Σκέψεις ,ειδήσεις και απόψεις χωρίς χαλιναγώγηση ή άλλα φίλτρα . santokoraki@gmail.com

Στη Σαντορίνη δεν υπάρχει ένα blog που να μπορεί ο κάθε ένας να πει την άποψη του δημοσία.

Σ αυτό το blog θα στέλνεις την άποψη σου και θα την ανεβάζουμε αυτούσια

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Ηγετική εμφάνιση και ομιλία του κου Μαρκου Καφούρου με πολλούς αποδέκτες .



 Ηρθε την κατάλληλη στιγμή.

Μια άψογη τελετή .
Μια απολύτως προσεγμένη εμφάνιση που θύμιζε ηγέτη άλλων καλύτερων εποχών

 Μια ομιλία που είχε πολύ δουλειά πίσω της .

Τελικα .....

Η φήμη που απλώνεται σιγά σιγά αλλά σταθερά, οτι ο κος Μάρκος Καφούρος θα είναι υποψήφιος Δήμαρχος στις επικείμενες εκλογές ,ίσως δεν είναι πλέον και τόσο φήμη….

Η ηγετική του μορφή , ποτέ άλλοτε δεν άγγιξε τόσο ,την καρδιά του αγρότη. Την βάση δηλαδή της παραγωγής της Σαντορίνης.

    Η ανάληψη της ηγεσία της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Οίνου και Αμπέλου, είναι καταξίωση και άλλη μια διαπίστευση για το πρόσωπο του.

     Θεωρώ οτι θα ακολουθήσει κάποια συνέντευξη του, σε τοπικό κανάλι ,για να προσμετρηθούν ,να μπουν στο ταμείο όλα αυτά, και η διεκδίκηση του Δημαρχιακού θοκου, είναι φυσικό επακόλουθο.  

           Θα σταλθώ σε δυο κύρια σημεία της καταπληκτικής ομιλίας :  ....



  « Μέσα από την δουλειά μας, εδώ στην Ένωση Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων, δείξαμε τον δρόμο της εξόδου από την κρίση και ο δρόμος αυτός δεν είναι άλλος από την στροφή στα παραδοσιακά προϊόντα, στις ήπιες παραδοσιακές καλλιεργητικές τεχνικές, το σεβασμό του περιβάλλοντος, την αγάπη για το αμπέλι και το χωράφι και γενικά την στροφή στις πανάρχαιες αρετές και αξίες της φυλής μας.
Το νησί μας σήμερα δεν αποτελεί ελκυστικό προορισμό μόνο για το ηφαίστειό του, την καλντέρα του, τις αρχαιότητές του και τη φυσική του ομορφιά. Το κρασί μας, η φάβα μας , το τοματάκι μας, οι παραδοσιακές μας γεύσεις, η τοπική κουζίνα και η γαστρονομία μας, αποτελούν έναν επιπλέον σημαντικό λόγο να επισκεφτεί κανείς τη Σαντορίνη. Θα λέγαμε ότι όλα μαζί αποτελούν τον καλύτερο πρεσβευτή της Σαντορίνης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.»
 « Η τιμή στο πρόσωπο του Προέδρου της Ένωσης Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων, να αναλάβει την ηγεσία της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Οίνου και Αμπέλου, αποτελεί τιμή στην Ένωσή μας, τιμή στο Σαντορινιό κρασί που αποτελεί τη ναυαρχίδα της όλης προσπάθειας να βγάλουμε το Ελληνικό κρασί στο εξωτερικό, αλλά κυρίως αποτελεί τιμή και επιβράβευση σε όλους εσάς, που με κόπο και ιδρώτα συνεχίζεται να ποτίζεται με αίμα και ιδρώτα τα άγια χώματα του νησιού μας.» 


            Έδειξε  το κύρος και την πυγμή που τον διακρίνει  
κουρουνα




2 σχόλια:

πς είπε...

κουρουνα..... η γλώσσα σου έφτασε στο πάτωμα, πολύ γλείψιμο. πς

Ανώνυμος είπε...

ΞΕΧΑΣΕ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΔΩΧΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΤΙΜΩΝ ΣΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΤΟ ΕΠΙΘΥΝΙΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ. ΞΕΧΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΧΡΩΣΤΑΝΕ 1.000.000 ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΤΑ ΠΑΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥΣ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΠΙΣΩ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΑ ΑΦΗΣΕΙ ΠΡΟΙΚΑ ΣΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΕΝΩ ΑΥΤΟΣ ΠΑΡΕΛΑΒΕ ΜΙΑ ΞΕΧΡΕΩΜΕΝΗ ΚΑΙ ΣΕ ΑΝΩΔΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΕΝΩΣΗ. ΞΕΧΑΣΕ ΝΑ ΠΕΙ ΠΟΛΛΑ.............