Σκέψεις ,ειδήσεις και απόψεις χωρίς χαλιναγώγηση ή άλλα φίλτρα . santokoraki@gmail.com

Στη Σαντορίνη δεν υπάρχει ένα blog που να μπορεί ο κάθε ένας να πει την άποψη του δημοσία.

Σ αυτό το blog θα στέλνεις την άποψη σου και θα την ανεβάζουμε αυτούσια

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Nα διατηρηθεί πάση θυσία η καλλιεργήσιμη γη.



             
Σε σημαντική στιγμή ήρθε η ομιλία –μήνυμα, του  βουλευτή Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκου Συρμαλένιου.

Δεν ήταν μόνο ένας χαιρετισμός, στην εκδήλωση που οργάνωσε ο Δήμος Θήρας, στις 16 Ιανουαρίου 2013, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου της Ακρόπολης, στην Αθήνα, για το έτος Γαστρονομίας .

Ήταν ένα μήνυμα ελπίδας κατά της κατασκευής του Νέου δρόμου Αεροδρομίου –Οιας που προσπαθούν να μας επιβάλουν οι εκτελεστές της περιφέρειας.

  Το σχέδιο εξαφάνισης της Αγροτικής οικονομίας  ετοιμάζουν για τον έφορο κάμπο της Σαντορίνης  θα τους αναγκάσουμε να το κρατήσουν στο συρτάρι τους.

Πολύ σύντομα θα κατατεθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο η τεκμηριωμένη περιβαλλοντολογική μελέτη των επιπτώσεων του σχεδίου της περιφέρειας.

   Δεν θα θα γίνει άσφαλτος και μπετόν η Σαντορίνη για να πλουτίσουν περισσότερο, οι κύριοι της περιφέρειας !

                Ο χαιρετισμος του κ. Νίκου Συρμαλένιου.....
“Πρέπει  η αγροτική οικονομία, να αποτελέσει το βασικό πυλώνα ανάπτυξης που μαζί με τον τουρισμό, πρέπει και μπορούν να δώσουν την προοπτική της βιώσιμης αειφόρου ανάπτυξης στα νησιά μας. Πρέπει να καταλάβουμε ότι το μπετόν από μόνο του δε σημαίνει ανάπτυξη. Αντίθετα θα πρέπει να κάνουμε το παν δυνατόν, για να μην μετατραπούν άλλο τα αγροτεμάχια σε οικόπεδα και να διατηρηθεί πάση θυσία η καλλιεργήσιμη γη. Πριν λίγα χρόνια, αρκετοί από μας, δώσαμε μια μεγάλη μάχη για να εξαιρεθεί ο Θηραϊκός αμπελώνας από τα κίνητρα εκρίζωσης, που έδινε Οδηγία της Ε.Ε. Τότε τα καταφέραμε και νομίζω ήταν ένα αποφασιστικό βήμα για τη διατήρηση της αγροτικής οικονομίας στη Σαντορίνη.”
  κουρουνα

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

“Δεν θα γίνει άσφαλτος και μπετόν η Σαντορίνη για να πλουτίσουν περισσότερο, οι κύριοι της περιφέρειας !” Ούτε οι κύριοι της περιφέρειας, ούτε κανένας άλλος. Φτάνει πια το μπετόν και η άσφαλτος, δεν σηκώνει άλλο το νησί, ότι άλλο κτίζεται τώρα ζημιά κάνει . Πολλές φορές θέλω να φωνάξω σαν τον «Πόποτα» το
«Εμπρός Πίσω» μήπως σωθεί κάτι.
Αχ καϊμένη μου Σαντορίνη.
Zan Van Paskal