τα τοπικά χρονικά «απόβαση» της... γερμανικής αστυνομίας στο αεροδρόμιο Ηρακλείου επιβεβαιώνεται από «πήγες» του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, από όπου και εστάλη η σχετική διαταγή στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου για την άφιξη του Γερμανού αστυνομικού. Mάλιστα ο ένστολος Γερμανός βαφτίζεται ως «σύνδεσμος» από τις ελληνικές διωκτικές Αρχές....

Η απόφαση για την τοποθέτηση του ελήφθη πριν από αρκετές ημέρες και προσπάθησε να κρατηθεί ως επτασφράγιστο μυστικό, λόγω της εθνικότητας του αξιωματικού και των συνθηκών που επικρατούν στη χώρα μας και για τις οποίες αρκετοί θεωρούν ότι ευθύνεται η Γερμανία.
Η παρουσία του και ο ρόλος που θα έχει σε ελληνικό έδαφος δημιουργεί όμως πολλά ερωτήματα σε αστυνομικούς της τοπικής ΕΛ.ΑΣ, παρά τις διαβεβαιώσεις από υψηλόβαθμα στελέχη του Σώματος ότι πρόκειται για «σύνδεσμο» χωρίς ουσιαστικά αστυνομικές αρμοδιότητες. Αστυνομικοί πάντως εξέφρασαν το φόβο τους ότι ο Γερμανός συνάδελφός τους δεν θα είναι ένα τυχαίο πρόσωπο σε έναν τυχαίο χώρο, όπως αυτός του αεροδρομίου, που αποτελείται από ευαίσθητους τομείς.
Θεωρούν ότι θα έχει την κατάλληλη εκπαίδευση και θα είναι επί της ουσίας το «αυτί και το μάτι» για τα συμφέροντα της χώρας του σε ένα αεροδρόμιο, όπως αυτό του Ηρακλείου, που δέχεται χιλιάδες τουρίστες κάθε καλοκαίρι. «Με την ίδια λογική, αφού πρόκειται για σύνδεσμο που θα βοηθήσει το έργο των αστυνομικών του Ηρακλείου, θα πρέπει να υπάρχει και σύνδεσμος από την Ρωσία, από την Ολλανδία, τη Βρετανία κοκ» σχολίασε με νόημα αξιωματικός, προσθέτοντας ότι όλα αυτά τα χρόνια η αστυνομική εργασία στον αερολιμένα γινόταν χωρίς την παρουσία συνδέσμου, καθώς το ρόλο αυτό τον έχουν τα προξενεία των χωρών στο Ηράκλειο και οι πρεσβείες στην Αθήνα.
Υψηλόβαθμα στελέχη λένε, όπως προαναφέρθηκε, ότι ο αξιωματικός από τη Γερμανία θα είναι ο σύνδεσμος της χώρας μας με τη χώρα του, της ελληνικής με τη γερμανική αστυνομία. Για παράδειγμα εάν εντοπιστεί κάποιος επιβάτης που έχει πλαστό διαβατήριο και επιθυμεί να ταξιδέψει προς κάποιο γερμανικό αεροδρόμιο, εκείνος θα μεσολαβεί ώστε να δοθούν πληροφορίες για τον παράνομο επιβάτη από τις γερμανικές Αρχές προς τις ελληνικές και να ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες.
Η άφιξή του, σύμφωνα με πληροφορίες από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, θα είναι στις αρχές του Απρίλη. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Γερμανός αξιωματικός θα... πιάσει δουλειά στις 3 Απριλίου και στον αερολιμένα Ηρακλείου θα παραμείνει έως τα τέλη του καλοκαιριού, μέχρι την ολοκλήρωση της θερινής περιόδου.
Μάλιστα, εάν χρειαστεί να μεταβεί σε χώρο του ΚΑΗΚ όπου η πρόσβαση δεν είναι ελεύθερη, τότε γίνεται παρουσία αστυνομικού που υπηρετεί στο τμήμα του αερολιμένα. Σύμφωνα με τις απόψεις των ίδιων αξιωματικών, «γερμανικός σύνδεσμος» υπάρχει ήδη στα αεροδρόμια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, ενώ παραμένει άγνωστο εάν θα υπάρξουν και άλλοι ... σύνδεσμοι με τη Γερμανία και στα υπόλοιπα αεροδρόμια της Κρήτης και της χώρας.
"Γερμανοί αστυνομικοί εκτελούν υπηρεσία στα αεροδρόμια Ελ. Βενιζέλος και Μακεδονία, με δυνατότητα ακόμη και προέλεγχου ταξιδιωτικών εγγράφων πολιτών που ταξιδεύουν προς γερμανικές πόλεις. Ανάλογα κλιμάκια Ελλήνων αστυνομικών υπάρχουν σε γερμανικά αεροδρόμια προκειμένου να ενισχύσουν με παρόμοιο τρόπο τους ελέγχους. Πρόκειται για διμερή συμφωνία Ελλάδας και Γερμανίας που έχει σκοπό τον περιορισμό της παράνομης μετανάστευσης, κυρίως από τα ελληνικά αεροδρόμια. Ο ρόλος αυτών των αστυνομικών είναι κατ' αρχάς συμβουλευτικός" τόνισε αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ που ρωτήθηκε για το θέμα.

"ΠΑΤΡΙΣ" - Θ.Περβολαράκης
  defencenet.gr

0 σχόλια: