Σκέψεις ,ειδήσεις και απόψεις χωρίς χαλιναγώγηση ή άλλα φίλτρα . santokoraki@gmail.com

Στη Σαντορίνη δεν υπάρχει ένα blog που να μπορεί ο κάθε ένας να πει την άποψη του δημοσία.

Σ αυτό το blog θα στέλνεις την άποψη σου και θα την ανεβάζουμε αυτούσια

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Τι είναι, και τι δεν είναι, απιστία;

Το να απατάς είναι ανήθικο. Το να μην απατάς είναι ανόητο. Και είναι γνωστό πως η αιτία της ανηθικότητας είναι η ανοησία. Φαύλος κύκλος.
Δαυίδ Σαμόιλοφ, Ρώσος ποιητής
της Ηρώς Κουνάδη

 
«Εξαρτάται τι εννοείτε σεξ».

 Τα ημερολόγια δείχνουν 1999, και ο πλανήτης παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τον 42ο πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών να εξηγεί ενώπιον ομοσπονδιακού δικαστηρίου το τελευταίο –και πιο αγαπημένο– ροζ σκάνδαλο του 20ου αιώνα. 
Ξεκίνα μια συζήτηση για το τι είναι και τι όχι σεξ, τι είναι και τι όχι απιστία, και μπορείς να αποπροσανατολίσεις οποιονδήποτε. Αν λειτούργησε με έναν ολόκληρο πλανήτη και έναν ολόκληρο πόλεμο, μπορεί να λειτουργήσει υπό οποιεσδήποτε συνθήκες –ακόμη και σε ένα ομοσπονδιακό δικαστήριο....

 Γιατί; Γιατί κανείς δεν θα έβαζε το χέρι του στην φωτιά ότι έχει την απόλυτη, αδιάψευστη, αντικειμενική απάντηση. Και γι’ αυτό είναι μια από τις πιο ενδιαφέρουσες συζητήσεις που μπορείς να κάνεις. 
 Μ’ απατάς, ή τζάμπα πίνω;

Δοκιμάστε να ρωτήσετε δέκα διαφορετικούς ανθρώπους σε ποιες περιπτώσεις θα θεωρούσαν ότι το έτερόν τους ήμισυ τους έχει απατήσει, και θα εισπράξετε δέκα διαφορετικές απαντήσεις. Μπορεί οι απόψεις να συγκλίνουν στο ότι μια παράλληλη σχέση είναι προφανώς απιστία, τι γίνεται όμως με πιο ελαφρά... στραβοπατήματα, όπως το φλερτ, το φιλί, το μεθυσμένο-σεξ-της-μιας-βραδιάς-που-δε-σημαίνει-τίποτα, το cyber sex ή τους ορισμούς του σεξ όπως τους έθεσε ενώπιον δικαστηρίου ο Bill Clinton;

Οι απαντήσεις που λάβαμε ποικίλλουν, από το πολύ συγκεκριμένο «οτιδήποτε πάνω από στοματικό σεξ είναι απιστία», μέχρι το πολύ αόριστο «απιστία είναι το να προδίδεις ό,τι υποτίθεται πως μοιράζεσαι με τον άλλο».

 Ο Μάνος, 26 χρονών, επί παραδείγματι, λέει ότι θα θεωρούσε απιστία «το φιλί, αλλά όχι το cybersex. Το σεξ της μια βραδιάς, αλλά όχι το αθώο φλερτ με έναν άγνωστο», ενώ η Χριστίνα, 30 ετών λέει ότι «απιστία είναι μόνο η καταφατική απάντηση στην ερώτηση ‘πήγες με άλλον/ άλλη;’ για τις γυναίκες και τους άνδρες αντιστοίχως. Φιλιά, προκαταρκτικά, στοματικό, cybersex και πειραματισμοί με το ίδιο φύλο δεν μετράνε».
 Μαζί της συμφωνεί και ο Γιάννης, 43 χρονών, που λέει ότι θα θεωρούσε απιστία το cybersex, αλλά όχι το να κάνει σεξ η κοπέλα του με γυναίκα.

«Σε τρεις περιπτώσεις δεν θεωρώ ότι υπάρχει απιστία: Όταν ο σύντροφός σου βρίσκεται σε απόσταση μεγαλύτερη των εκατό χιλιομέτρων, όταν η σεξουαλική επαφή περιορίζεται στο στοματικό σεξ, και όταν κάνεις σεξ με πρώην» λέει η Μαίρη, 32 ετών.

 Από την πλευρά της, η Άννα, 25 χρονών, υποστηρίζει ότι θεωρεί απιστία «οτιδήποτε μπορεί να κάνει και να χάσει την εμπιστοσύνη μου.
 Η εμπιστοσύνη χτίζεται και χαλάει, αντίστοιχα, με μικρές πράξεις. Προσωπικά, θα χώριζα το σύντροφό μου αν καταλάβαινα ότι δεν με θέλει πια. Είτε αυτό σημαίνει φλερτ, είτε ομαδικό σεξ με τις κολλητές μου».



«Θεωρώ τον εαυτό μου συντηρητικό όσον αφορά το θέμα της απιστίας, αν και γενικότερα είμαι υπέρ της ερωτικής ελευθερίας. Από την άλλη, επειδή δέχομαι ότι υπάρχουν διαφορετικές αντιλήψεις, δεν θεωρώ την απιστία «αμαρτία» στην σχέση απαραίτητα» λέει η Μαρίνα, 40 ετών. 
«Δηλαδή θεωρώ ότι μια γυναίκα παντρεμένη επί τριάντα χρόνια, ή ένας άνδρας αντίστοιχα, δεν θα ήταν κακό να κάνει ένα ξεστράτισμα για να ξεδώσει –το κακό βέβαια σχεδόν ποτέ, όσο καλά και να το υπολογίσουμε, δεν σταματάει εκεί, και μια εξωσυζυγική σχέση μπορεί εύκολα να εξελιχθεί σε καταστροφή.

»Τώρα, όσον αφορά το τι θεωρώ απιστία: Το φιλί, το σεξ, το cybersex είναι απιστία. Το «ελαφρύ» φλερτ είναι ωραιότατο πράγμα, συμβαίνει σε όλους και κάνει καλό.

 Το να χαμογελάσει το έτερον σου ήμισυ στον οδηγό του διπλανού αυτοκινήτου όταν δεν είσαι μέσα, περιλαμβάνεται στο αποδεκτό «ελαφρύ φλερτ».
 Όταν είσαι μέσα, είναι καφρίλα. Το να σκέφτεται ερωτικά κάποιον άλλο ακόμα και αν σταματάει στη σκέψη, είναι βλακεία. Ας πάει να το κάνει, να τελειώνει» καταλήγει.
in2life.gr

0 σχόλια: