Σκέψεις ,ειδήσεις και απόψεις χωρίς χαλιναγώγηση ή άλλα φίλτρα . santokoraki@gmail.com

Στη Σαντορίνη δεν υπάρχει ένα blog που να μπορεί ο κάθε ένας να πει την άποψη του δημοσία.

Σ αυτό το blog θα στέλνεις την άποψη σου και θα την ανεβάζουμε αυτούσια

Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Ποιες πολυεθνικές ζήτησαν μισθούς 300 ευρώ στην Ελλάδα για να κάνουν προσλήψεις

Πολυεθνικές_σκίτσο_290411Άλλες πολυεθνικές φεύγουν η μια μετά την άλλη, άλλες δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης ζητώντας, όμως, μισθούς 300 ευρώ. Ωραία ανάπτυξη θα έρθει σε αυτή την χώρα… Κι αυτό για να προσλάβουν νέους, στους οποίους η ανεργία ξεπερνά το 60%. Επειδή στο δημοσίευμα δεν διευκρινίζεται ακριβώς, οι προσλήψεις θα γίνονται με 300 ευρώ μεικτά, πλήρες ωράριο (8ωρο) κτλ.; Απ’ ό,τι γνωρίζουμε οι πολυεθνικές δεν έχουν ωράριο…
Να διευκρινίσουμε ότι αρκετές από αυτές είχαν εκδηλώσει πανηγυρικά το ενδιαφέρον τους για επενδύσεις στην Ελλάδα τις προηγούμενες εβδομάδες.
11 πολυεθνικές το ζήτησαν αυτό: Αθηναϊκή Ζυθοποιία, Barilla Hellas, Unilever Hellas (προσφάτως είδαν προσωπικά τον Σαμαρά λέγοντας ότι θα φέρουν σημαντικό κομμάτι της παραγωγής στην Ελλάδα), Philip Morris (είπαν ότι θα απορροφήσουν τη μισή παραγωγή καπνού της χώρας), Ηenkel Hellas (η εταιρεία ανακοίνωσε πρόσφατα ότι μεταφέρει στην Ελλάδα την παραγωγή απορρυπαντικών και καθαριστικών Dixan, Neomat και Bref, τα οποία έχει συμφωνήσει να παράγονται από τη Rolco), Friesland Campina – NOYNOY, Kraft Hellas, Bic Violex, Nestle, SCA Hygiene Products, Ytong – Thrakon. Αρκετές από αυτές προτίθενται να κάνουν επενδύσεις μέσα στα επόμενα χρόνια.
Αλήθεια, με μισθούς 300 ευρώ ποιος θα αγοράζει τα προϊόντα τους;

H Barilla διαψεύδει το ρεπορτάζ του «Βήματος» για τους μισθούς των 300 ευρώ

barilla_01_wide“Ουδέποτε διατύπωσε ή εξέφρασε απόψεις που σχετίζονται με τη μείωση μισθών στην Ελλάδα και δηλώνει κατηγορηματικά ότι οι απόψεις αυτές όχι μόνο δεν την αντιπροσωπεύουν αλλά τη βρίσκουν απολύτως αντίθετη”, δηλώνει σε ανακοίνωσή της η Barilla Hellas, αναφορικά με πρόσφατα δημοσιεύματα περί πιέσεων από πολυεθνικές για νέα μείωση του κατώτατου μισθού.
Η Barilla Hellas διαψεύδει τα όσα αφορούν στην εταιρία και αποδίδονται στον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Γ. Σπηλιόπουλο ενώ όπως σημειώνει, διαφωνεί επισήμως με κάθε πρόταση ή ενέργεια που αφορά στη μείωση μισθών τόσο διότι ως μέτρο το θεωρούμε αναποτελεσματικό για την ενίσχυση της ανάπτυξης, όσο και διότι αποτελεί κίνηση που λειτουργεί ανασταλτικά για τη διασφάλιση της ευημερίας και της ποιότητας ζωής στην Ελλάδα συνολικά.
Η Barilla Hellas, και ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας κ. Γ. Σπηλιόπουλος προσωπικά, έχουν επανειλημμένως εκφραστεί με σαφήνεια πάνω στο θέμα τονίζοντας πως ανασταλτικοί παράγοντες για την ανάπτυξη είναι η υψηλή φορολογία και το αυξανόμενο κόστος της ενέργειας, και όχι το μισθολογικό κόστος.
Έμπρακτη απόδειξη αποτελεί το γεγονός ότι η Barilla Ελλάς δεν έχει προβεί σε μειώσεις μισθών, λειτουργεί με τις προϋπάρχουσες κλαδικές συμβάσεις και προγραμματίζει επενδύσεις €5 εκατ. που στόχο έχουν την ενίσχυση της δραστηριότητάς της και τη διασφάλιση των σχέσεων εργασίας και συνεργασίας που έχει με περισσότερους από 200 εργαζόμενους και χιλιάδες έλληνες παραγωγούς σιταριού. 
olympia.gr

0 σχόλια: