Σκέψεις ,ειδήσεις και απόψεις χωρίς χαλιναγώγηση ή άλλα φίλτρα . santokoraki@gmail.com

Στη Σαντορίνη δεν υπάρχει ένα blog που να μπορεί ο κάθε ένας να πει την άποψη του δημοσία.

Σ αυτό το blog θα στέλνεις την άποψη σου και θα την ανεβάζουμε αυτούσια

Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΒΑΡΩΝΩΝ (…εκτός του ΣΚΑΪ που πρόλαβε το “ντηλ”).

20130328-223418.jpg    ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ.
Επίτροποι στις τράπεζες που αρχίζουν να “ξεσκονίζουν”. Ακόμα οι έλεγχοι είναι επιφανειακοί , αφού δεν μπαίνουν σε βάθος στην εγγυοδοσία των δανείων. Κοιτούν πρωτίστως αυτά που έχουν κηρυχθεί επισφαλή.
Σε λίγες εβδομάδες όμως, ξεκινά το μεγάλο πανηγύρι. Που; Μα φυσικά στα εκδοτικά συγκροτήματα. Δεν υπάρχει περίπτωση να βρεθεί εκδοτικό συγκρότημα που να μπορέσει να αποπληρώσει τις δανειακές του υποχρεώσεις στις τράπεζες. Τότε ακριβώς, θα αρχίσει ο έλεγχος στην εγγυοδοσία....Εκεί λοιπόν θα φανεί και η γυμνή αλήθεια που κάποιοι πονηρίδηδες μεγαλοσχήμονες με την αβάντα του καθεστώτος Παπανδρέου προσπάθησαν να καλύψουν. Εδώ έρχεται η βασική
αρχή της αγοράς που οι φαύλοι σοσιαληστές νόμιζαν ότι θα “διατάξουν” να καταργηθεί: Η προσφορά και η ζήτηση. Η αξία της εγγυοδοσίας, είναι τα λεφτά που προτίθεται κάποιος να καταβάλλει για να την αποκτήσει.
Η πραγματική, μη κρατικοδίαιτη οικονομία το έχει καταλάβει βλέπετε εδώ και τρία χρόνια. ΟΙ εταιρείες που είχαν ένα ακίνητο ως εχέγγυο με Χ αξία και μια ωραία πρωΐα ο τραπεζίτης τους ενημέρωνε ότι η αξία του για την τράπεζα έγινε το 60% του Χ. Και μιλάμε για ακίνητο.
Φανταστείτε τι έχει να γίνει όταν οι ελεγκτές δουν ότι τα κόκκινα δάνεια που δεν εξυπηρετούνται είχαν ως εγγύηση το …σήμα του σταθμού! Δεν μιλάμε για την συχνότητα διότι είναι κρατική, προϊόν εκβιασμού και κατάχρησης μεταξύ της εκάστοτε κυβέρνησης και των καναλαρχών. Μιλάμε για το …μπανεράκι! “Χλιμίντζουρας Τσάνελ”. Αξία; 10 εκατομμύρια Ευρώ και δώσε!
Εκεί λοιπόν θα έλθει η μεγάλη σύγκρουση. Η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να περάσει τις επισφάλειες στο δημόσιο χρέος, είναι όμως δεδομένο ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις. Μεγάλες αντιδράσεις. Και κάποιος θα σπάσει, φέρνοντας το ντόμινο.
Θυμηθείτε το, όλοι είναι στον αέρα. Ή μάλλον σχεδόν όλοι. Ο μόνος που θα γλιτώσει την λαίλαπα είναι ο ΣΚΑΪ που έκανε ένα αριστοτεχνικό ντηλ με την Εθνική, που ελάχιστοι το πήραν είδηση.
Με “τριμερή” Βουρλούμη, Παπαχελά κλπ είναι λογικό η ομάδα να κάνει θαύματα. Στο τρίτο επίπεδο τα παιδιά, την ώρα που οι άλλοι συνεχίζουν να μιλούν με …υπουργούς.
Έρχονται ραγδαίες εξελίξεις, κρατήστε το.

olympia.gr

0 σχόλια: