Σκέψεις ,ειδήσεις και απόψεις χωρίς χαλιναγώγηση ή άλλα φίλτρα . santokoraki@gmail.com

Στη Σαντορίνη δεν υπάρχει ένα blog που να μπορεί ο κάθε ένας να πει την άποψη του δημοσία.

Σ αυτό το blog θα στέλνεις την άποψη σου και θα την ανεβάζουμε αυτούσια

Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Καλαμάτα | Μείωση δημοτικών τελών σε όσους κάνουν οικιακή κομποστοποίηση

                            ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΙΔΕΑ
rapidcomposter-s-thumb-large
Μειωμένα δημοτικά τέλη σε ποσοστό 20% θα έχουν όσοι πολίτες της Καλαμάτας κάνουν οικιακή κομποστοποίηση.
Το κίνητρο αυτό αποφασίστηκε να δοθεί στους πολίτες από το δημοτικό συμβούλιο της πόλης, σε μια προσπάθεια να συμμετάσχουν περισσότεροι στο σχετικό πρόγραμμα. Φροντίζοντας για το περιβάλλον αλλά και για την εξοικονόμηση πόρων ο Δήμος Καλαμάτας, αξιοποιεί τα οργανικά απορρίμματα. Αρωγός στην προσπάθεια είναι η ομάδα Re: ....
Think Project και σύμμαχοί στην προσπάθεια μπορούν να γίνουν όλοι οι δημότες.
Από την άλλη πλευρά βαριά πρόστιμα ύψους από 100 έως 350 ευρώ, περιμένουν όποιον δημότη αφήνει σε πεζοδρόμια ή δρόμους τα κλαριά και ό,τι άλλο απομείνει μετά την περιποίηση του κήπου ή του οικοπέδου του, σύμφωνα με το νέο Κανονισμό Καθαριότητας που ψήφισε το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας.
Σημειώνεται πως ο δημότης μπορεί να μεταφέρει τα κλαδέματα στο Βιολογικό Καθαρισμό, όπου θα θρυμματιστούν και θα μετατραπούν σε λίπασμα.
Έχει όμως τη δυνατότητα να κάνει κομποστοποίηση και στο σπίτι ή στη γειτονιά του, καθώς είναι μια απλή, φυσική διαδικασία.
Πληροφορίες για την κατασκευή αυτοσχέδιων οικιακών κομποστοποιητών δίνονται από την ομάδα του Re:Think Project (http://www.rethink-project.gr/category/composting-tanks/)
Στην Καλαμάτα προωθείται επίσης η συνοικιακή κομποστοποίηση.
Το πρόγραμμα αυτό συνίσταται στην εγκατάσταση ενός δικτύου κομποστοποιητών στους χώρους πρασίνου της Καλαμάτας (πάρκα, πλατείες, μικροί χώροι πρασίνου, ακάλυπτοι πολυκατοικιών), την επιμέλεια των οποίων έχει ο Δήμος Καλαμάτας, ενώ την κατασκευή των κομποστοποιητών και την εκπαίδευση των πολιτών αναλαμβάνει η ομάδα του Re:Think Project σε συνεργασία με τον Δήμο Καλαμάτας.
 kala-nea.gr

0 σχόλια: