Σκέψεις ,ειδήσεις και απόψεις χωρίς χαλιναγώγηση ή άλλα φίλτρα . santokoraki@gmail.com

Στη Σαντορίνη δεν υπάρχει ένα blog που να μπορεί ο κάθε ένας να πει την άποψη του δημοσία.

Σ αυτό το blog θα στέλνεις την άποψη σου και θα την ανεβάζουμε αυτούσια

Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Η φημολογούμενη ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ




 -Το μεγάλο πρόβλημα το έχει το ΠΑΣΟΚ που βλέπει να χάνει την ¨κουτάλα μαζί με τα ζουμιά¨ Φοβάται ότι  θα εξαφανιστεί. Και όχι άδικα.

  - Ο Αντώνης Σαμαρά δείχνει να κάνει το «ρουσφέτι» στον Ευάγγελο Βενιζέλο. Κατ αρχήν το συζητάει.

- «Δήμαρχοι και περιφερειάρχες θέλουν παράταση θητείας. Ποιος να θέλει να  αφήσει την καρέκλα του, όταν μπορεί να παρατείνει την βόλεψη του ;  

 -Ένωση Δήμων  (ΚΕΔΕ )υποστηρίζει πως είναι προσβλητικό να διεξαχθούν οι εκλογές μαζί με τις ευρωεκλογές – (!!!!!!) .......


  ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Ασκούνης (ΠΑΣΟΚ)θέτει  ζήτημα συνεργασιών και πολιτικής συμφωνίας ανάμεσα στα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση ,γιατί φαίνεται να χάνουν και τα αυγά και τα καλάθια.

   Σύμφωνα, όμως, με τον «Καλλικράτη», η πρώτη θητεία λήγει στις 31 Αυγούστου 2014. Αποφασίστηκε για να συμπέσουν αυτοδιοικητικές εκλογές και ευρωεκλογές τον Ιούνιο του 2014, επιτυγχάνοντας έτσι μείωση της εκλογικής δαπάνης.

   Εάν όμως, όπως φημολογείται, η θητεία παραταθεί μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2015, τότε, από 31 Αυγούστου 2014, δήμαρχοι, περιφερειάρχες και οι αυτοδιοικητικοί σύμβουλοι κλπ, παύουν να είναι αιρετοί αλλά είναι εκ του νόμου διορισμένοι, αφού ξεπερνούν τα χρονικά όρια της «λαϊκής εντολής».

  Παράταση της θητείας αυτής χωρίς εκλογές συνιστά «πραξικόπημα».

Εξάλλου, αν, παρ’ ελπίδα, παραταθεί η θητεία, οι αποφάσεις των αυτοδιοικητικών αρχών θα είναι άκυρες, ως εκδοθείσες από «δοτό» και όχι από εκλεγμένο όργανο.

 Ή μήπως διαφωνείτε ;

Σε κάθε περίπτωση, η χρονική μετάθεση των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών θα απαιτήσει νομοθετική ρύθμιση, ενώ δεν είναι βέβαιο ότι θα γίνει εύκολα αποδεκτή.

Ακόμα όμως πιο δύσκολο είναι να γίνει αποδεκτή από στελέχη της Ν.Δ η συμφωνία και η συνεργασία με υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ, όπως ο κ. Σγουρός ή ο κ. Μπουτάρης.

Στελέχη της Ν.Δ που προέρχονται από την αυτοδιοίκηση αλλά και βουλευτές, θεωρούν πολιτικά «τελειωμένους» δημάρχους και περιφερειάρχες που εξελέγησαν με τη σημαία του ΠΑΣΟΚ και δεν έχουν καμία διάθεση να ταυτιστούν μαζί τους.

  κουρουνα



1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όταν μας λένε ότι ¨οι τοπικές κοινωνίες είναι σύμφωνες με την παράταση της θητείας των αιρετών για 1.5 έτος ¨
φαντάζεσαι τον Γάδαρο να διαφωνεί ; Αν αφήσει το μισθό του Αντιδημάρχου, τι θα κάνει ; Θα πάει στο Προποτζίδικο ;
ή ας πούμε ο πρόεδρος του ΔΑΠΟΣ ; Άλλους 15 μισθούς στην απομέσα ; Να πει όχι ;
(Ποιο είπαμε είναι το επάγγελμα του κυρίου ;)
Έτσι δειγματοληπτικά τους ανέφερα. Δεν είναι προσωπικό.
Τι, ξέρεις κι άλλους που ζουν έτσι ;
Δημοτικός