Σκέψεις ,ειδήσεις και απόψεις χωρίς χαλιναγώγηση ή άλλα φίλτρα . santokoraki@gmail.com

Στη Σαντορίνη δεν υπάρχει ένα blog που να μπορεί ο κάθε ένας να πει την άποψη του δημοσία.

Σ αυτό το blog θα στέλνεις την άποψη σου και θα την ανεβάζουμε αυτούσια

Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Ξηλώθηκαν δέκα βαθμοφόροι του Λιμενικού


 

Πειθαρχικές διώξεις για σωρεία υπηρεσιακών παραπτωμάτων ασκήθηκαν εις βάρος δέκα βαθμοφόρων του Λιμεναρχείου Ραφήνας.
Οι διώξεις είναι το αποτέλεσμα Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης την οποία είχε διατάξει ο υπουργός Ναυτιλίας Κ. Μουσουρούλης και ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, αντιναυάρχος Δ. Μπαντιάς, ύστερα από καταγγελίες εις βάρος των ελεγχομένων για παραπτώματα που αφορούν στις διαδικασίες των εξετάσεων χειριστών ταχύπλοων σκαφών και της έκδοσης των σχετικών αδειών.
Από τους δέκα εμπλεκόμενους βαθμοφόρους (πέντε αξιωματικοί, ένας ανθυπασπιστής και 4 υπαξιωματικοί), τέσσερις δεν υπηρετούν πλέον στο Λιμεναρχείο Ραφήνας, ένας έχει ήδη τεθεί σε διαθεσιμότητα, ενώ για τους υπόλοιπους δρομολογήθηκαν διαδικασίες άμεσης απομάκρυνσής τους....

Πέντε από τα παραπάνω στελέχη παραπέμπονται στο αρμόδιο Ανακριτικό Συμβούλιο προκειμένου να γνωμοδοτήσει:
  • Εάν υπάρχει λόγος να αποταχθούν για πράξεις που θίγουν την τιμή, την αξιοπρέπεια ή το κύρος του Σώματος ή μαρτυρούν έλλειψη ακεραιότητας και διαφθορά χαρακτήρα.
  • Εάν υπάρχει λόγος να τεθούν σε αργία με πρόσκαιρη παύση επειδή (α) έχασαν υπηρεσιακά έγγραφα ή από πρόθεση δεν τα διεκπεραίωσαν εγκαίρως, με συνέπεια τη δυσλειτουργία της Υπηρεσίας ή την παραγραφή ποινικών ή πειθαρχικών παραπτωμάτων και (β) παρέλειψαν την ανακοίνωση πληροφορίας που αφορά τη διάπραξη αξιόποινης πράξης ή δράστη αυτής.
Αντίγραφο του πορίσματος της ΕΔΕ έχει αποσταλεί προς την Εισαγγελία του Ναυτοδικείου Πειραιά για περαιτέρω ποινική αξιολόγηση.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, τα σχετικά με τη χορήγηση των αδειών αδικήματα, αποτελούν τμήμα μόνο των όσων διαπίστωσε εις βάρος των βαθμοφόρων η διενεργηθείσα ΕΔΕ.

0 σχόλια: