Σκέψεις ,ειδήσεις και απόψεις χωρίς χαλιναγώγηση ή άλλα φίλτρα . santokoraki@gmail.com

Στη Σαντορίνη δεν υπάρχει ένα blog που να μπορεί ο κάθε ένας να πει την άποψη του δημοσία.

Σ αυτό το blog θα στέλνεις την άποψη σου και θα την ανεβάζουμε αυτούσια

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Παγκόσμια πρωτιά για την Εσθονία στην ηλεκτροκίνηση


solar car
Εσθονία είναι η βορειότερη χώρα από τις τρείς Βαλτικές χώρες (Λιθουανία, Λετονία, Εσθονία) με πληθυσμό μονάχα 1.3 εκατομμύρια κατοίκους και συνολική έκταση περίπου όσο η Μακεδονία και η Θράκη μαζί.
Ωστόσο αυτό δε στάθηκε εμπόδιο στο να είναι η πρώτη χώρα στο κόσμο που απέκτησε το πρώτο εθνικό δίκτυο ταχείας φόρτισης ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων σύμφωνα με την Εσθονική κυβέρνηση.....

Με τη βοήθεια της πολυεθνικής εταιρίας ABB, που ασχολείται με το τομέα της ηλεκτρικής τεχνολογίας και του αυτοματισμού, η Εσθονική κυβέρνηση τοποθέτησε 165 σταθμούς γρήγορης φόρτισης σε ολόκληρη την Εσθονία. Σύμφωνα με την ABB, οι φορτιστές που λειτουργούν με συνεχές ρεύμα, εγκαταστάθηκαν σε μέρη με τουλάχιστον 5.000 κατοίκους αλλά και πάνω σε αυτοκινητοδρόμους, σε απόσταση το πολύ 60 χιλιόμετρα ο ένας από τον άλλο, για να εξασφαλιστεί ότι ένα ηλεκτροκίνητο όχημα θα μπορεί να διασχίσει την Εσθονία χωρίς να υπάρξουν εξτρά προβλήματα ταλαιπωρίας.
Το πρόγραμμα χρηματοδοτήθηκε από την πώληση 10 εκατομμυρίων αδειών εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα από την Εσθονική κυβέρνηση στην Ιαπωνική εταιρία αυτοκινήτων Mitsubishi. Εξαιτίας της ίδιας συμφωνίας, που υπεγράφη το 2011, η Mitsubishi παρείχε στη πρωτεύουσα της Εσθονίας Ταλίν πάνω από 500 ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα και χρηματοδότησε σύστημα επιδοτούμενης αγοράς ηλεκτροκίνητων οχημάτων από τους Εσθονούς.
Για την ώρα, κάθε καινούριος φορτιστής αντιστοιχεί σε μόλις 3.5 ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα, καθώς στους δρόμους της Εσθονίας κυκλοφορούσαν το 2012 μονάχα 620. Πάντως η ABB ελπίζει τη φετινή χρονιά ο αριθμός των ηλεκτροκίνητων οχημάτων στην Εσθονία να ξεπεράσει τα 1000.
ecotimes.gr

0 σχόλια: