Σκέψεις ,ειδήσεις και απόψεις χωρίς χαλιναγώγηση ή άλλα φίλτρα . santokoraki@gmail.com

Στη Σαντορίνη δεν υπάρχει ένα blog που να μπορεί ο κάθε ένας να πει την άποψη του δημοσία.

Σ αυτό το blog θα στέλνεις την άποψη σου και θα την ανεβάζουμε αυτούσια

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Ήρωες της Αλβανίας χαρακτηρίζονται οι οπλαρχηγοί του 21 και οι Σουλιώτες

images (3)”Εμείς σας απελευθερώσαμε από τους Τούρκους”, λένε οι Αλβανοί στους Έλληνες! Η Ελλάδα σιωπά στην πρόκληση, ωστόσο οι γείτονες πήραν αποστομωτική απάντηση από αυστριακό ιστορικό!
Ο Αλβανός ιστορικός Pëllumb Xhufiυποστήριξε πως η Ελλάδα έχει «κενό» ηρώων και γι’ αυτό θέλει να το γεμίσει«αρπάζοντας» τους ήρωες της Αλβανίας! Θεωρεί τους οπλαρχηγούς του 1821 Αλβανούς, όπως και τους Σουλιώτες. Και καλλιεργεί ανεπιτυχώς την ανιστόρητη εντύπωση ότι οι Αλβανοί απελευθέρωσαν τους Έλληνες από τους Τούρκους. Ενώ η Ελλάδα σιωπά, αποστομωτική απάντηση στους Αλβανούς έδωσε ο αυστριακός ιστορικός Oliver Jens Schmitt....

Επισημαίνει ότι δεν υπάρχει συνέχεια Ιλλυριών-Αλβανών, αφού δεν βρήκε κανένα στοιχείο, που να αποδεικνύει μια τέτοια ιστορική καταγωγή των Αλβανών. Ο καθηγητής Ιστορίας του Πανεπιστημίου της Βιέννης, σημειώνει ότι δεν παρατηρείται ποτέ μια συνεχής εξέγερση των Αλβανών εναντίον της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, αφού αποδέχονταν τους ξένους ηγεμόνες.
Και χαρακτηρίζει τους Αλβανούς ραχοκοκαλιά της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Ακόμη ξεκαθαρίζει ότι οι Αλβανοί όταν εναντιώνονταν στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, δεν το έκαναν για εθνικούς λόγους, αλλά για τους φόρους ή την στρατιωτική υπηρεσία. Τέλος για τον ελληνικής καταγωγής εθνικό ήρωα της Αλβανίας (Γεώργιο Καστριώτη) λέει ότι πολέμησε μαζί με Βλάχους, Σλάβους και Έλληνες.

katoci.com

0 σχόλια: