Σκέψεις ,ειδήσεις και απόψεις χωρίς χαλιναγώγηση ή άλλα φίλτρα . santokoraki@gmail.com

Στη Σαντορίνη δεν υπάρχει ένα blog που να μπορεί ο κάθε ένας να πει την άποψη του δημοσία.

Σ αυτό το blog θα στέλνεις την άποψη σου και θα την ανεβάζουμε αυτούσια

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Η απόφαση που πρέπει να πάρει ο ΥΕΘΑ ,όπως και οι υπόλοιποι -πλην Στουρνάρα- υπουργοί

pankostarakos-630x420
Όποιος έχει διαβάσει τα βιβλία του αξεπέραστου Τσιφόρου ,όπως τα “Παιδιά της Πιάτσας” και τα “Παλιόπαιδα τ΄ ατίθασα”, θα θυμάται τον “κακό” και τον “καλό” της ασφάλειας. Ο πρώτος “πλάκωνε” τον κρατούμενο στις σφαλιάρες και ο δεύτερος ,μόλις ο πρώτος έκανε διάλειμμα για τσιγάρο, έμπαινε στο δωμάτιο και άρχιζε το “ψήσιμο” : “μίλα βρε παιδάκι μου, είναι κακός αυτός ,βαράει”!

Που θυμηθήκαμε τον Τσιφόρο και τους “κακούς” και “καλούς” αστυνομικούς του; Από την κυβέρνηση και τους υπουργούς....

Ο Στουρνάρας είναι φυσικά ο κακός που όλους μας έχει …τρελάνει στη σφαλιάρα. Και όλοι οι υπολοιποι ,ο καθένας στον τομέα του ,παριστάνουν τους καλούς που με κατανόηση …συμπάσχουν αλλά μέχρι εκεί.

Το ΥΕΘΑ δεν αποτελεί εξαίρεση. Ο Π.Παναγιωτόπουλος διαφωνεί με τις περικοπές στους στρατιωτικούς αλλά…


Διαφωνεί όπως προκύπτει από “κύκλους” και με την εκποίηση της περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά…

Διαφώνησε και με την αύξηση της θητείας. Σ΄ αυτό μέχρι στιγμής δεν υπάρχει αλλά, αφού η θητεία μέχρι στιγμής τουλάχιστον δεν έχει αυξηθεί.

Όμως μπορεί να συνεχιστεί αυτό;

Οι υπουργοί και μεταξύ αυτών και ο ΥΕΘΑ θα πρέπει κάποια στιγμή,σύντομα να πάρουν μια απόφαση: θα είναι πραγματικά υπουργοί μιας κυβέρνησης με άποψη που θα υποστηρίζουν ανοιχτά ή απλά θα κάνουν παρέα στο υπουργικό τραπέζι, στον πρωθυπουργό και στον Γιάννη Στουρνάρα;

Ειδικά στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων, δεν μπορεί να συζητάμε ακόμη και το ενδεχόμενο Αρχηγοί Γενικών Επιτελείων να πρέπει να παραιτηθούν εξαιτίας των απερίσκεπτων και επικίνδυνων περικοπών που επιβάλλονται και να μην αφορά αυτή η συζήτηση και την πολιτική ηγεσία.

Αν ο ΥΕΘΑ διαφωνεί σε κεντρικά ζητήματα της κυβερνητικής πολιτικής που αφορούν στην Εθνική Άμυνα, καλό θα είναι να το γνωστοποιήσει αν όχι ανοιχτά στην κοινή γνώμη, τουλάχιστον στον πρωθυπουργό, ο οποίος φαίνεται ότι παρά τα διαδιδόμενα δεν πρέπει να έχει ακριβή εικόνα για το κλίμα που επικρατεί στις Ένοπλες Δυνάμεις ,μετά από τα μέτρα που επέβαλε η κυβέρνησή του.

Αναγνωρίζουμε ασφαλώς τις πολιτικές ανησυχίες και το άγχος κάθε πολιτικού για το μέλλον του και την επανεκλογή του. Όμως αυτό που πρέπει να γίνει πια κατανοητό -θα έπρεπε να ήταν αυτονόητο- είναι ότι δεν είναι εποχή για τέτοιες σκέψεις. Είναι ώρα για ουσιαστική άσκηση πολιτικής,όποιο κι αν είναι το κόστος. Όποιος πραγματικά διαφωνεί με κυβερνητικές αποφάσεις και επιλογές καλό θα είναι να το εκφράζει. Ίσως η διαφωνία να έχει πολλά περισσότερα πολιτικά κέρδη από την σιωπή .

Αυτό ισχύει και για τον ΥΕΘΑ Πάνο Παναγιωτόπουλο. Η απόφαση είναι δική του… 

onalert.gr

 

0 σχόλια: