Σκέψεις ,ειδήσεις και απόψεις χωρίς χαλιναγώγηση ή άλλα φίλτρα . santokoraki@gmail.com

Στη Σαντορίνη δεν υπάρχει ένα blog που να μπορεί ο κάθε ένας να πει την άποψη του δημοσία.

Σ αυτό το blog θα στέλνεις την άποψη σου και θα την ανεβάζουμε αυτούσια

Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

Εσκί-Σεχίρ:Ευτυχώς που δεν το κρατήσαμε στη Μικρασιατική εκστρατεία διότι θα το είχαμε καταστρέψει.

Κοιτάξτε φίλοι μου εμφάνιση μιας επαρχιακής τουρκικής πόλης σήμερα.Το Εσκί-Σεχίρ.Τα λόγια είναι περιττά. Μόνο θλίψη για την κατάντια των δικών μας αστικών κέντρων προκαλεί
η σύγκριση.

Θα το πω με μία πικρία αλλά ευτυχώς που δεν το κρατήσαμε στη Μικρασιατική εκστρατεία διότι θα το είχαμε καταστρέψει.



Παραθέτω δε παρακάτω απόσπασμα από την επιφυλλίδα της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ,  του  Χρήστου Γιανναρά.....



    <<  Καταστρέψαμε την Αττική (γαίας ατίμωσις), Αττική δεν υπάρχει πια στην Ιστορία και στην Ιερή γεωγραφία....
Το απαρομοίαστο κάλλος της, το φως, η αλαφράδα της ανάσας στα χώματά της, όλα τα εξαφάνισε το εργολαβικό κιτσαριό-σιχαμερή λέπρα στην πολυτραγουδισμένη γη της. Η εκτρωματική (απολύτως τριτοκοσμική και αυτή) πρωτεύουσά μας, βλασφημία καθεαυτήν, έγκλημα κατά της ανθρωπότητας από τα πιο ειδεχθή. Το αυτοκίνητο αποκλείει προγραμματικά τον άνθρωπο, δρόμοι και πεζοδρόμια

προυποθέτουν μόνο στάθμευση η κίνηση αυτοκινήτων, όχι διαβάτες, όχι να παίζουν παιδιά, όχι ανθρώπινη αναστροφή και σχέση. Η άλλοτε πόλις της Παλλάδος, σήμερα κρανίου τόπος, σκηνικό λατρείας της μηχανής και του σκουπιδοτενεκέ.

    Η ίδια υστερία του λιμασμένου κέρδους, η ηροστράτεια αξιοποίηση της οικοδομήσιμης γης, αφάνισε τελεσίδικα και την κάποτε Συμβασιλεύουσα της Οικουμένης, τη Νύμφη του Θερμαικού. Τα άκρας ευαισθησίας αρχοντικά της (τρία απέμειναν στη Βασιλίσσης Όλγας να μετράνε το μέγεθος του συντελεσμένου κακουργήματος έδωσαν τη θέση τους στο θρασύτερο δυνατό

οικοδομικό ύψος και στην αθλιέστερη εκδοχή ανθρώπινης συγκατοίκησης.

Ίδια καταστροφή και στην πανοραμική Καβάλα στο άλλοτε κόσμημα, την παραλίμνια Καστοριά, στον Βόλο, στο Ρέθυμνο. Ο οικιστικός εφιάλτης γενικευμένος, όλες οι πόλεις στο χρηματολάγνο Ελλαδιστάν ολόιδιες.
 Δεν μπόρεις να ξεχωρίσεις αν βρίσκεσαι στο Αγρίνιο η στη Σπάρτη, στην Αλεξανδρούπολη η στο Ηράκλειο, στα Γιάννενα η στην Καλαμάτα.

    Καταστρέψαμε ολόκληρη την Βόρεια Κρήτη, από άκρη σε άκρη. Τερατώδη σε μέγεθος ξενοδοχειακά συγκροτήματα,  διεθνοποιημένα, απρόσωπα, προορισμένα για ευτελέστατα πακέτα χύδην τουρισμού. 
Κι από κοντά, συνωστισμός αυτοσχεδίων Rooms to let, πρωτόγονης καλαισθησίας που τη βαφτίζουμε γραφικότητα. Ίδια καταστροφή στη Ρόδο, στην Κέρκυρα, στη Χαλκιδική.
 Κάθε στοιχειώδους καλλιέργειας άνθρωπος, οποιασδήποτε φυλής,

εθνότητας, καταγωγής, σίγουρα θα προτιμούσε δεκαπέντε μέρες εγκλεισμού στον Κορυδαλλό, παρά διακοπών στα Μάλια η στη Χερσόνησο η στο Φαληράκι η στις Μπενίτσες>>.



















Otokeyif.com

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Έλα...κόψε κάτι. Έχουν κι αυτοί μια ανθρώπινη πόλη μέσα στις χιλιάδες εξαθλιωμένες πόλεις τους Και μάλιστα δείχνετε μια συνοικία, το κέντρο. Τέτοιες έικόνες με ποτάμι, ηρεμία κλπ βρίσκεις και στην Ελλάδα. Όσο για τα σπίτια. ρντάξει στη Θεσ/νίκη έχουν μείνει 3 αρχοντικά, ενώ εδώ 13. Χέστηκε η φοράδα. Αυτό είναι το πρόβλημα ή το ότι έχουν έναν Εθνικιστή πρωθυπουργό που με τον ένν ή άλλον τρόπο αναβάθμισε την Τουρκία και την έκανε περιφερειακή δύναμη, ενώ εμείς βγάζουμε προδότες και όταν ακούσουμε για Εθνικισμό βγάζουμε σπυριά.