Σκέψεις ,ειδήσεις και απόψεις χωρίς χαλιναγώγηση ή άλλα φίλτρα . santokoraki@gmail.com

Στη Σαντορίνη δεν υπάρχει ένα blog που να μπορεί ο κάθε ένας να πει την άποψη του δημοσία.

Σ αυτό το blog θα στέλνεις την άποψη σου και θα την ανεβάζουμε αυτούσια

Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

Γερμανική Die Welt: «Η διάσωση των Ελλήνων είναι σκηνοθετημένη»!

polo-welt-am-sonntag
Με αυτό τον τίτλο κυκλοφορεί σήμερα άρθρο της γερμανικής εφημερίδας Die Welt, το οποίο υπογράφει ο Γερμανός δημοσιογράφος και συγγραφέας, Χένρικ Μ. Μπρόντερ.
Όπως αναφέρει, η Γερμανία είναι συνυπεύθυνη για τα δεινά των Ελλήνων που αντί να βοηθά την Ελλάδα να ξεπεράσει την κρίση, ο κ. Μπρόντερ θεωρεί ότι η Γερμανία λειτουργεί με γνώμονα το ίδιον όφελος και για το λόγο αυτό καλεί τους συμπατριώτες του να δείξουν επιτέλους ευσπλαχνία προς την Ελλάδα.
Όπως υποστηρίζει, η Ελλάδα οδηγείται στην οικονομική εξόντωση εξαιτίας της πολιτικής αυστηρής λιτότητας που επιβάλει η τρόικα. «Η Ελλάδα οδηγείται στο θάνατο μέσω της λιτότητας και μάλιστα από αυτούς που είναι συνυπεύθυνοι για την κατάστασή της»....
Δεν παραλείπει, επίσης, να κατηγορήσει τη Γερμανία για την πώληση εξοπλιστικών συστημάτων στην Ελλάδα και καταγγέλλει τον φαύλο κύκλο της χρηματοδότησης της χώρας με σκοπό να εξυπηρετούνται τα οικονομικά συμφέροντα των πωλητών και των τραπεζών.
Σύμφωνα με το γερμανό σχολιαστή, τα δισεκατομμύρια της βοήθειας «μεταφέρονται από εδώ και από εκεί, από τον έναν λογαριασμό στον άλλον και από τη μία τράπεζα στην άλλη, προκειμένου να αναχρηματοδοτηθούν τα δάνεια που διασφάλισε η Ελλάδα και προκειμένου να αποτραπεί η κατάρρευση, όχι της ελληνικής οικονομίας, αλλά των τραπεζών».
 olympia.gr

0 σχόλια: